[ spirit_face @ 16.05.2014. 09:42 ] @
Štampač je pristojno radio, davao je solidan otisak, posle određenog vremena počeo je po malo da prosipa crvenu pa crnu boju i da farba papir, ali je to bilo podnošljivo.
Sad iz čista mira (nije otvaran, ništa nije menjano) je crvenu boju pomerio oko 2mm u levo. Problem je što ono što štampam su najčešće linije i to baš crvene boje. Crteži moraju da budu precizni zbog posla koji se bavim, i zbog kombinovanja linija koje su načešće crne i crvene dolazi do neslaganja jer se sve crvene linije po malo pomere.

Čuo sam da postoji neki reset štampača i da bi to eventualno moglo da reši problem, ali ne znam kako da odradim, probao sam da izvadim i vratim toner, ali to nije ništa promenilo.
[ spirit_face @ 16.05.2014. 20:28 ] @
Ovo je Primer stranice na kojoj se vidi koje su boje i koliko pomerene. Probao sam reset, probao sam cleaning, ali ništa ne pomaže.

[ JankoNIS @ 16.05.2014. 21:09 ] @
Moj CP1515n je imao isti problem. Cini mi se da je ovde crna pomerena najvise, a za ostale tek kada se crna vrati u normalu. Meni su resili problem rasipanja tonera kompletnom zamenom tonera. Kazu da je bio problem u otadnom toneru koji se prepunjavao.
Za ofset boje nisu mi dali obrazlozenje, ali su popravili i to. Kod mene je bezala magenta.
[ spirit_face @ 16.05.2014. 21:28 ] @
Ne znam da li si dobro pogledao dobro. Koliko ja vidim crna je ok, a ostale su pomerene, jedino mi magenta smeta jer nju stalno koristim. Gde si servisirao i koliko te je koštalo?
[ savgardns @ 21.05.2014. 11:12 ] @
Probaj da izvadis sve tonere i vratis nazad, a ako ne uspe pokreni kalibraciju koriscenjem HP ToolboxFX ili tako nekako se zove software.