[ zentriks @ 03.07.2014. 07:11 ] @
Pozz, od pre neki dan imam čudan problem sa dvd rezačem. Prilikom reprodukcija filma sa dvd diska, slika se zamrzla, i miš je konstantno počeo da vrti krug kao da učitava nešto. Izadjem iz plejera, uljem u explorer i vidim da mi nema prečice za dvd drive. Uljem u device manager i imam sta i da vidim, win je iz nekog razloga deinstalirao drajvere za dvd i instalirao neke leve. Deinstaliram ove i restrtujem računar. I tu sam imao problema jer sistem se podigne do log on ekrana i dalje neće, kad kliknem na korisnika krene da učitava, pa zatim se monitor na trenutak ugasi i ponovo me vrati na log on ekran. Posle nekoliko pokušaja se logovao kako treba i dvd drive je radio kako treba neko vreme da bi se opet desilo isto.
Sistem je win 7.
[ kazanovic @ 04.07.2014. 07:38 ] @
Moze svasta biti, probaj za pocetak provjeriti kablove. Jel Sata ili Pata. Ako je Pata provjeri dzampere jer oni ako su olab avljeni znaju da prave los kontakt i da prekidaju ma da to je rjetkost al opet provjeri. Jel ga uvjek prepozna u biosu.
[ zentriks @ 04.07.2014. 11:31 ] @
Pata je u pitanju. Kod mene ima jedan ata kontroler na koji je kablom povezan ata hard disk i ovaj dvd rezač. Džemperi su postavljeni na CS jer drugačije neće da se upali kompanija nikako. Juče sam promenio mesta na ovom kablu tako da je na kraju kabla bio dvd rezač dok je u sredini bio hard disk, i radilo je dok nisam ugasio računar. Sad kad sam ga upalio niti je hard disk radio niti dvd rezač. U biosu je pravi kurslus što se tiče prepoznavanja, dvd rezač vidi kao neki levi dok hdd nekad vidi nekad ne. Ako si u pravu, mora biti da je ovaj ata kabal oštećen. Imao sam negde stari kabal sa dva kolektora pa su probati jedno po jedno, da činim šta se dešava.
[ kazanovic @ 04.07.2014. 21:04 ] @
Nabavi drugi kabal, znam da nekad nece da radi ako podesis kako treba dzampere. Probaj kad nabavis kabal da stavis hdd Master, dvd kao Slave ili ako nece da samo DVD stavis CS.Ali za svaki slucaj provjeri dzampere da li su labavi da ne prave problem i oni.