[ Mirko BGD @ 12.06.2014. 20:06 ] @
Pozdrav
posto firma koja nam je radila HR je otkazala, ostali smo bez podrske i sada trazimo neko normalno HR resenje

ono sto meni pada na pamet je SAP, e sad pre nego sto krenem u pricu sa direktorom, i predlozim mu resnje takve vrste, trebao bih da znam o kakvim ciframa se okvirno radi, na zalost takve podatke nisam uspeo da nadjem po netu... u koliko on proceni da je cela prica isplativa, onda jurimo konsultante itd

ako neko ima neke informacije vezane za cenu HR dela bio bih zahvalan i to:

Cena nabavke
Cena kastomizovanja (posto verujem da nema gotovo resenje, da ce morati da se customizuje ne znam da li se to dodatno placa)
Upgrade hardware-a (mreza postoji) nznm sta treba od servera
Obuka zaposlenih (imamo dva zaposlena koji vode racuna o kadrovima, ce im trebati neka obuka)
Dodatni troskovi migracije dokumenata (sta se desava sa dokumentima koji su u starom programu?)
Ugovor o odrzavanju (i mozda najbitnija stvar kako ide ugovor o odrzavanju tj kolika je mesecna naknada)

ako neko moze da pomogne bio bih zahvalan
[ S A J A @ 13.06.2014. 14:29 ] @
Cene ERP rešenja, kao i kriterijumi na osnovu kojih se ista određuje, se drže kao najstrožija tajna. Moraš da se obratiš prodavcu, da ostaviš kompletne podatke, onda oni provere firmu pa ti dobiješ adekvatnu ponudu. Osim pravih kriterijuma za određivanje cena (u koje nećeš imati uvid), cena vrlo često zavisi i od samog bogatstva firme. Znači ako je firma "dobrodržeća" onda će i cena biti "jača". Često će ti i tražiti da ponudu ne pokazuješ drugima čisto da se ne bi videlo kako su cene odokativne.
[ dejan.saop @ 16.06.2014. 07:21 ] @
Pre svega neophodno je dobro proceniti da li ste klijenti za SAP i zašto baš SAP.

Pogledajte iskustva iz okruženja, sličnih preduzeća...

Ovo ne bi trebalo da bude mesto za reklamu, ali ja ti na PP stojim na raspolaganju oko informacija za citiraću "normalno HR rešenje".

Pozdrav.
[ deerbeer @ 16.06.2014. 07:43 ] @
Mislim da SAP za manje firme < 50 ljudi (ako je to slucaj) nije isplativ moze se sigurno naci nesto jeftinije sto zavrsava posao.
Osim toga cuo sam za to da kastomizovanje SAP-a papreno naplacuje...
[ Java Beograd @ 16.06.2014. 08:15 ] @
Uvoditi SAP samo zarad HR modula je čista ludost / glupost. Niko to ne radi, pa sve i da se obratiš kompanijama koje zastupaju SAP u Srbiji, dobićeš sličan odgovor.

Jedan je razlog - preskupo. Skup hardver (bar dva servera), ozbiljna baza, licencirana naravno (na primer Oracle, ali može i neka druga), sati projektivanja, sati implementacije, sati održavanja ... Apsurdno.

SAP HR uvodi onaj ko već neko duže vreme koristi SAP FI, MM, SD i ostale "glavne" module, pa onda uvođenje HR-a postane jedino logično rešenje.