[ igonni @ 30.04.2014. 10:46 ] @
pozdrav, imam problem sa dodavanjem ne lokalnih drajvova na sql server sa bazama tacnije opis problema radi restore baza na sql server sa non lokalnih diskova.

kacim se preko remote dektop connection na server,otvaram sql managmet studio,otvaram listu baza,i na masini gde se kacim preko remota imam dva lokalna drajva L i T back up i restore mogu da uradim samo sa tih lokalnih drajvova a nikako sa NE LOKALNIH ,prosle nedelje sam moram da uradim restart tog servera medjutim svi ostali drajvovi koji nisu lokalni su se izgubili kako sad mogu da ih vratim? takodje server na koji sam nakacen preko remota vidi na my computer sve moje drajvove ali oni nisu izlistani u sql studiju evo par slika gde se vidi sve lepo to[ Ned123 @ 30.04.2014. 18:32 ] @
Da bi to radilo moras prethodno mapirati mrezne diskove u Windows-u pod nalogom koji koristis za login na SSMS kao i dati tom nalogu sva potrebna prava za citanje-upis na taj drive.
Sa druge strane, da bi backup radio kao schedule, servisni nalog pod kojim "trci" SQL Server servis mora takodje da ima pristup tom mreznom folderu.
Zaviri na http://technet.microsoft.com/en-us/library/ms179313.aspx
[ igonni @ 05.05.2014. 07:23 ] @
hvala na odgovoru probacu danas