[ santo @ 23.03.2004. 19:42 ] @

Ako sam u AutoCad 2000 nacrtao zupčanik u 3D prikazan kao žičani prikaz kako da vidim taj crtež kao model tj. da on bude ispunjen
[ Alt-F4 @ 23.03.2004. 22:29 ] @
Citat:
santo:

Ako sam u AutoCad 2000 nacrtao zupčanik u 3D prikazan kao žičani prikaz kako da vidim taj crtež kao model tj. da on bude ispunjen

AutoCAD 2002
Idi na:
View/Shade/Hidden - Prikaz sa skrivenim linijama(one koje se ne vide)vide se samo konture 3D objekta
ili
View/Shade/Flat Shaded - Ravno sencenje modela(ukoliko zelis da promenis boju objekta, selektuj ga pa izaberi neku od opcija iz gornjeg menija By Layer)
ili
View/Shade/Gouraded Shaded - Glatko sencenje-realisticniji prikaz
.... itd.
Ovo je samo ono osnovno, ali bas osnovno, sto treba da znas.Obavezno se pozabavi sa Layer-ima, s obzirom da si pocetnik i obrati paznju na njih.Za realisticnije prikaze modela/tela koristi se opcija Render.Mada se za to koriste mnogo mocnije "zveri" Brazil/3D MAX, Maya, Studio Tools, itd.....
Znaci, ovo ti je bilo, ono, prostim recima opisano.Potrazi neku knjigu o AutoCAD-u.Svaka ce ti dobro doci.
[ petar0001 @ 05.04.2006. 22:20 ] @
Pozdrav!
Ne znam da li si se snasao ali zupcanik moras nacrtati baš u 3d. Ako si crtao u izometriku to je jos uvijek 2d.
Ako imas 3d, jednostavno upises:
osmode
klikni enter
g
enter

Sad mozes vidjeti sta si napravio. isto tako imas 3d orbit komandu s kojom mozes rotirati 3-dimenzionalno to sta si napravio.
pozdrav