[ zlatko.j @ 16.04.2014. 12:14 ] @
Vlasnik sam internet prezentacija www.dvorista.rs i www.fontana.in.rs i odnedavno imam veliki problem u održavanju prezentacija. Za izradu je korišćen template iz Parallels Plesk Panel Site Buldera i hostuju se kod Telekoma Srbija. Pre nekoliko meseci sam prvi put odradio verifikaciju ovih prezentacija na googl-u (webmaster tools) sa uspehom i odmah počeo da koristim dostupne alate. Pre mesec dana obe prezentacije sa prvih stranica googla padaju i skoro nestaju sa pretrage, zatim, pre desetak dana googl traži da ponovo verifikujem ove prezentacije i to ne uspevam. Pokušavao sam više puta ali bez uspeha. Naj ljubaznije molim one koji mi mogu pomoći u rešavanju problema da se jave. Ukoliko je potrebno da dodatno objasnim problem uradiću to odmah.
[ zlatko.j @ 16.04.2014. 12:26 ] @
Nakon pokušaja verifikacije dobijam odgovor:

Verification failed for http://www.fontana.in.rs/ using the Meta tag method (less than a minute ago). We couldn't find the verification meta tag.
[ mp3men @ 17.04.2014. 10:50 ] @
koliko sam video na brzinu u kodu tvog templata u ispod <head> nemaš ubačen google kod za verifikaciju
koji izgleda ovako
primer
Code:
 <head>
<meta name="google-site-verification" content="razna slova bla bla"


moraš kod koji dobiješ u google webmaster tools da uneseš "ispod" tvog templata oba sajta .I onda vidi da li ti opet gogole prijavljuje neku grešku

Ps. nadam se da je to to što ti stvara problem
[ zlatko.j @ 17.04.2014. 13:06 ] @
mp3men -hvala!
Na www.fontana.in.rs verifikacija je urađena. Sada idem dalje. Veliki pozdrav!
[ CakNoris @ 14.05.2014. 08:38 ] @
Ukoliko imas pristup sajtu preko FTP, uvek je najlakse i najbrze odraditi verifikaciju postavljanjem Google-ovog fajla u root sajta.