[ casperns2 @ 30.03.2014. 20:01 ] @
Pozdrav, imam problem oko ispisa teksta ali da ga sredim da izgleda lepo pri spisu.

Problem je sto hocu da formatiram objekat koji dadrzi vise parametara i svaki parametar da ima odredjenu duzinu polja ...to jest zelim svaki parametar objekta da bude ispisan po pravilima.

Formatiranja teksta znam i uradim sve kako zelim ali samo sa prvim parametrom, ostali se ispisu u istom formatu zajedno sa prvim ili uspem da ih ispisem formatirane ali se ispisu u redu ispod. Na primer ako imam objekat cenaDela(nazivDela, cenaEuri,cenaDinari), kako da pri ispisu nazivDela zauzima 20polja , cenaEuri 10 polja i cenaDinari 10polja, ja uspem da uradim za prvi parametar formatiran ispis ali ne znam kako i za ostale ako hocu da mi se taj formatiran ispis pozove preko merode ispis() i ispise parametre objekta , da kada ima vise redova pregledno izgleda.... Ima li neko ideju ...

Ili da uzmem da za svaki parametar pravim posebno formatiran ispis pa svaki posebno da pozivam i nekako sve stavim u jedan red.... ???

Nemam trenutno internet da posaljem i kod , ali ako bude trebalo ispisacu ga preko mobilnog...
[ Rapaic Rajko @ 31.03.2014. 10:40 ] @
Pa neka logika bi bila da unutar metode ispis() napravis zbirni/konacni string line (za sve params), koji na kraju ispises...?

Pozz

P.S. Razume se da umetanjem karaktera '/n' od jednog stringa mozes praviti koliko hoces ispisnih linija

P.P.S. Potkrala mi se greska pod P.S. : treba '\n', a ne '/n'...


[Ovu poruku je menjao Rapaic Rajko dana 31.03.2014. u 23:46 GMT+1]
[ jablan @ 01.04.2014. 05:35 ] @
http://docs.oracle.com/javase/...l/essential/io/formatting.html

http://docs.oracle.com/javase/...ava/util/Formatter.html#syntax