[ Drazenko3 @ 23.03.2014. 10:44 ] @
Kada sam instalirao catiu bila su mi mala slova i pokusavao sam da ih povecam i radio sam nesto u opcijama tako da sada kada otvorim catiu imam samo tamno-plavu sliku i nemam uopste onih menija gore. Kako mogu da vratim podesavanja na stara. Pokusavao sam deinstalirati ali ponovo isto.
[ NePitajteMene @ 24.03.2014. 02:32 ] @
Ako u prozoru imas pristup standardnim padajucim menijima prozora (Start, File, Edit, View, Insert, Tools, Window i Help), onda idi na View-> Toolbars-> Customize...

U prozoru Customize koji se otvara, s leve strane na jezicku su ti izlistani toolbarovi (Standard, Workbench, Graphic Properties...)

Selektuj toolbar koji zelis da vratis u "default" stanje i desno stisni "Restore position" (vrati def polozaj tulbarova) ili/i "Restore all contents.." (vrati sadrzaj svih tulbarova po defu)

Close, Exit Catia, pokrenes je ponovo i svi meniji/tulbarovi i njihov sadrzaj trebaju da su vraceni u default stanje

Ako nemas pristup padajucim menijima, onda ne vredi da radis stvari iz same Catije, nego udri:
Start u Windowsu -> All Programs -> Catia P3(P2) -> Tools -> Settings Management V5R16, otvara se Catijin glavni prozor za podesavanja

Udri u donjem levom uglu tog prozora ikonicu "Reset Parameters Values to Default Ones" (dole levo, ikona u vidu kucice ispred koje su ukrsteni cekic i srafciger ;)), kad te pita sta da resetuje, odaberi najdonju opciju "for all the tabpages"

Time vracas SVA podesavanja Catia softvera na default, podrazumevane vrednosti

Ako i posle bude bilo problema, javi pa cemo da pobucamo stvari malo radikalnije, ako se Catia i dalje bude "pravila" tvrdoglava i pametna :P
[ Drazenko3 @ 24.03.2014. 18:24 ] @
Nemam uopste u Settings Management V5R16 opciju da vratim na default, a i ostale opcije su mi blokirane tako da nemogu ni jednu mjenjati.
[ NePitajteMene @ 25.03.2014. 02:05 ] @
Pa jel' ti uopste ikad "proradila" Catia regularno, sa svim menijima, toolbar-ovima, ikonama, itd, nakon instalacije i primene lekica ? ;)
Znas li da postoji jedan mali fajl js0group.dll koji se menja i koji je kljucan da bi ti uopste proradila Catia :P?

Ajde okaci screenshot Settings Managementa i Catia prozora, ako mozes.

Ako je Catia prethodno radila OK, a nesto se pokarabasilo u settinzima, resenje je onda da odes u folder
C:\Users\Korisnickoime\AppData\Roaming\DassaultSystemes\CATSettings\ i pobrises rucno sve fajlove unutar njega (ovo je putanja do CATSettings fajlova na Win 8.1, verovatno je slicno i na W7, mozda se malo razlikuje na XP)

Nakon toga kad startujes Catiju, sva podesavanja su u "fabrickom" stanju, tj. na difoltu, kao kod prvog pokretanja programa nakon instalacije...kad nista nije cackano u settinzima.

To je univerzalni, prilicno radikalni nacin vracanja setinga kad se Catija pravi "pametna". Naravno, pritom gubis sva podesavanja koja si ikad ranije napravio, ali hoce Catia ponekad tako da zeza.

Nuke & Pave, sto se kaze, baci "nuklearku" i poravnaj sve, pa krenes ispocetka sa softverom da "poplochavas" put :P[Ovu poruku je menjao NePitajteMene dana 25.03.2014. u 03:20 GMT+1]