[ petar.webdesing98 @ 11.04.2014. 14:11 ] @
Ovako, pozdrav svima! :D Želim da čujem Vaše mišljenje o mom glasu :)

Snimak : http://vocaroo.com/i/s0KVScHkki7e
[ kvaju @ 12.04.2014. 06:26 ] @
treba to još podmazat :D
ovi visoki tonovi ti ne idu baš :)
[ Sceka @ 12.04.2014. 18:05 ] @
Citat:
petar.webdesing98: Ovako, pozdrav svima! :D Želim da čujem Vaše mišljenje o mom glasu :)

...

U kom smislu?


Pozdrav!
[ gilopile @ 12.04.2014. 18:31 ] @
Ne znam koliko se vec bavis pevanjem, ali ako nije dugo, onda je za pocetak ok. Vremenom bi trebalo sve da dodje na svoje mesto sto se malih falseva tice. Gubis intonaciju kod prelaska viseg u nizi...
Moj savet je da krenes sa jednostavnijim numerama...

Sve u svemu, nije lose.

Napisi nam malo vise o sebi, koliko se bavis pevanjem, imas li bend....
[ petar.webdesing98 @ 12.04.2014. 18:41 ] @
@Sceka : Pa, mislim da li zvuči prijatno?

@gilopile : Ovaj 'demo' koji sam postavio otpevao sam samo onako da bih video da li vam se uopšte sviđa moj glas, a za koji dan ću da postavim verziju boljeg kvaliteta i zvuka i glasa. Pesmu sam tek naučio tako da mi je bilo malo teže da improvizujem one gornje tonove. Pohađao sam nižu muzičku školu i svirao klavir, mislim klavir još sviram ali ne idem u muzičku. Nemam bend :) Hvala na dosadašnjim odgovorima

[ deedee5 @ 12.04.2014. 18:43 ] @
Meni je glas u suštini O.K. ali na pojedinim mestima prelazi u deranje/vikanje :)
[ petar.webdesing98 @ 12.04.2014. 18:46 ] @
Okej, u update-ovanoj verziji da ne vičem previše :D
[ Sceka @ 12.04.2014. 20:37 ] @
Citat:
petar.webdesing98: @Sceka : Pa, mislim da li zvuči prijatno?

"Prijatno" je vrlo rastegljiv pojam a oslanja se na subjektivni dozivljaj slusaoca. Pa i sam znas da ono sto prija tebi ne prija nekom drugom. "Svidjanje" tvog glasa nije bitno nicemu a sto je najvaznije odgovori na to konkretno pitanje nece tebi znaciti nista bitno, ako zanemarimo tvoj licni podsticaj ako dobijes dovoljno pozitivnih reakcija - sto opet ne znaci mnogo u nekom tvom eventualnom daljem radu na glasu.

Citat:
... Pohađao sam nižu muzičku školu i svirao klavir, mislim klavir još sviram ali ne idem u muzičku. Nemam bend :) Hvala na dosadašnjim odgovorima

Obzirom da si pohadjao muzicku skolu nedopustivo je gresenje u tonovima, takozvani falš. To se lako ispravlja, opet obzirom da si isao u muzicku skolu, ako se setis vezbi iz solfedja. Sviras klavir i pretpostavljam da ga imas kod kuce (ili nekako na raspolaganju) pa malo poradi na intervalima, da steknes sigurnost i rutinu skokova sa tona na ton. Uz klavir se veoma dobro radi 'zagrevanje' glasa najobicnijim osnovnim skalama, kroz cele tonove pa kroz polu tonove pa hromatski pa intervali od terce, sekste, oktave... Sta god da provezbas uz klavir, a tehnicke prirode!, moze samo da ti koristi. Pri tome, dok se to radi, se ne peva nikakva pesma nego se bukvalno zagreva ceo "glasovni aparat" i temelji tonalna sigurnost. Jos ako imas bilo kakvu vrstu metronoma u isto vreme vezbas i ritmiku koja je podjednako vazna.

Ako nemas bend - nadji ga, osnuj, pridruzi se nekom bendu... Rad u grupi je jako znacajan po svim osnovama i donosi licni boljitak kao muzicara.

Probaj da provezbas petnaestak minuta (bar) skale uz klavir pa onda snimi isto ovo sto si ovde postavio pa ces i sam videti razliku. Pa postavi novi snimak da i mi cujemo, pa moze dalje... :) Bitno je da bude ista pesma, isti deo da bi se videla/cula razlika.


Pozdrav!
[ Aleksandar Đokić @ 13.04.2014. 16:06 ] @
Meni zvucis malo promuklo :).
[ Kovacevic Vladimir @ 17.04.2014. 14:55 ] @
Pevanje je komplikovan proces, koji pre svega podrazumeva kontrolu glasa.
Počev od tehnike disanja i racionalnog trošenja vazduha, dikcije...pa do postavke glasa - impostacije.
https://www.google.rs/search?q...p;ie=utf-8&oe=utf-8&rl

Sa pravilnim vežbanjem (opšte poznatim vokalizama) ćeš iskoristiti date glasovne sposobnosti (jer nisu svakom čoveku unapred date glasovne mogućnosti za pevanje).

Za početak: nemoj pevati onako i ono (repertoarski) što drugi pevaju. Radi po principu - od lakšeg ka težem, od prostog ka složenijem.
Mislim pre svega na pesme koje imaju manji opseg tonova, sa što dužim trajanjem tonova (bla, bla, bla...) da bi mogao da slušaš sebe i kontrolišeš, koriguješ, oblikuješ svoje pevanje.

Pozdrav