[ dammil @ 05.07.2014. 20:17 ] @
Molim za pomoć ! Potreban mi je rele za uključenje eksternog uredjaja preko računara. Naime , želim da mi računar u unapred zadato vreme uključi eksterni uredjaj. Našao sam na netu nešto ali nisam siguran da lim je to , to što meni treba . Pogledaj http://sigma-shop.com/product/...ontroller-one-channel-box.html

Unapred hvala !
[ gilopile @ 05.07.2014. 20:58 ] @
To ti je to, ukoliko ti treba samo za jedan uredjaj. Koliko vidim ima modela sa po 5-6...kanala/releja.

Pozz!
[ dammil @ 05.07.2014. 21:13 ] @
Hvala na brzom odgovoru . Možda nisam bio jasan u prvom pitanju pa da pojasnim. Naime, ja bih hteo da uvek kada je na satu računara napr. 55 minut da ovaj rele uključi impulsno ili na neko vreme koje aproksimativno. Video sam u njihovom softveru funkciju tajmera do 60 min , ali bih hteo da izbegnem stalno podešavanje vremena jer imam potrebu da se eksterni uredjaj uključi 24 puta u toku dana.
[ gilopile @ 05.07.2014. 21:22 ] @
Aha, jasno. To su vec malo naprednije opcije i trebalo bi pronaci adekvatan software. NEgo, da li to bas mora da bude USB/racunar. Mozda neko moze da ti odradi takav tajmer sa PIC-om. Ima ovde dosta njih koji se bave tim stvarima i nadam se da ce ti izaci u susret.

Znaci, tebi treba da relej okine svaki sat i da zadrzi ~10ak sec i iskljuci?
[ dammil @ 05.07.2014. 21:33 ] @
Upravo tako . Ja sam mislio da računar bude taj koji će "držati" realno vreme , jer mi je jako bitno da to bude tačno odredjena minuta u toku svakog sata . Postoji softver "Free alarm clock" koji daje zvučni signal u zadato vreme , pa sam mislio da na tom principu radi i ovaj rele. Pošto se baš ne razumem u tu vrstu tehnike i elektronike , molim te za link ka nekome ko bi to mogao da odradi . Ili bar na forum gde se to može naći .