[ valjan @ 19.05.2014. 14:43 ] @
Ako plaćate nešto na šalterima Pošte Srbije i koristite platnu karticu koju izdaje Skrill, Payoneer ili neka slična inostrana "banka", obratite pažnju jer pošta ne pruža uslugu plaćanja putem platnih kartica na POS terminalima, nego uslugu podizanja gotovine na POS terminalima, a to Skrill, Payoneer i ostali registruju kao ATM withdrawal i naplaćuju proviziju u skladu sa svojom politikom. Poslao sam pošti mail i dobio zvaničan mail sa potvrdom da oni u stvari dignu gotovinu za vas, i da zbog toga i postoji limit od 15.000din po transakciji, baš kao što na većini bankomata domaćih banaka imate limit koji varira od banke do banke. Dali su mi i link do spiska pošta u kojima je omogućena ova usluga i njega možete preuzeti ovde: http://www.posta.rs/dokumenta/...Spisak-posta-POS-terminali.pdf

Pošto sam se setio da ovo proverim tek nakon što sam na šalteru platio račune Skrill karticom, danas sam video i potvrdu na Skrill portalu da su mi za dve posete poštanskom šalteru naplatili po 1,8€ provizije svaki put.
[ Dexic @ 19.05.2014. 15:10 ] @
Ovo vazi i za salter Credy banke, u sklopu Infostan ekspozitura. Naplacuju proviziju jer POS je u stvari ATM. Jedino za Dina karticu mislim da ne naplacuju.

Ali si me zbunio za ovo "Posta Srbija". Znaci da i oni terminali Banca Intese u postama, kod saltera za paketice, su ATMs u stvari? (znaci kada se placa carina, placas i ATM fee?).
Sreca pa nisam koristio tu "mogucnost" sve ovo vreme.

U EU sam carinu placao bez provizije karticom.
[ anon115774 @ 08.06.2014. 20:33 ] @
Ovo vazi za sve kartice koje se koriste na salterima Poste a ne samo za strane.