[ Dragi Tata @ 22.03.2004. 17:19 ] @
Posebno ako rade za Microsoft:

http://seattletimes.nwsource.c...001884031_microsoftmen20e.html

Citat:
As a contractor currently working at Microsoft, Cristal Choo-Kang, 25, has gone on about 20 dates with Microsoft men in the past two years. "I tend to be attracted to smart people, and Microsoft is overflowing with them," she said. "I am attracted to men who are ambitious and want to do great things for the world."

The only problem, the women say, is that Microsoft men are often so occupied with work that you may not get to see them much.

[ Milan Aksic @ 22.03.2004. 20:26 ] @
Cudno... s obzirom na to kakve se poruke na ovom forumu salju :), ne verujem da samo ja sticem utisak, da ovaj forum sve vise izgleda kao "es madzone".
Kako bi se "smanjili troskovi" i ne bi pogresno "navodili" novi clanovi da se ovde vodi neka "kvalitetna usko-tehnicka" rasprava, mozda, ne bi bilo lose, u toku sledeceg "redovnog spremanja es-a", razmotriti postavljanje ovog foruma kao _podforuma_, foruma "es madzone". Ocigledno je da su se ispunili svi uslovi za to: 90% poruka u temama, nakon (u proseku) prve 3-4 poruke u potpunosti izlaze iz tehnickog apekta (osim, naravno onda, kada se i sama tema, uopste ne nalazi u tehnickom aspektu kao ova), vredjanje po licnoj osnovi...
Stavise, iako je "es madzone" forum verovatno bolje moderisan :), i tamo (u okviru podforuma) se moze naci "outlet", ako je to mozda bio izgovor za postajanje ovog foruma do sada :), kao "stand-alone".
[ Reljam @ 22.03.2004. 21:17 ] @
Ili mozda bi bilo jos bolje da se ovo zatvori?

Uredjivacka politika na advocacyju dozvoljava licne uvrede, tako da bi mozda mogli prvo to da promenimo, da ne bi bas isli do toliko ekstremnog koraka. Ocigledno je da je advocacy jedna od ruznijih strana ESa.
[ VRider @ 22.03.2004. 21:35 ] @
Do sada nije bilo licnih uvreda na ovom forumu, barem ne nekih direktnih. Previse buke dizete niokocega. Narocito ako su uzme u obzir da to cinite u pogresnoj temi/forumu. Imate forum Predlozi/pitanja i Zalbe ako vam nesto smeta.
@DT: Ovo je ubedljivo tema sa najboljim nazivom koja se pojavila u zadnje vreme u ovom forumu. Mada to sto je napisano moze da se primeni na bilo koju veliku kompjutersku kucu i grad u kome se ona nalazi.
[ L I L I T @ 22.03.2004. 22:17 ] @
Citat:
"The main reason I date computer guys is they are smarter than the everyday population," she said."

bojim se da je potpuno razumem ;-)
[ Goran Rakić @ 22.03.2004. 22:41 ] @
Da li je moglo sitnijim slovima? (morao sam da lupim Ctrl i + da bi pročitao poruku...) ;)
[ Dragi Tata @ 22.03.2004. 23:08 ] @
Citat:
VRider:
Ovo je ubedljivo tema sa najboljim nazivom koja se pojavila u zadnje vreme u ovom forumu.

Šteta što je sarkastičan...
[ VRider @ 22.03.2004. 23:21 ] @
Skoro se nisam toliko odusevio! Taman pomislim "kakvo li je sada pojebevanje u pitanju?", ali nadmasio si sve do sada. Svaka cast!
[ Dusan Marjanovic @ 22.03.2004. 23:26 ] @
pa...reklo bi se da je mislio na naslov, a ne na tebe...
[ popeye @ 22.03.2004. 23:32 ] @
Ovo je strucna tema, naravno. "Ozenjen" je nekima bitna stavka za CV. ;)
[ Milan Aksic @ 22.03.2004. 23:36 ] @
Citat:
Reljam:
Ili mozda bi bilo jos bolje da se ovo zatvori?
Cini se, da ovaj forum (kao "stand-alone") postoji, samo da bi se "nacinio prostor" za _nekolicinu_ clanova radi "provetravanja ventila", a tome (ako je to vec neophodno) moze da posluzi i kao podforum, foruma "es madzone"?
Citat:
Uredjivacka politika na advocacyju dozvoljava licne uvrede, tako da bi mozda mogli prvo to da promenimo, da ne bi bas isli do toliko ekstremnog koraka. Ocigledno je da je advocacy jedna od ruznijih strana ESa.

Ne samo uvrede po licnoj osnovi, vec i teme koje nemaju mnogo toga zajednickog sa temom foruma, uostalom kao i ova tema.
Da... izgleda... da je zaista bitno sa tehnoloskog aspekta, ovo misljenje "nimfo-statisticarke" :-) Sledeci ocekivani korak: rezervisanje prostora za "mirroring" serbiancafe-a :-)
[ VRider @ 22.03.2004. 23:38 ] @
@MAdafaKA: Znam da je naslov sarkastican, ali to ne smanjuje moje odusevljenje...
@passenger: Kakve veze imaju te dve stvari jedna sa drugom?
A zasto je ova tema ovde a ne u MadZone? Pa zato svo svaka tema koja u sebi sadrzi i namanji pomen linux/windows pre ili kasnije bude zrela za Advocacy.
[ Reljam @ 23.03.2004. 01:41 ] @
Passanger, mislim da pricamo o istoj stvari. Mada nije mnogo bitno da li ce da bude podforum ili forum, poenta je da ovde moze da se napise prakticno sve, jer se ne moderise preterano. Prebacivanjem Advocacyja pod MadZone se taj problem ne resava. Mozda bi mogli da pokrenemo diskusiju o ovome na es-mods.
[ Milan Aksic @ 23.03.2004. 02:10 ] @
Reljo, naravno da se problem moderisanja ne resava, ali ako vec postoji forum koji do odredjene mere, po samoj tematici i intenzitetu moderisanju, ima "tolerantniji" pristup prema ovakvim porukama ("es-madzone"), onda je primarno problem do klasifikacije ovakvih poruka na nivou foruma a sekundarno, do "boljeg" moderisanje.
Tako ce poruke biti u srodnijem (po tematici, slobodnijem) forumu, jer tamo i odgovara da budu, i nece biti zabune.
Citat:
Mozda bi mogli da pokrenemo diskusiju o ovome na es-mods.

Da. Ja sam zavrsio s ovom diskusijom u ovoj temi.
[ Dejan Lozanovic @ 28.03.2004. 21:03 ] @
Citat:
Dragi Tata:
Posebno ako rade za Microsoft:

Ne moraju da rade za M$ :))), evo ti zivi primer :)
http://dim-witt.asi9.org/images/linux-chix/
[ VRider @ 28.03.2004. 23:13 ] @
Nisu bas tako zivi primer(c)i kao sto bi zeleo, ali...
Ako si mu rekao, Deki!
[ XTeam @ 16.05.2004. 12:55 ] @
Ha, ha, ha...
Danas pada kiša, Nedelja je, imam posla preko glave, sav sam nešto u bednjaku, ali ovo kada sam pročitao sune mi je sinulo, slatko sam se nasmejao ha, ha, ha

LONG LIVE ES!!!!!!!

Ha, ha, ha, najbolji ste...
[ VRKY @ 16.05.2004. 13:09 ] @
Citat:
Žene vole Linuxovce

Prelazim ja na Linux (ha,ha,ha)
[ Guru Meditation @ 06.03.2010. 21:37 ] @
kakva je ovo jebada? Link vodi na neku bezveze stranicu
[ mulaz @ 06.03.2010. 21:56 ] @
Citat:
Guru Meditation: kakva je ovo jebada? Link vodi na neku bezveze stranicu

Mozda zato sto je 6 godina star :)
[ Srđan Pavlović @ 06.03.2010. 22:12 ] @
Dobro, treba videti koliko danas, u 2010. godini, zene vole Linuxovce
[ combuster @ 06.03.2010. 22:19 ] @
Piksle, Adolf style haircut, 120 words per minute na tastaturi, ko nas ne bi vol'o :D
[ Srđan Pavlović @ 06.03.2010. 22:26 ] @
Kernel je sve veci i veci, garant nas vole sve vise i vise.
[ flighter_022 @ 07.03.2010. 07:38 ] @
[offtopic)
@reljam:

Ukoliko smatras da te je neko direktno ili indirektno uvredio, molio bih da me uputis na konkretnu poruku pa ce akcija uslediti odmah ako uvreda zaista i postoji.
[/offtopic]
[ Rumpletstilskin @ 07.03.2010. 07:44 ] @
Citat:
flighter_022: [offtopic)
@reljam:

Ukoliko smatras da te je neko direktno ili indirektno uvredio, molio bih da me uputis na konkretnu poruku pa ce akcija uslediti odmah ako uvreda zaista i postoji.
[/offtopic]
Pravda je (vrlo, vrlo) spora ali dostizna?
[ pri3rak @ 07.03.2010. 08:22 ] @
Tja ...

[ gidraa1 @ 07.03.2010. 12:44 ] @
Citat:
Rumpletstilskin: Pravda je (vrlo, vrlo) spora ali dostizna? :D

hahaha
[ mulaz @ 07.03.2010. 13:31 ] @
http://www.dailymail.co.uk/fem...-secret-turn-ons-revealed.html
[ flighter_022 @ 09.03.2010. 13:04 ] @
Ljudi, da li smo ovde da se koljemo, ili da utvrdimo da je Windows, ipak, bolji? (hihihi)
[ musicmaster @ 09.03.2010. 13:21 ] @
Utvrđeno, milion puta, nema potrebe za klanjem.
[ Srđan Pavlović @ 09.03.2010. 13:29 ] @
Da super je, sve utvrdjeno, prvo ti skenja bateriju, a onda ti neko upadne
na komp jer si stisnuo F1, da vidis u Help-u zasto ti je baterija riknula.

E, ali... STOMAK.
[ w3bl0rd @ 10.03.2010. 07:23 ] @
ali je zato odlično kad na linuxu se neće X startat pa sad nek prosječan korisnik otvori xorg.conf pa nek šeprtlja po njoj, ili kad treba jednostavno mountati svoju NTFS particiju, da ne govorimo o poštelavanju neta i tak nešt :D ma sve full jednostavno, je ak znaš, al ako ne ubit ćeš se
[ Dejan Lozanovic @ 10.03.2010. 08:55 ] @
Cuj u vecini slucajeva to radi kako treba, pa nema potrebe za takvim ceprkanjima. Ali ni jedan tu operativni sistem za neki otvoreni hardver nije uvek 100% kompatibilan. Necu tu da racunam resenja tipa Mac OSX, Solaris sa sparcom ili tako neke varijante gde kompanija pravi soft+hardver , pa svuda uspeju da istestiraju jer rade sa svojim konacnim skupom proizvoda.
[ component @ 10.03.2010. 12:14 ] @
@w3bl0rd
Kad si to poslednji put koristio Linux? Nema čačkanja, samo instaliraš i uživaš. xorg.conf ne znam ni gde je, a uredno menjam rezoluciju, koristim 2 ekrana i slično. NTFS mi je USB stik i eksterni hard disk i nikada nisam ništa ručno mountovao. Utakneš i kopiraš.

Po mom iskustvu Linux je jednostavniji za prosečnog korisnika nego Windows. Obično se svodi na:
Instalacija Linux distribucije
Instalacija dodatnih programa (retko)

Dok kod Windowsa teče ovako:
Instalacija Windowsa
Instalacija drajvera
Instalacija antivirusnog softvera
Instalacija potrebnih programa
Intacija kodeka

Windows 7 je sad dosta smanjio posao oko drajvera i kodeka, ali princip ostaje isti. Prednost Windowsa je najviše u video igrama (kad izađe Starcraft II ili Diablo III najverovatnije ću pored igre morati da kupim i Windows )
[ flighter_022 @ 10.03.2010. 12:30 ] @
Prednost WIndows-a je i u tome sto se velika vecina komercijalnog softvera nalazi upravo za njega. Ne kazem da ne postoje slicne ili iste verzije za neku varijantu Linux-a, ali to ipak nije isto.

Ako pocinjes da pises neki softver sa namerom da na njemu zaradis (direktno, prodajom, ne samo od podrske), i to pocinjes od nule, da li ces ga pisati za Linux ili za Windows?
[ vladared @ 10.03.2010. 12:39 ] @
^Za Linux!!! Ako sada kreneš, postoji mogućnost da ćeš biti neko i nešto, kada drugi tek budu počeli da uče na svojim greškama. S' obzirom da je Linux tržište žedno za dobrim rešenjima, čak možeš i skuplje da prodaš isti proizvod nego pod windowsom, pa sada ti razmisli za koga ćeš da pišeš :) ;)
[ maksvel @ 10.03.2010. 13:06 ] @
^Pošalji odmah mejl Adobeu, da naprave Photoshop za Linux, će se obogate Dok ga isportuju, ima da pređe "cenzus"
[ w3bl0rd @ 10.03.2010. 13:08 ] @
@component instalirao sam archa prije tjedan-dva...
reci mi tv-out jel jednostavno riješiti? konekciju za povezat se na internet?
je jednostavno je kad znaš da treba pozvat pppoe-setup i ukucat podatke, ali vidiš "average joe" nema pojma što on tu unutra treba ukucati, pa i ja sam koji sam napredni korisnik imam problema s poštelavanjem xinerame i ostalih gluposti, korisniku je puno lakše kad ima neki GUI di mu nešt konkretno piše, a ne kad ima terminal i sad on nek kuca, ma nema on blage niti što niti kako da kuca :) NTFS mi nije automatski mountalo morao sam /etc/fstab ići editirat, objasni ti to korisniku...
[ combuster @ 10.03.2010. 13:19 ] @
Pa ti nadje rolling release, bad ass, KISS distro da primices novajlijama :) Minty je za te stvari dusu dao a ni ubuntu ne zaostaje mnogo.

Zasto se ja bunim protiv ove ubuntu politike? Kazete korisnicima ne treba da uce sta su to dep-ovi, ok, 0.01% korisnika Linuxa postane tester, jos manji broj bude kontributer kodu, brinem se za buduce generacije i kako ce to uticati na razvoj linuxa. Omatorice i Greg i Linus i Keith i druzina pa ko ce da nastavi sa razvojem kernela i X-a? Xorg je do skoro imao najveci problem sa manjkom testera, bukvalno sami developeri su testirali Xorg i radili na razvoju pa sam se eto bacio na testing X-a iz git repoa cisto da pomognem koliko toliko. Da se ne lazemo, linux je community oriented OS i kao takav ce biti zauvek - cisto sumnjam da ce se ista promeniti u narednih 10 godina.
[ mulaz @ 10.03.2010. 14:36 ] @
Pa broj testera ce na pocetku da ostane isti... zar postoji razlika ako od jednom pocne 100mio average joe-ova da koristi ubuntu? Ljudi nece da uce... Ali, da bi ti (i developeri i testeri) dobili pare, i da bi se software, treba OS da ima sto veci broj usera.

To ako pocne "sutra" 100mio average joe-ova da koristi linux, odmah, direktno nista ne koristi... ali nije ni nista lose u tome (malo vise bandwidtha za nekoliko mirrora, i nista vise).

Ali "prekosutra", kad, zbog tih 100mio novih clicky-clicky usera, adobe napravi Photoshop za Linux, koristi to svima.
[ Zoran Milovanovic @ 10.03.2010. 15:40 ] @
Heh, evo ja imam problema sa Xom, zasto? Zato sto na laptopu koristim eksterni monitor, NEMAM GDE DA PODESIM da X ne ukljucuje (odnosno da ga odmah iskljuci) LDSV i da ostavi samo VGA (imam i hdmi ali nemam sta da bocnem tamo) i tako uvek pri butu imam kloniran ekran sa 1024x768 (jer je to maximalna zajednicka res. koju podrzavaju oba monitora) pa da udjem u KDE i da se macujem u Display Settings i da iskljucujem i prcim tamo ... Zasto? A da ne govorim da kada stavim nativ rezoluciju na ext. monitoru izgubim kursor :S Slog me hvata od takvih misterioznih problema..

Pricam za Kubuntu i openSUSE, to su poslednje distribucije koje sam probao... Ne cu ni da pominjem da u Ubuntu 9.10 ne mozes da se zakacis na net (pppoe) (jedino da rovaris po konzoli) ... Tested, tested da nema gde.
Kada sakupis 100 coveka da ti pricaju o svojim problemima sa linuxom, onda se uplasis .. Nadju se par coveka koja imaju volje, zelje, vremena ili ljubavi pa provode dane i dane podesavajuci ili nadajuci se da ce sledeci update da resi neki problem.. Ali za ovog Joe, tesko da je med i mleko.. Ima da provede 1244 dana podesavajuci sistem, sto njemu dodje bolje da za to vreme topi neki game ili sta vec (da se bori sa virusima ;P)

Necu da pominjem probleme sa hardware-om jer za to su odgovrne kompanije koje prave hw, da isporuce i drajvere, tako da se tu "oprasta' :) Ali evo .. instalirao sam kde 4.4 i nestao je network applet, odnosno njega nema, znaci zakaci se na net kako umes i znas.. itd.. (jbt, samo da se zakacis na net, moras u konzolu)

Sve u svemu, rana beta za desktop upotrebu. - Heh, sem za neke tako ;) (medju njima sam povremeno i ja)
[ Srđan Pavlović @ 11.03.2010. 03:26 ] @
Citat:
Necu da pominjem probleme sa hardware-om jer za to su odgovrne kompanije koje prave hw, da isporuce i drajvere, tako da se tu "oprasta'

Sav "kršten" harver je uglavnom dobro podržan :)

A za kojekakve kineske igracke koje vrede isto koliko i onaj CD na kom dolaze drajveri... bas nas briga :)

Inace, treba konacno da dobijem HDMI kabl ovih dana (narucio sam),
pa cu da izvestim sa koliko tuge i bola je to proslo :)))

Nadam se da ce sve da radi OK, posto je kabl ko svetog petra kajgana.
[ Srđan Pavlović @ 12.03.2010. 19:50 ] @
Hehe, za divno cudo nikakvih problema sa DVI --> HDMI povezivanjem... :)