[ misoja @ 05.03.2014. 08:42 ] @
Pozdrav,

napravio sam LED sat pomoću Arduina po sledećem projektu http://www.instructables.com/i...-A-Digital-Clock-From-Scratch/

Projekat sam minimalno modifikovao tako što za jedan segment displeja umesto 3 diode koristim 22 (u pitanju je veliki sat) i tako što sam dodao jedan rele na izlazu koji pogoni sirenu u određeno vreme (koristi se kao sirena koja oglašava početak/kraj radnog vremena, pauze, itd.).

E sada problem... Sat je radio dobro (inače se nalazi u proizvodnoj hali gde ima mnogo "prljavih" proizvođača), kao napajanje je korišćeno kinesko ATX napajanje. Nakon što sam ga premestio na drugo mesto, sat je počeo da se zakucava, a "otkočivanje" nije moguće resetom napajanja nego isključivo ulaskom u SET vremena/datuma, nakon čega sat jedno vreme radi normalno. Pokušavao sam više stvari, LED diode se sada napajaju direktno sa napajanja (išle su na +5V output Arduina), čak sam stavljao i UPS (misleći da je napon prljav i da će ga UPS stabilizovati), ali nisam uspeo ništa.

Sat se trenutno nalazi u jednoj od kancelarija i na stolu radi dobro. Međutim, kada stavim lemilicu sa regulacijom pored sata i počnem da uključujem/isključujem lemilicu, posle par ukjučivanja/isključivanja sat se zakuca. Nemam osciloskop, na običnom unimeru ne mogu ništa da vidim... Da li je moguće da su u pitanju elektromagnetene smetnje i kako bih mogao da zaštitim Arduino od njih? Da li neko ima ideju šta bi moglo biti u pitanju? Unapred se zahvaljujem na svakoj pomoći.