[ epidemija @ 27.03.2014. 16:21 ] @
ICANN je odobrio aktiviranje mnogo novih generisanih, vršnih domena koje će registar Donuts postepeno puštati u opticaj na tržište.

Prekjuce sam dobio potvrdu da je moj domen unlock.solutions i zvanicno registrovan, hmm..

Registrovao sam ga pocetkom februara, i da je jos neko htio da ga registruje - korisnik koji ponudi vise bi dobio domen, ali niko se nije odlucio tako da sam ja dobio ovaj domen.

Moze li neko opsirnije da mi pojasni sve vezano za otvaranje novih domena?
29. Januar Webmarketing-design, clanak..
"Jedan od najvećih svjetskih komercijalnih registara domena, Donuts, potpisao je ugovor s ICANN-om za aktiviranje čak više od stotinu novih vršnih internetskih domena. Tako će od ovoge sedmice korisnici moći registrovati generičke domene .bike, .clothing, .guru, .holdings, .plumbing, .singles i .ventures, a od sljedeće sedmice i .camera, .equipment, .estate, .gallery, .graphics, .lighting te .photography.

Iz kompanije kažu kako je ovo jedinstven slučaj da se u kratkom roku pojavi tolika količina novih domena i poveća izbor korisnicima interneta.

Izvrsna je ovo prilika i za sve organizacije i pojedince poput umjetnika i vlasnika firmi koji žele zakupiti jedinstvene domene iz svog područja djelovanja.

Do kraja ove godine na gotovo sedmičnoj bazi postajaće dostupne i brojne druge domene, a kako je Donuts podnio ICANN-u novih 300-tinjak zahtjeva, može se očekivati vrlo široka ponuda mogućih imena za buduće internetske adrese."
[ Sceko @ 27.03.2014. 18:57 ] @
Pocela je vec prodaja kod vecine registranata ali ne znam ni jedan me nesto posebito ne privlaci ali uglavnom moze da se iskoristi za projekte