Drugari, evo čisto da podelim svoje iskustvo, sigurno će neko nekad opet prosuti kafu/jogurt/sok/vodu...
Naručio sam tastaturu iz prosečnog servisa, koji ih dobavlja od kineza, bio sam dugo vreme zabrinut da li će to ličiti originalu po kvalitetu i izgledu, pa evo kako je ispalo:
Koštala me je 3k, što i nije baš mnogo. Naravno, ide bez frame-a, a za te pare je i razumljivo. Layout na mojoj tastaturi je bio SR, ova je došla sa EN, to ne pravi nikakav problem
osim što se frame ne pasuje, tačnije problem je bio kod enetera jer ova sa EN layout-om ima 'položen' enter i duži levi shift. Pa je bilo potrebna intervencija nad frame-om, razmišljao sam o kupovini
novog, mada nisam ni google-ao tako da nzm ni da'l ih ima u ponudi i kakvi su jer mi je neposredno posle toga pala super ideja. Prečice koje su sprečavale da se frame uklopi sam preseko pažljivo
testericom koju osnovci koriste za tehničko obrazovanje (e to je bio challenging task, naći testericu

). To je prošlo prilično lepo i brzo, preseko sam bez većih problema, samo treba malo
biti pažljiv. Nakon toga mi je trebalo nešto da izravnjam neravnine koje su se pojavile prilikom sečenja, tu su bile nedoumice ali sam se ubrzo setio turpije za nokte, koja je u celoj priči došla kao
budali šamar. Frame se uklopio kao pravljen za ovu tastaturu, sklopio, ubacio sve unutra, uključio i ta-da sve funkcioniše 1/1 a isto i izgleda.
Malo cha-cha na kinisku tastaturu: s obzirom da provodim dugo vreme kucajući na lap-topu, bilo mi je neophodno da tastatura ne bude neki šljam, šta sam očekivao od kineza,
ali čim sam je raspakovao mišljenje je počelo da se menja. Mišljenje se nije promenilo ni nakon nameštanja, tasteri daju identičan
feed-back kao i original, nije se ništa iskrivilo, istrčalo, ništa se ne klati i landara, tako da iz moje persepktive dobijaju 'big like'.
Original: koliko sam ja ukapirao, dobaviti se do originala je malo teže, nema ih nigde u servisima kod nas, nzm kakva je situacija negde na strani,
ali ovde kod naših kao da im bubreg tražim. Jedina solucija je e-bay, ali s obzirom na manjak iskustva s porudžbinama iz inostranstva brzo
sam odustao od te ideje a i Boga mi dosta je skuplje.
Sve u svemu ako neko dođe u dilemu da li istrajati u traženju originala ili pribaviti kineza, moj savet je 'kinez'.
Cena 3k, ima ih svuda po servisima i online sajtovima za kupovinu, brzo, lako i jednostavno a i jefitno.
Pozdrav