|
[ pirgos_madden @ 22.03.2004. 21:51 ] @
| Ovako, nameravam da kupim digitalni fotoaparat pa me zanima koji model bi zadovoljio sve sledece karakterisitike:
- rezoluciiju od najmanje 2 Mpix
- LCD-preview displej
- mogucnost snimanja video sekvenci
- blic
- nekoliko secundi self-time (nije bas neophodno)
- mogucnost podesavanja vremena ekspozicije na vise sekundi (ovo mi je recimo jako bitno )
- i memoriju od najmanje 8 MB
Naravno da trazim preporuku za najjeftiniji model sa ovim karakterisitikama i da se unapred zahvaljujem svima za dobre proporuke. |
[ Goran Rakić @ 22.03.2004. 22:40 ] @
razmisli o Canon A80. Nije najjeftinije, ali ima jako lepi blic, čini mi se 4Mpix, i dobar kvalitet slika.
[ preki @ 22.03.2004. 23:15 ] @
Citat: Goran Rakić:
razmisli o Canon A80. Nije najjeftinije, ali ima jako lepi blic, čini mi se 4Mpix, i dobar kvalitet slika.
Pa, ako je pirgos_madden podebljao najjeftiniji, nije logicno da mu predlazes najskuplji model. Valjda bi A60 bio prikladniji.
[ sttefan @ 25.03.2004. 18:48 ] @
Citat: pirgos_madden:
Ovako, nameravam da kupim digitalni fotoaparat pa me zanima koji model bi zadovoljio sve sledece karakterisitike:
- rezoluciiju od najmanje 2 Mpix
- LCD-preview displej
- mogucnost snimanja video sekvenci
- blic
- nekoliko secundi self-time (nije bas neophodno)
- mogucnost podesavanja vremena ekspozicije na vise sekundi (ovo mi je recimo jako bitno :))
- i memoriju od najmanje 8 MB
Naravno da trazim preporuku za najjeftiniji model sa ovim karakterisitikama i da se unapred zahvaljujem svima za dobre proporuke.
Bez mnogo razmisljanja, Kodak Cx6200 upravo ima ono sto si nabrojao...nista manje ali ni nista vise...od pravih firmi on je najeftiniji,ali su slike sasvim OK
Moze ih pogledati ovde : http://www.fotopic.net/community/cameras/?m=kodak
a naravno i druge slike nekih drugih modela...
[ pirgos_madden @ 25.03.2004. 22:02 ] @
Ok, hvala na predlogu
ali ima li ovog modela na nasem trzistu (mislim nabavljaju li ga nase firme)
i kolika mu je otprilike cena?
p.s.
Na net-u sam nasao neki Kodak EasyShare CX6200.
Jel to taj o kome govoris?
[ Zlatiborac @ 25.03.2004. 22:13 ] @
Canon A60..,.,., i dalje nema potrebe da trazish.,.,., ako mozesh da nadjesh neki aparat barem priblizno slichan njemu i da koshta 198 evra (koliko ga je josh jedan moj ortak platio danas) onda uzmi taj drugi
[ SittingCrow @ 26.03.2004. 07:58 ] @
Canon A60 - 180 evrica novo
Srecko
064.20.29.299
[ sttefan @ 26.03.2004. 09:27 ] @
Citat: pirgos_madden:
Ok, hvala na predlogu
ali ima li ovog modela na nasem trzistu (mislim nabavljaju li ga nase firme)
i kolika mu je otprilike cena?
p.s.
Na net-u sam nasao neki Kodak EasyShare CX6200.
Jel to taj o kome govoris?
Da to je Kodak EasyShare CX6200 i pre dva meseca sam video oglas u Svetu Kompjutera i tada je kostao u nekoj BG firmi oko 135 eura ...sto je sasvim ok cena.
Znaci oglase u ruke pa ga pronadji ...
Canon A60 je sigurno bolji ,ali vidno skuplji...
[ pirgos_madden @ 26.03.2004. 12:58 ] @
Podvukao sam opciju podesavanja ekspozicije na vise sekundi. Koliko ustvari
ta karakteristika utice na cenu (dakle koliko im je komplikovano da je naprave
te time i da povecaju cenu proizvodu)?
[ Manekenka @ 11.04.2004. 14:17 ] @
cuj, ja sam videla kod moje drugarice MERCURY 3.3 Mp digitalnu kameru+ digitalni fotoaparat .. fotografije koje pravi su odlicne .. tako da ti ja preporucijem MERCURY e-560 platila je negde oko 150 evrica .. a istu takvu kameru samo videle u SAMSUNGOVOJ radnji u srpskih vladara kosta 240 e .. potpuno identicna samo je na prednjoj maski drugaciji naziv .. cak su i kablovi koji se dobijaju IDENTICNI... kamericu je dobila 16Mb ugradjene memorije .. tako da EVO mog saveta i onoga sto sam ja probala
[ grinel @ 17.01.2005. 00:04 ] @
Digitalne kamerice se dele na: KODAK i ostale.
U ostalim ima dosta zanimljivih kao sto su Kyocera, Canon, Fuji, Nikon, Leica
ali Kodak ipak radi za generaciju ispred svih.
Pozdrav
[ Bartman @ 17.01.2005. 06:36 ] @
Razmisli o Minoliti E223. Ima sve kao i gore pomenuti Kodak CX6200 + ima i 3x opticki zum.
Pozdrav
[ BoneHead @ 17.01.2005. 07:16 ] @
Citat: grinel: Digitalne kamerice se dele na: KODAK i ostale.
Pozdrav
Mislim svaka cast na odgovoru...
Ok ako tako mislis, ajde daj neke razloge zasto je po tebi to tako ? Na osnovu cega to tvrdis ? Sve kamere si probao, odradio 200-300 probnih snimaka, pa dosao do tog zakljucka ?
No hard feeling, ali ovo si tako zestoko lupio da boli glava... :D :D :D
p.s. `de iskopaste ovu temu iz marta prosle godine... :)
[ Nebojsa Milanovic @ 17.01.2005. 17:56 ] @
Citat: grinel:
Digitalne kamerice se dele na: KODAK i ostale.
Khm, khm...
Najbolje da ostanem uzdrzan...
[ DjordjeRd @ 18.01.2005. 08:07 ] @
Stvarno, najbolje. Pridružujem se...
[ njinsa @ 22.01.2005. 01:27 ] @
uzevsi u obzir kvalitet-cena,jedini odgovor je SONY .Ja imam Sony p43 sa 4.1 mp ali sam uzeo karticu sa 128 mb sto omocucuje 5-6 min videozapisa izvrsnog kvaliteta,sto takodje vredi i za fotografije jer ima odlican blic.sto se tice kodaka ,ne bih se bas slozio da je najbolji,bar ne u klasi ovih jeftinijih modela,a imao sam prilike da poredim neke modele.Inace za neke normalne potrebe nije uopste potreban opt.zoom jer vam je njegovo koristenje do 5m nepotrebno.
[ H@usto® @ 23.01.2005. 01:37 ] @
Probaj NIKON COOLPIX 3200, ima sve to i vise, a najmanji je od svih. Kosta izmedju 260-280 evra, otprilike. Tako nesto. A evo primera njega.

Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|