[ bozabaksuz @ 17.05.2014. 13:07 ] @
Poz ljudi imam problem sa polovnim laptopom koji sam kupio pre godinu dana, u pitanju je Acer aspire 5750 (intel i5 2410M 2.3ghz, 8gb ddr3,750hdd,415.6in monitor intel HD3000...), koji je odjednom prestao da radi. Stajao je neko vreme u torbi, kod kuce uglavnom koristim desktop racunar, a njega samo sa putu ili u specificnim situacijama ili ga majka koristi. Naime kad upalim njegov punjac u steker (ne i u laptop) svetli lampica normalno unimerom prikazuje da radi koliko i pise na njemu (19V neopterecen).

Kad prikljucim lapotop pocinje da treperi lampica na punjacu, oslabi skroz, a racunar ne daje znake zivota. Koristim ga uglavnom bez baterije, direktno na punjacu, osim sto sam je poslednji put napunio izvadio i odlozio u fioku. nabavio sam jos jedan punjac slicnih karakteristika (moze jacu amperazu kroz kabl da potera, ista voltaza) isto se ponasa. LED indikator treperi laptop se ne pali. Isto se ponasa i sa baterijom, stojala je puna u fioci 6 meseci i kad sam je prikljucio, laptop se ne pali.

Otvorio sam ga, zamenio kablic koji ide od zenskog dela prikljucka za DC do ploce (kad sam ga kuciste bilo slomljeno malo, pa sam kupio isto takvo, ostalo par delova ). Ima li ko kakvu ideju, zna li neko dobar servis gde ovo mogu da sredim?


Napomena kablic koji sam promenio (poslednja slika) ide na maticnu plocu (pretposlednja slika) , a sa ploce ide flet kablom do druge plocice (prve dve slike) koja je ucvrscena na gornji deo kucista sa dugmetom za paljenje.
[ bozabaksuz @ 26.05.2014. 15:33 ] @
Odneo kod drugara servisera.
Ispostavilo se da je crkao neki kondezator blizu baterije, pravio kratak spoj i od njega stradala dva integralca. Zamenjene gorepomenute elektro komponente i racunar ponovo radi!
[ Electronicboy @ 14.09.2014. 00:14 ] @
Pozdrav,
Dali mi možete reči kje su točno komponente bile problem, pod kojom su oznakom na ploči?
Imam isti laptop sa potpuno istim simptomima...
[ invisible4u4ever @ 02.10.2014. 13:23 ] @
Electronicboy, nisu uvek iste komponente problematicne ali simptomi mogu biti isti, najbolje da odneses negde da ti neko pregleda plocu i pronadje kvar....