[ Zlatni_bg @ 11.06.2014. 06:36 ] @
Pazi da se to ne zalije vodom :)
[ ZAS011 @ 11.06.2014. 06:46 ] @
Zlatni, to je ispod VISEĆEG dela kuhinje, zarotiraj sliku u desno
BTW tako nešto, samo bez kanalice kod mene funkcioniše već par godina (traka direktno zalepljena za elemente).
[ Zlatni_bg @ 11.06.2014. 06:47 ] @
E nema iz kog ugla je nisam gledao, i sve kapiram da ide od poda na gore uz neki ormar :D
[ ki111er @ 11.06.2014. 16:00 ] @
Bravo druze...sjajna fora :)
[ vladakru @ 11.06.2014. 16:23 ] @
jel ti ovo samo poklopac kanalnice?
[ abyss @ 12.06.2014. 07:18 ] @
Koje su spec led trake tj. jel daju 2 trake dovoljno svetla. Ovo sam i ja planirao...
[ bogdan.kecman @ 12.06.2014. 11:15 ] @
pazi da ti se ta kanalica ne pokrivi i krene da smrdi .. bolje je bilo da si uzeo alu profil (ili samo alu lim 2mm)
[ Predrag Supurovic @ 12.06.2014. 11:48 ] @
Dve bi trbalod a su dovoljne. Bas sam neki danprobao slicno u brvanri. Stavio sam prepravljeno kuciste od neonke, malo predvijeno bas da sekorsiti ispod kuhinjskih elemenata. Koriscena na je LED traka 5w po metru, toplo bela, dva komada paralelno. Vrlo lepo osvetljava za potrebe koriscenja kuhinjske radne ploce.
Probao sam i traku od 15w po metru. To tek svetli.
[ Zlatni_bg @ 13.06.2014. 01:01 ] @
A koliko daleko bacaju svetlo, da li je dovoljno recimo od plafona do poda da pokriju, s obzirom da nemaju nikakvo usmeravanje? Ja sam prilicno zainteresovan za to, na ebayu za 20$ ima sa 5A ispravljacem i led kontrolerom sa daljinskim traka od 5 metara RGB.
[ desimir88 @ 15.06.2014. 21:21 ] @
Ja sam iste takve stavio u sobi na plafon stavio sam 10m u X obliku sija extra soba :) nemogu da slikam jer nisam u zemlji.
[ PedjaZ @ 15.06.2014. 21:42 ] @
vladakru:
jel ti ovo samo poklopac kanalnice?
DA
abyss:
Koje su spec led trake tj. jel daju 2 trake dovoljno svetla. Ovo sam i ja planirao...
Ne bih znao. 60 komada po metru a sada koja vrsta bele boje to ne znam. Ovih 2 x 2m trosi oko 1,3A, sto dodje oko 4W po metru
bogdan.kecman:
pazi da ti se ta kanalica ne pokrivi i krene da smrdi .. bolje je bilo da si uzeo alu profil (ili samo alu lim 2mm)
Ne greje se toliko ali treba lepiti kvalitetnijom dvostrano lepljivom trakom i naravno lepo pripremiti podlogu bas iz tog razloga jer se malo greje pa se losija traka razmeksa
Zlatni_bg:
A koliko daleko bacaju svetlo, da li je dovoljno recimo od plafona do poda da pokriju, s obzirom da nemaju nikakvo usmeravanje?
Poprilicno siroko bacaju svetlo (vidi se po plocicama). Za ovih nesto manje od metra razmaka do radne ploce je OK. Sa plafona bi trebalo koristiti jace LED ili vise komada kao sto to desimir88 kaze.
Ja za neku prostoriju u kojoj se uglavnom boravi (dnevna soba) ne bi koristio.
LED = FLUO CEVI = sve to nekako neprirodno deluje.
Jeste da se ustedi ali zdravlje je vaznije.
NE bih sada da glabamo o tome - ima za to drugih foruma.
Uostalom. Dobre stare plafonjerke lepo hvataju komarce, uvozne bubamare cudnih sara, smrdibube i razne musice tako da imaju jos jednu funkciju koje LED nemaju :)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|