Ima ih more, preporuka ili za nešto baš jeftino ili za nešto baš skupo. Pogledaj na eBayu ili na nekim našim sajtovima za takve stvari. Cene variraju i od kvaliteta i od kapaciteta.
Jedini savet je da ne uzimaš neki model koji ima okrugli džek na koji se nastavlja adapter za punjač. Oni mi nikad nisu imali dobar kontakt. Umesto toga gledaj da imaju običan USB port u koji ćeš ubacivati kabl svog telefona.
Takođe, vidi da se puni preko micro USB porta, jer ćeš onda uštedeti na jednom kablu. Obično se pune preko mini USB-a ili opet preko, ne daj bože, okruglog džeka.
Čuvaj se lažnih prikaza kapaciteta kod Kineza. Hoće da u identično pakovanje pakuju od 5 do 50k mAh, što je ogromna razlika. Ako napišu da baterija ima 20k mAh, računaj da ustvari ima pola od toga.
Do skora sam imao ovu
http://www.ebay.com/bhp/20000mah-battery
nije imala 20k mAh, naravno. Posle sam video identičnu sa navodno 50k mAh.
Sada sam kupio ovu, ima "samo" 12k mAh, ali barem znam da je pravih 12.000, Nemci su to :)
Imaš i varijantu ovih baterija koje su samo oklop, a u koje se ubaci punjiva baterija. Vrlo praktično, ali nisam imao sreće sa 2 takva punjača. Jedan nije uopšte radio, a drugi je jedva napunio 15% baterije telefona pre nego što bi prijavio mrtvu bateriju.