[ voxcox @ 03.07.2014. 14:43 ] @
Pozdrav,

interesuje me kako da otvorim firmu, zapravo po novom s.p. koja će se baviti prodajom internet usluga i plaćanjem uslužiteljima. Znam da je totalna glupost otvarati firmu jer to niko ne kontroliše(za sada), ali me interesuje zbog plaćanja karticama, da bih mogao o ugraditi na svoj site. e-pay RBA nudi to izgleda samo pravnim licima.

Koji oblik firme da otvorim, tako da ne moram imati radnike, poslovni prostor, fiskalnu kasu, knjigovođu i sve ostalo što "normalne" firme trebaju imati, nego za poslovanje od kuće što se kaže.

Način je da imaju ljudi koji postavljaju određeni sadržaj i zato budu plaćeni(sredstva im se uplaćuju na njihove tekuće račune), a korisnici plaćaju uslugu da gledaju taj sadržaj.
[ pctel @ 03.07.2014. 15:57 ] @
To ne zavisi od oblika firme, mozes registrovati kao privredno drustvo ili preduzetnik. Preduzetnik moze da bude pausalac ili da vodi knjige, a privredno drustvo mora voditi dvojno knjigovodstvo.
[ voxcox @ 03.07.2014. 16:03 ] @
Zaboravio sam reći da se firma registruje u Republici Srpskoj i da po novom zakonu koji je od decembra 2013 svaki preduzetnik mora imati tačno određenu djelatnost i zavisno od nje ima pravo da nema fiskalnu ili poslovni prostor, a sad za knjigovođu ne znam. I ako neko zna koji oblik firme koliko košta registracija firme(samo to je potrebno). Npr. firma Ludi popust je registrovana ali ne znam koji oblik.