[ gogo82 @ 24.05.2014. 15:11 ] @
Pozdrav svima,

S obzirom na poslednja dešavanja sa poplavama u Srbiji i regionu, siguran sam da nisam jedini koji je imao ili će imati ovakav ili sličan problem pa bi bilo korisno da razmenimo iskustva sa onima koji su možda do sada imali ovakve probleme ...

Evo kakav je slučaj kod mene ...... U firmi u kojoj sam zaposlen imamo veliki broj udaljenih poslovnica koje poseduju lokalne servere baza podataka. Politika bekapa je takva da se bekap svih podataka iz baza vrši jednom dnevno i kopija se čuva na centralnom bekap serveru u sedištu kompanije u gradu koji nije poplavljen.

Međutim serveri u udaljenim lokacijama uglavnom se nalaze u server salama koje su smeštene u prizemljima objekata u poplavljenim gradovima i gde su prostorije server sala u potpunosti poplavljene skoro do plafona. Svi serveri baza podataka kao i mrežna oprema su u potpunosti u vodi a ono što još više brine je da osim vode ima mnogi blata i mulja koji je voda donela.

Servere smo doneli u sedište kompanije i trenutno ih čistimo od blata i prljave vode, pa kad se osuše pokušaćemo da ih uključimo u rad.

Šta nam je problem?
1. Problem je što podatke unete u baze podataka na dan poplave (15.05) u poplavljenim gradovima nismo uspeli bekapovati (jer se bekap radi jednom dnevno i to na kraju dana).
2. Kada se serveri osuše, postavlja se pitanje da li je oštećen hard disk i da li se on sme uključivati u rad?
3. U slučaju da su hard diskovi oštećeni, postoji li način da dođemo do podataka?

Dakle, molio bih one koji su imali ovakvu i sličnu situaciju ili oni koji su na neki drugi način upoznati sa ovom problematikom i mogu pomoći, da nam kažu svoja iskustva, da li su uspeli i ako jesu na koji način su rešavali ovakve probleme?

Unapred hvala ...
[ CakNoris @ 06.06.2014. 09:30 ] @
Ovo su ozbiljni problemi i ja bih odmah zvao profesionalce koji se bave spašavanjem podataka sa HDD.
https://www.google.rs/search?c...=UTF-8#q=spasavanje%20podataka

Ja imam dobra iskustva sa helpdisc.rs

Pre toga izračunaj da li ti podaci na HDD vrede više od 150EUR, ako ne, onda zaboravi na povraćaj.