[ ZanLepen @ 04.05.2014. 14:40 ] @
Ranije sam ratovao sa VIP-om zbog ukidanja telefonske linije zbog njihovog glupog razloga "atipičan saobraćaj"....ratovao, ratovao dok nisu odustali...Zadnje dve godine bilo sve ok..uredno platim - uredna usluga.

Pravo da vam kažem ne znam šta mi bi da broj prenesem kod ovih indijanaca u Telenor. Uzmem paket od 2000 din (Prenesi i Surfuj XL) i telefon LG G2 i uredno platim 31980 din prilikom preuzimanja. Posedujem račun...Sreća te sam profesionalno opterećen gomilanjem informacija i dokumentacije i sve uredno čuvam.

Prvo su me u Telenoru pitali da li znam koliko košta doplata za dati telefon? Te gde imam račune u bankama da me provere....(verovatno su mislili da radim za KGB ili sam delegat KP SSSR-a) Kasnije su bili maksimalno profi, nudili mi pomoć oko telefona ako treba. Još u tih par dana prenosa broja postadosmo drugari. Tu moram da ih zaista pohvalim.

Negde krajem aprila počinju problemi...Između dva sastanka zvoni mi telefon, neka devojka iz Telenora se predstavi, i traži mi email...Kaže mi od sada ćete primati račun elektronski...kako sam bio u ciframa i projektima nisam shvatio šta se dešava i razgovor se završio...Odakle njoj ideja da ja hoću takav račun? Ja sam više onaj tip koji voli da sedne kući i sabere sve račune i prošeta do banke.

Danas stiže račun na email i sms sa "solidnom cifrom"...Prvo što sam pomislio preterao sam sa internetom...Ali znam da nisam. I čovek mi objasnio u Telenoru kada potrošim moj 1 gb iz paketa internet se isključuje. Još mi kaže ako ti treba neki dodatak za net dođi. Meni interneta preko glave na laptopu...Računam objektivno nisam prešao taj 1 gb iz paketa.

Otvorim email i vidim da oni traze da ponovo platim aparat koji sam već platio. I šta sada? Ja treba da idem kod tih da se žalim za uvođenje el. računa koji nisam želeo, zbog ponovnog plaćanja telefona koji sam već jednom platio. Zašto ja bre da gubim svoje vreme zbog nekih baraba tamo?

Sutra ili narednih dana ću lično o ovome informisati ministarstvo Telekomunikacija, a znam i gospodina ministra lično. Takođe pisaću i udruženju za zaštitu potrošača. Jbg, neko mora da se bavi disciplinom "ispravljanja krive Drine".

Nadam se da će doći vreme da pošteno platiš uslugu i da te ne boli glava zbog budala koji ofrlje rade svoj posao.

Uvređen sam, veoma razočaran i smatram ovo krajnjim bezobrazlukom.
u sms koji sam dobio stoji: "Poslat vam je eračun....Vaše zaduženje za April iznosi 34.732,03 din. Iznos možete uplatiti na tekući račun taj i taj..." Štrecanje u nedeljno popodne!
[Ovu poruku je menjao ZanLepen dana 04.05.2014. u 15:56 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao ZanLepen dana 04.05.2014. u 17:46 GMT+1]
[ gti2 @ 04.05.2014. 15:06 ] @
Vezano za e racun.Mene su takodje zvali u aprilu zbog toga,ali su me pitali da li to zelim.
Kao fora cuvajmo okolinu (ili Telenorov papir,stampac i taksu za slanje racuna).Odbio sam i sve je ostalo po starom.
[ ZanLepen @ 04.05.2014. 15:08 ] @
Izgleda su ipak uračunali u mesečni račun to da je tel. aparat plaćen, nisam od iznerviranosti video...Ali njihov sms je bio stvarno neprijatan u 15 h nedeljom. Traže ti 35000 din. sms-om za nešto što znaš da nisi potrošio.

Svejedno, ovo je krajnje neprofesionalno od Telenora i stresno! Kada ti sms-om traže 35000 din, dovoljno da podignu pritisak da email ne čitaš pažljivo...I koji im je sada račun pravi? Ovaj što stiže sms-om ili ovaj email-om?
[ gti2 @ 04.05.2014. 15:18 ] @
Pravi je onaj koji tebi vise odgovara
[ test1234 @ 04.05.2014. 16:05 ] @
E a glavna fora im je sto racune mogu da šalju u elektronskoj formi a recimo listing ne moze u elektronskoj formi.
[ ZanLepen @ 04.05.2014. 16:19 ] @
Ne vredi brale, ovo je Srbija...zemlja starleta, sega-mega menadžera i sličnih kategorija... ne vredi što je Telenor u matičnoj zemlji ozbiljna firma, verovatno i Vip kada ovde rade domaći Sijuksi. Isto ti je i sa bankama ovde i u matičnoj zemlji. Ujak koji je ceo život u Nemačkoj bio klijent banke, a koja ovde ima ekspozituru ludeo je po povratku u Srbiju od bankarskih službenika. Sve što je u Nemačkoj moglo, ovde funkcioniše po principu "Povuci ga, a i malo mi ga potegni Đole"!
[ Bik Koji Sedi @ 04.05.2014. 16:51 ] @
Čini mi se da si malo prenaglio. Kupio si telefon i tu uplatu su ti knjižili kao "preplatu", koja će se skinuti s prvim računom. Na onom skeniranom računu, a i na uplatnici, lepo piše da si dužan 2572,00 dinara, i to je ono što treba da platiš.

Njihova jedina eventualna greška jeste što su mogli da ti to malo bolje objasne kad si kupovao aparat.

P.S. U skeniranom računu si ostavio baš sve svoje lične podatke, od imena, preko adrese, do broja ugovora i broja telefona.
[ ZanLepen @ 04.05.2014. 16:57 ] @
nemam razloga ništa da krijem. ja sam uvek transparentan.

Kako da ne prenaglim kada mi u 15 h u nedelju stigne sms da uplatim 35000 din...Ko ne bi popizdeo?

Platiću im kada mi pošalju normalan papirni račun i izvinjenje zbog idiotskog sms-a. Nije moje da lupam glavu šta i kako, već da vidim "pravu i realnu" cifru i platim.

Kako bi se ti osećao da ti zatraže da platiš nešto što nisi potrošio jednom sms porukom?
[ avala100 @ 04.05.2014. 20:04 ] @
Pitanje je i sta pise u tom sms-u.
Telenor je svakakav i skup i promenio se, ali ja zaista nisam jos cuo da su tako drsko i bezocno krali.
Prosto je kulturno da za robu koju si uzeo izdaju i racun, pa su to i ucinili.
A nisam video ni te neke "probleme" koji su poceli krajem aprila? Koji su to problemi? Mos' misliti, nazvali te jednom.

Posto je sad radno vreme od 7.30, vidi to sa ministarkom odma' na sabajle. Da se kazne, nego kako! :)
[ aleksandarzz @ 04.05.2014. 21:44 ] @
Citat:
test1234:
E a glavna fora im je sto racune mogu da šalju u elektronskoj formi a recimo listing ne moze u elektronskoj formi.

Kako misliš ne može listing? Ja sam ga baš danas otvarao. Može da se pogleda u browseru, a možeš i da ga skineš kao xls. Ima ga za dosta meseci unazad
[ ZanLepen @ 05.05.2014. 10:44 ] @
Deaktiviran je eračun i dobijaću normalan račun.

Na pitanje i pokazanu poruku od 35000 din radnik Telenora je odgovorio: "Takav je sistem" :) Tačno, takav je barabski sistem u Srbiji.
[ zvezdasbg @ 05.05.2014. 23:21 ] @
Citat:
test1234:
E a glavna fora im je sto racune mogu da šalju u elektronskoj formi a recimo listing ne moze u elektronskoj formi.

Naravno da može i u elektronskom obliku. Na portalu dobrestvari.rs imaš detaljnu specifikaciju i to za unazad 6 meseci.
Inače što se teme tiče, kada kupiš preko njih aparat oni ti u računu fakturišu ali i odmah taj iznos oduzmu. Ne treba dizati dreku zbog toga. Tako je i meni bilo još davne 2010. godine.
A SMS koja stiže zna da bude neprijatna jer je sistem šalje i to su mi objasnili da je informativne prirode. Čak i ukoliko platiš račun ta poruka o zaduženju se šalje. Da kao podsete korisnike da plate. Mislim bezvz al ajd :))))
A uzgred resorni ministar za telekomunikacije nema skoro pa nikakav uticaj na mobilne provajdere. Veruj mi.
[ Sava @ 06.05.2014. 08:25 ] @
Da nas kradu na sve strane i načine to je poznato i nije ništa novo. Sa druge strane ti si pokazao maksimalnu površnost pa sada pokušavaš da prebaciš loptu na drugu stranu. Telenor ima servis na dobrim stvarima, ali i sa *411# si mogao lako i trenutno da saznas tvoj stvarni dug.

Ne znam kako funkcioniše ta e-racun jer ja dobijam regularan postom, ali znam da kod barabskog, ali zaista barabskog SBB-a kada se prijavis za e-racun ne dobijas vise regularan i obratno. Glupost, ne mogu da vidim svoj dug. Kod Telenora sve to možeš lako da proveriš.

Jedini sms koji dobijam od Telenora je onaj kojim me obaveste da su primili i proknjižili moju uplatu. Jednom prilikom sam kasnio sa plaćanjem i dobio kulturan sms sa podsetnikom da treba da platim račun.

Sve u svemu ljuti se na sebe, ne na Telenor. Uostalom prvo si mogao da njih konsultuješ pa onda ovde preneseš. Imaš nihovu stranicu i na Facebooku gde ti odgovaraju praktično promptno, mogao si i tamo da pišeš.
[ ZanLepen @ 06.05.2014. 09:17 ] @
Što da se ljutim na sebe? Znam ja da proverim stanje na računu...Ali ne postoji nikakav razlog za ovo da dobijem takav sms...Normalno je da se čovek iznervira. Jesam ih ja prisilio da lupaju gluposti putem sms u nedeljno popodne? Hvala im što su mi ulepšali odmor.
[ synn @ 07.05.2014. 22:49 ] @
Citat:
test1234:
E a glavna fora im je sto racune mogu da šalju u elektronskoj formi a recimo listing ne moze u elektronskoj formi.Pa imas listing uvek dostupan besplatno na portalu www.dobrestvari.rs
[ espresso @ 08.05.2014. 10:28 ] @
Listing u papirnoj formi i ne postoji više kao usluga zar ne? Sećam se, pre je koštalo 35 dinara ili tako nešto da ti pošalju hrpu papira.
[ Slobodan Milivojevic @ 08.05.2014. 10:33 ] @
Ja sam svojevremeno išao u Telenor da tražim listing na papiru jer je jedino tako moglo za tekući period da se uzme listing.