[ PK Tales @ 14.05.2014. 14:26 ] @
Pozdrav svima na forumu. Imam jedno pitanje. Tj. problem, koji me izuzetno živcira. (nadam se da sam pogodio mesto za temu) Zaista sa Androidima i detaljima oko njih slabo stojim. Da izložim problem.
U Kini sam. Kupio sam Hisense kineski tablet, model Hisense E170BS. Kinezi mi kao rekoše dobra marka pa ga uzeh za 45 eur na promociji u hipermarketu. E sad, muka je što kinezi svoje androide prepravljaju za svoje potrebe - to znači da njihove aplikacije uopšte nemaju prođu za naše tržište i obratno, tj. ništa ne koriste od onoga što mi koristimo. Meni trebaju aplikacije iz Google Play-a, toga naravno NEMA ponuđenog! Hteo bih da skinem PDF, Google Mape i tako još par aplikacija. NEMA, NULA BODOVA! Ima neki HiMarket, naravno, sve na kineskom, za njihovo tržište.
Da sam znao da je takva problematika, nikad ovde ništa od Android tehnike ne bih kupovao. Sad je već kasno. Šta treba da se radi da bi se taj problem ''eliminisao'', tj. da mogu da instaliram Google Play i ostale aplikacije preko toga da skinem??? Pokušao sam prosto konektovanjem na net, odem na Google Play stranicu i pokušam da skinem, ali dzabe, jednostavno zakuca i ne radi, neće ništa da skida!
PLEASE pomagajte jer sam očajan. Hvala svima unapred.
[ KrkaCiC @ 14.05.2014. 14:58 ] @
Tako je sa kineskim tabletima
Probaj Mobogenie,ima isto sto i na googleplay
[ deedee5 @ 14.05.2014. 15:05 ] @
http://www.androidpot.net/2014...-apk-latest-free-download.html

Ili pronadji na netu programe koji ti trebaju kao http://www.appsapk.com/qpdf-viewer-pdf-reader/ pa ih instaliraj bez google play
[ tosa @ 27.05.2014. 09:55 ] @
Ovaj kineski program moze (verovatno) da root-uje tvoj tablet kao i da instalira gapps, ja sam sredio par kineskih telefona pomocu njega:
http://rj.baidu.com/soft/detail/20426.html?ald
[ PK Tales @ 28.05.2014. 03:21 ] @
Evo ovako stoje stvari. Uradio sam to što ste predložili, tj. pešački uneo preko USB-a aplikacije koje su mi trebale. Fora je što od svih tih što sam uneo pola ne rade, npr. Google Mail neće da se otvori uopšte, Google Maps otvaraju i rade, ali kad hoću da otvorim Settings odmah javi neku poruku tipa: Žao mi je, ne možemo da otvorimo i izbaci te sa Mapa, Google Play naravno ne radi iako sam i njega tako ubacio.
Na drugu stranu, neki programi van Google domašaja rade, tipa Mini Boat Browser, qPDF, nešto za video itd.

Laik sam potpuni što se rutovanja tiče, zato moram i da pitam, čuo sam sa tim rutovanjem možete da obezvredite (čitaj: uništite) uređaj? Koliki je rizik raditi ga? Tipa u procentima. Rođak koji se koliko-toliko razume u problematiku kaže da posle može da se desi da sve radi i bolje, može sve da prestane da radi, može samo nešto da prestane da radi. U suštini, taj rizik bih preuzeo samo kada bih znao da će sve da radi kako valja bolje. Šta inače radite kada vam rutovanje padne u vodu i smanjite performanse aparata?
Dakle, pomoć! :)
HVALA
[ KrkaCiC @ 28.05.2014. 23:21 ] @
Kao sto je vec receno,koristi mobogenie i neces imati problema. Ja imam slican kineski tablet,i kod mene kad otvorim googleplay on otvara,ali veoma veoma sporo i skoro da zakuca sistem,i posle nekog vremena izbaci da je aplikacija pukla

I resetuj tablet na fabricka podesavanja,gmail vec imas aplikaciju u njemu i samo se uloguj.

I zaboravi na googleplay,nece to nikako kod kineza
[ PK Tales @ 29.05.2014. 02:25 ] @
Upravo sam pokušao sa Mobogenijem, uradio sve, čitao savete na netu itd... Rezultat čista 0. Instalira se program i sve to, ali kad download-ujem npr. Google Mape, Gmail, FM Radio, ma bilo šta, jednostano javlja greške, neće da skine ništa. Ne razumem o čemu se radi. Da li ima neke veze to što imam XP operativni sistem star Boga oca, još je i SP1 ili SP2, nisam tačno siguran? :)
Čekam još odgovor za ono rutovanje.
Hvala.
[ KrkaCiC @ 29.05.2014. 10:25 ] @
Kakve veze ima Xp windows?
Skidaj sve sa tableta sa mobogenia,ne sa kompa!
[ bachi @ 29.05.2014. 10:29 ] @
Probaj ovaj market: http://market.1mobile.com/
[ PK Tales @ 29.05.2014. 10:58 ] @
Kod tehnike druže, sve ima neke veze. ;)
Pokušao sam i to, rekoh ti već, i preko kompa, i preko tableta, ali jednostavno neće.
Javlja FAILED.

[ KrkaCiC @ 08.06.2014. 00:07 ] @
Prodaj i kupi drugi,sta da ti kazem drugo
[ PK Tales @ 08.06.2014. 06:10 ] @
E što je savet, sad si me ubio! :)

Nego pričajte šta je sa tim rutovanjem, pitah gore niko se ne javlja. Koliko je rizina ta ''igra''?
Onaj program što je savetovao Toša sam odavno skinuo i džedži tu bezveze, sve čekam da mi neko odgovori...
[ KrkaCiC @ 08.06.2014. 12:10 ] @
Veruj mi,ne moze da proradi gplay i nikad nece. Tako je. Prestigio je recimo bolji po tom pitanju. Imam omega tablet,veruj mi znam kako kod mene radi. Kod mene od skoro nece Youtube da radi,ali zato pornhub radi kao zmaj,a flash treba za oba sajta. I to mi je sto mi je