[ srdjan milic @ 01.04.2014. 08:54 ] @
Dobar dan,

Kao primer:

Pozajmio sam od prijatelja tablet Prestigio 10", bla, bla nesto.
Testirao sam ga nekoliko dana, posto planiram da kupim sebi slicno. Stekao sam neke svoje licne impresije o tim tabletima. I jednu veliku nedoumicu.
Posto imam Wirless mrezu u kuci, IKOM provider kablovski internet, a TP-LINK Wireless N Router TL-WR940N.
U sustini, su uvek 2 Windows XP racunara (laptop i desktop sa TP-LINK karticom) i jedan Android Samsung telefon, u mrezi. Sve radi kako treba , za divno cudo.
Mreza je namestena na mixed mode b/g.

Tablet se vrlo tesko kacio na mrezu, imao je beskonacno dodeljivanje adrese, Youtube je kasnio, zaglavljivao se. Nekada ni google nije mogao da se otvori, bez obzira da li prilazio ili se udaljavao od rutera, stajao pored njega, na njemu (ne, to nije problem, mislim stajanje)
Da, Da, naravno, kod drugara koji ima Cisko opremu na SBB provideru sve radi extra dobro, sa tim istim tabletom.


Pitanje:

Da li je neko upucen, da pri kupovini tableta, koliko paznje treba obratiti na izbor wi-fi dela tog tableta. npr. koji je chip. Nekada je bilo da se odredjeni modemi slazu sa odredjenim centralama, kao i da se odredjeni ruteri slazu sa odredjenim karticama za wi-fi (mislim na laptpopove), Jednostavno nesto radi zajedno-nesto ne radi . Svi pricaju o velicini ekrana, brzini procesora, tableta, a jedna od osnovnih funkcija surfovanje, ne pominje se.

Srdjan Milic

[ valjan @ 01.04.2014. 14:18 ] @
TP-Link je uvek problematičan, imao sam ga i ja kod kuće do pre koji mesec i bili su veoma slični simptomi sa oba tableta (ostali WiFi uređaji su se konektovali manje-više bez problema), a otkad mi je SBB menjao opremu i stavio CISCO ruter, oba tableta se konektuju prilično brzo i nema pucanja veze...
[ srdjan milic @ 02.04.2014. 13:49 ] @
Razumem...

situacija je kao kod mog prijatelja, koji ima Cisko ruter i Prestigio tablet....
Da li mozda treba uzeti neki drugi tablet, sa drugim cipom. Koji chip ima Toshiba, ili Asus.