[ A M A D E U S @ 10.04.2014. 14:40 ] @
Koristim slusalice dok vezbam da bih mogao da slusam glasno, a da ne pravim buku. Kao sto pise u naslovu teme, sviram Korg pa80. Ranije sam koristio adapter koji ima 3.5mm ulaz i 6.35mm izlaz, pa sam preko njega povezivao one obicne slusalice koje dolaze uz telefon, mp3... Sa nekoliko slusalica je zvuk bio jako los, jedva da se i culo ista cak i kad pojacam na max (ali je bilo zvuka i na levoj i na desnoj slusalici). Nasao sam neke gde je zvuk bio zadovoljavajuc, ali samo na jednoj slusalici, druga je mrtva (mislim, radi i leva i desna inace, ali kad povezem na klavijaturu preko adaptera, radi samo desna). A desavalo se da proradi i leva, iznenada, i radi neko vreme, pa se ponovo iskljuci (to su momenti kada shvatim koliko mi zapravo smeta sto se cuje samo na jednu stranu). Sada sam kupio Behringer HPM1000:
http://www.behringer.com/EN/Products/HPM1000.aspx
Zvuk je neuporedivo bolji, ali opet radi samo desna slusalica. Verovatno ce se ponekad aktivirati i leva, ali inace ne radi. I primetio sam ranije da kada ubadam slusalice u klavijaturu, leva slusalica se aktrivira prva, a kad dodjem do kraja, aktivira se desna, samo ne obe u isto vreme.
U uputstvu za upotrebu klavijature, za slusalice samo pise da je preporucena impedansa 50 oma i da je moguce koristiti slusalice sa impedansom u opsegu 16-200 oma. Mislio sam da je mozda nesto sa podesavanjima u klavijaturi, ali tu se nikakva podesavanja ne spominju- samo plug&play. Ne znam kolika je impedansa ovih slusalica, nigde ne pise, ali sam siguran da je veca od 16oma. Doduse, siguran sam i da nije 50oma. Jeftine su, ali meni bi odlicno radile posao, samo kad bi se culo sa obe strane. Inace, proverio sam te slusalice i rade odlicno, ali kad povezem sa klavijaturom, radi samo desna.
Eto, potrudio sam se da detaljno objasnim u cemu je problem, pa ako neko ima neku ideju, neka napise. Ja stvarno ne znam, ubacim lose slusalice i rade obe (doduse, sum je jako izrazen, pa je nemoguce koristiti ih), ubacim bolje- radi samo jedna. Kako je to moguce?
Hvala unapred.
[ Kovacevic Vladimir @ 12.04.2014. 03:53 ] @
Nekoliko saveta:

- koristi dobre i ispravne slušalice - bez adaptera;
- svako "ubadanje", konektovanje jack-a u instrument izvrši do kraja, jer ako "ubodeš" samo vrh, čućeš zvuk iz jednog kanala;
- ako ima mnogo šuma, prekida, ili konstantno ne radi jedan kanal, mora se proveriti stanje u unutrašnjem delu instrumenta.
Moguće je da je oštećen ulaz za slušalicu, da je neki lem popustio i gubi se ispravan (stereo) signal.
Za takvu vrstu provere, savetujem da radi "stručna ruka", servis, ili neko ko je već radio (otvarao) klavijature.

Pozdrav