[ ~Eho_Sound~ @ 22.03.2004. 20:59 ] @
Hteo sam da instaliram Linux! Vec imam Xp na particiji od 4 gb i jednu particiju od 36 gb! Linux sam hteo da stavim na tu particiju od 36 gb,ali kaze da moram imati 'swap' particiju!! Ja namestim tu particiju na 'swap' i sav srecan nastavim instalaciju kad ono Greska! Moram imati 'root' particiju ! Reko ljudi opredelite se! Ili je swap ili je root dvoje ne moze nikako (bar ja mislim)! Anyway sta da radim???
[ caiser @ 22.03.2004. 21:07 ] @
Napravi i jednu i drugu. :-p Napravi swap particiju koja ce biti 2xRAM a od ostatka napravi root particiju. Moja preporuka bi ti bila da i /home bude na posebnoj particiji jer zna da bude vrlo korisno. ;)
[ Dejan Lozanovic @ 22.03.2004. 21:09 ] @
Pa u principu trebaju obe ;), linux za razliku od windowsa koristi posebnu particiju koju koristi za swap memoriju. Ja bih na tvom mestu pored root-a oko 20gb napravio svap od 1 gb a trecu particiju bi krstio sa /home( ako ces racunar da koristis za desktop)
[ Dejan Lozanovic @ 22.03.2004. 21:11 ] @
Citat:
caiser:
Napravi i jednu i drugu. :-p Napravi swap particiju koja ce biti 2xRAM a od ostatka napravi root particiju. Moja preporuka bi ti bila da i /home bude na posebnoj particiji jer zna da bude vrlo korisno. ;)

Telepatija pa to ti je :)
[ Not now, John! @ 22.03.2004. 21:12 ] @
Nedavno sam napisao uputstvo za instalaciju. Pogledaj na http://forum.blic.net/viewtopic.php?t=8177