|
[ zica49 @ 07.03.2014. 17:56 ] @
| Cudnim nekim trasakcijama i prebijanjima sam dosao do ova dva uredjaja sa slika.
Kod mene su vec par godina u origialnoj ambalazi.Jedan je strasno tezak a drugi jos tezi. :)
Dimenzije jedan kao frizider a drugi kao malo manji grizider . :) a nije frizider.
Vidio da je nekakav ispravljac a ovo drugo mi nepoznto.Ja sam rijetko bio u poslu preko dva tri ampera!!! Pa su mi ovi ogromni transformatori nepoznanica.
Ako neko moze reci sta je u pitanju da li je korisno pre nego krenem sa njima na put bez povratka..rasturanje..... :) |
[ veselinovic @ 07.03.2014. 18:46 ] @
U trafo stanicama se koriste naponi 110 i 48 VDC za pogon motornih prekidaca i zastite.
Lici na to.
[ Trick Fix @ 07.03.2014. 19:13 ] @
Uprkos ili ti NAsuprot Tvoje radosti :
-Transakciona "Roba" baš i ne izgleda kao opisana " Mlada" ( Sisata i NIKADrodila ) !
-svari baš NE idu Tebi u prilog,
NE želim da Te razočaram i nije mi cilj da Te odvratim od želje da od tih komponenti
nešto korisno/pametno učiniš.
Želim da podelim moje iskustvo gde sam (pre 20 God)
na onovu iste takve priče izgubio sate-i-sate rada,ispitivanja žica-na-žicu, provere,testiranja i uhodavanja "Mašinerije",
da bi uspeo da naplatim svoj RAD.
Današnje Relacije NISU NORMALNE ! Pripazi na podvalu. Čuvaj i Ceni svoj RAD !
I NE dozvoli NIKOM da Te Podceni !
Polako,
pamet u glavu,bez naglih "Izjava i Plamenitih Konstatacija"--imaj Stila i u pitanjima a naročito u odgovorima.
__________________________________________________________________________________________________
Ako me barem malko poslušaš,
kad posle teškog dana i još težih pregovora uveće legneš,
....biće TI lakše ...Veruj Mi,,,,a još vise Veruj u SEBE !
svako Dobro,
[ zica49 @ 07.03.2014. 19:20 ] @
@Trick Fix "transakciona roba" je nikad spojena u rad u izvornoj ambalazi iz tvornice (stojalo godinama po strani i zavrsilo kod mene),to sto je tehnologija 30-tak/40-tak godina starosti to je druga prica.
Letimicno sam pregledao te ogromne transformatore i nekakve opake diode (iskoritivo) sli ipak da vidim da necu bespotrebno rasturiti nesto sto moze naci upotrebnu srhu.
[ Lavlja_Jazbina @ 07.03.2014. 19:43 ] @
Mislim da ce najpre neko iz vojske da ti odgovori,elektronicar.
[ Trick Fix @ 07.03.2014. 20:14 ] @
Lavlja_Jazbina,
Iz koje Vojske ? Pošto je oprema Babino-Godište,,oće li odgovoriti iz :
-Turske,
-AustroUgarske,
-Nemačke,
-Ili Američke ?
(Ima li Ko Jači ? )
[ Trick Fix @ 07.03.2014. 20:22 ] @
Citat: "transakciona roba" je nikad spojena u rad u izvornoj ambalazi iz tvornice (stojalo godinama po strani i zavrsilo kod mene),to sto je tehnologija 30-tak/40-tak godina starosti to je druga prica.
Letimicno sam pregledao te ogromne transformatore i nekakve opake diode (iskoritivo) sli ipak da vidim da necu bespotrebno rasturiti nesto sto moze naci upotrebnu srhu.
Izvini, Čitao sam više puta,m--Ja Te ništa NE RAZUMEM,
možda NE znam dovoljno Srpski,
Izvini ,,,stvarno NE razumem "Tvoj Potencial" u ovoj Priči ???
Svako Dobro !
pOz
[ DSL @ 07.03.2014. 21:20 ] @
Mloogo mi lici na napajanja vezana za telekomunikacije u fiksnoj telefoniji. 48VDC je tu standard a struje ispravljaca od 20A pa do 630A (kod mene u frimi 520A je dugo bila nominalna potrosnja tehnike na 48VDC, na ispravljacu koji daje 600A) su sasvim ceste...
Ti isti ispravljaci napajaju i baterije (koje se ovde pominju na jednoj plocici, jelte...)
[ zica49 @ 07.03.2014. 21:46 ] @
Citat: Trick Fix:
Citat: "transakciona roba" je nikad spojena u rad u izvornoj ambalazi iz tvornice (stojalo godinama po strani i zavrsilo kod mene),to sto je tehnologija 30-tak/40-tak godina starosti to je druga prica.
Izvini, Čitao sam više puta,m--Ja Te ništa NE RAZUMEM,
možda NE znam dovoljno Srpski,
Izvini ,,,stvarno NE razumem "Tvoj Potencial" u ovoj Priči ???
Svako Dobro !
pOz
Pa pitao sam mozda neko zna vise o ovim spravama,jer namjera mi je da to "raskupusam" povadim transformatore,instrumete,kontaktore ,diode i ostalo a lim reciklaza (zauzima mnogo prostora u supi).
Ako je uredjaj koji se moze iskoristiti,mozda bi napravio pogresku,rasturio to a bila bila opaka sprava.
Nadam se da me sad razumijes :)
[ radojko2 @ 07.03.2014. 21:48 ] @
Kod mene u firmi se koristi 24v i 48v za punjenje akumulatora za rezervno napajanje koje je razvedeno po pogonima u slucaju nestanka struje...Video sam akumulatore(gomilu)ali nisam video sta ih napaja.Mozda nesto slicno ovome...
[ madmax-wifi @ 07.03.2014. 22:03 ] @
Citat: zica49:
Cudnim nekim trasakcijama i prebijanjima sam dosao do ova dva uredjaja sa slika.
Kod mene su vec par godina u origialnoj ambalazi.Jedan je strasno tezak a drugi jos tezi. :)
Dimenzije jedan kao frizider a drugi kao malo manji grizider . :) a nije frizider.
Vidio da je nekakav ispravljac a ovo drugo mi nepoznto.Ja sam rijetko bio u poslu preko dva tri ampera!!! Pa su mi ovi ogromni transformatori nepoznanica.
Ako neko moze reci sta je u pitanju da li je korisno pre nego krenem sa njima na put bez povratka..rasturanje..... :)
najbolje da pitas u firmi koja ih je nekad proizvodila, firma je promenila ime ali jos uvek postoji.
Code:Erik Wartel
After Sales and Service
Surte
+46 (0) 31 97 97 86
+ 46 (0) 734 61 95 44
[email protected]
Languages: Swedish, English
[ radarac66 @ 07.03.2014. 22:05 ] @
Ko to proziva Vojsku i licitira sa godistima???
Druze, ovo na tvojim slikama su klasicni ispravljaci koji su punili kojekakve baterije za rezervna napajanja.
E sad, ako zelis da punis neke olovnjake tolike snage ti ih zadrzi, a ako neces, prerada ili reciklaza...pa ko voli nek izvoli.
A proizveli sedjani,, ladno al standard.
Eto toliko, pozdrav.
[ vranjin @ 08.03.2014. 06:44 ] @
Mozda iskoristis za punjenje elektricnih viljuskara.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|