[ 101- @ 15.05.2014. 12:38 ] @
Postovanje za sve korisnike foruma elitesecurity.org, nov sam na forumu i u polju svega ovoga, do sada sam radio samo neke sitne popravke na racunarima sto uglavnom zna da uradi svaki majstor i to iskljucivo kao hobi , i uglavnom sam radio kao ispomoc(tipa instaliraj windows, klikni ovo klikni ono) to sam sve radio sa burazerom a on fala bogu sada batalio to i ostavio mene da se ja macujem sa tim jer kako on kaze on je to radio jer je morao a ja to volim samo ne znam :P , uglavnom dao mi je masu njegovih svesaka iz srednje skole da kazemo da me ubija da tamo nadjem nesto a i nisam neko ko voli da cita knjige po ceo dan i uci .. Pitao sam ga da mi pojasni neke stvari ali on nikada nema vremena i slicno i onda je rekao idi tamo da forum ima brdo ljudi koji su ljubazni i pomoce ti da skontas vecinu stvari koje zelis da znas , e sad ja radio svasta za pocetak sam otvorio ovu temu tu da mo pomognete oko jednog jednostavnog problema .. Zelim da promenim kondenzator na maticnoj ploci .. E sad citao sam malo po netu , citao sam da su to viseslojne stampane ploce da je malo teze menjati pogotovo sa opremom koju ja imam , naravno od opreme imam neku staru dedinu lemilicu iz 2ww i imam neku za 1000dinara sto sam kupio u obliznjoj radnji po sveu sudeci kinez ![]() Ploca se pali ali samo zavrti ventilatore i stane , ciljam da su kondenzatori jer ima 3 naduvana.. i to jedan je 6.3V i 3300uF i 2 su 6.3V i 1000uF e sad fazon je sto ja imam neke druge ploce ali na njima nema bas takav isti kondenzator .. a kada sam rekao burazeru da nemam isti on je odmahnuo rukom i rekao idi molim te citaj na internetu nemoj da me nerviras ne mora da bude isti .. E sad ja imam tu 6.3v sa 1500uF i 470uF i imam nekek 16v sa 1000uF i imam jos nekek 6.3v sa 1800uF.. E sad od mog citanja sam skontao da volt jedan faktor energije i kada ga izmnozim sa strujom dobijam snagu u vatima znaci to ispadne , znaci volt (stuja jednog ampera utrosi jedan wat snage , znaci potencijalna razlika), a faradi kapacitet i uglavnom na kondenzatorima, znaci 1farad je kada .. nzm ovo nisam skontao bas najbolje .. Uglavnom moje pitanje je sta ce se desiti ako ja stavim umesto 6.3V i 3300uF stavim 6.3V i 1500uF - znaci predpostavljam da ce raditi stim da ce vrv ovaj od 1500uF pre da se naduva jer vrv protice veca struja na tom delu ? Ili sam ja ovo skroz pogresno shvatio .. Odma da se zahvalim svima koji su voljni da pomognu i ujedno ako sam nesto pogresio da me isprave i ako je tema da pogresnom mestu da mi admini ne zamere. |