[ milekNS @ 12.07.2014. 15:46 ] @
dakle naslov prosto objašnjava, komp gotovo savršeno radi sve do trenutka kada se pokrene internet pretrazivac a i tada ponekad radi bez problema i samo niotkuda zakuca... da li je to neki live stream, video na YouTube, ili prosto dok čitam b92, facebook, ništa ne reaguje, ni tastatura, ni miš, samo restart, ponekad i celom šakom...
i tako do sledećeg puta koji može biti opet za 5 minuta ili tek sutra, prosto nema pravila.
Registre ribao, čisto disk od privremenih fajlova, pregledao drajvere - boljih nema.

Upoznat sam sa mogućnošću da je flash krivac i već sam disable-ovao hardver akceleraciju, nije zakucavao 4 dana i ja se ponadah kad ono opet...

Takođe bitno je da spomenem da je na jedno dva meseca, tamo oko marta, aprila problem poptuno bio isčezao, restart count=0 i pojavio se opet rekao bih posle jednog update-a za flash player (koji se uzgred kako deinstalira, čisto da probam po netu vršljati bez njega neko vreme??)

Reinstalacija sistema rekao bih nije opcija jer podrške za XP više nema, dakle ni svih onih zakrpa, a pročitah i da je Oracle ukinuo podršku narednih verzija Jave za XP.
instalacija Win7 je diskutabilna jer je u pitanju dosta star i slab komp, sa svega 1.5Gb DDR1, jaaaakooo malo prostora na HDD-u i smešnom grafičkom Asus A9550 128Mb.
Asus P5P800s pločom.

E sad... da li da skinem MemTest, ima li logike da je do memorije? Inače upravo se setih nije ipak samo dok je na netu, imam instaliran na njemu MapSource za Garmin , to kad pokrenem zakuca prilikom pomeranja mapa?

Neka ideja, predlog?

Napomena: nisam advanced korisnik i predlozi neka budu u stilu za malo upućenijeg korisnika računara. Jesam ga održavao uspešno 8 godina i rešavao sve druge hardverske i softverske probleme ali ovaj je #$%&/($ uhhhh, suzdržaću se....edit: po uputstvu ljudi iz Adobe potpuno sam uklonio flash player i po preporučenom restartu sistema pokrenuo firefox, otvorio dve tri stranice ukljucujuci YouTube i pustio neki video (koji je krenuo na neki drugi način bez flasha, desno klik na video videh neki nestandardni meni na mestu onog uobičajenog kad je flash tu) i komp je zakucao posle 10-tak ekundi tako da nije flash taj ko pravi problem :)

[Ovu poruku je menjao milekNS dana 12.07.2014. u 17:25 GMT+1]
[ KrkaCiC @ 12.07.2014. 16:35 ] @
Ja sam imao slican problem i bilo je do flash-a

Probaj da skines neku stariju verziju flash-a,trebalo bi da ti resi problem. Na slicnoj konfiguraciji je slicno tako radio dok nisam ubacio stariju verziju flesha. A koji driver koristis za graficku?
[ jolemisa @ 12.07.2014. 17:06 ] @
Mogao bi da probas i stariju verziju Mozille i Flasha.
[ milekNS @ 12.07.2014. 20:54 ] @
Citat:
KrkaCiC:
Ja sam imao slican problem i bilo je do flash-a :)

Probaj da skines neku stariju verziju flash-a,trebalo bi da ti resi problem. Na slicnoj konfiguraciji je slicno tako radio dok nisam ubacio stariju verziju flesha. A koji driver koristis za graficku?eh, još samo da nema 101 verzija pa da treba čukati jednu po jednu dok se ne nadje prihvaljiva ili ako nemaš sada problem, a možda koristiš XP mozes li videti koja ti je verzija flasha?
[ milekNS @ 12.07.2014. 20:59 ] @
Citat:
jolemisa:
Mogao bi da probas i stariju verziju Mozille i Flasha.


U suštini isti odgovor kao za kolegu KrkaCic, ko će ubosti dve verzije i jednog i drugog a koje se trpe? :)

ALi da skrenem pažnju na moju prvu poruku, komp je zakucao i BEZ flash-a, dva puta danas i isljučio sam ga da me ne nervira (koristim laptop sada).
Dakle potpuno obrisan flash i svi oni njegovi zaostali fajlovi i zapucao u roku od 10-tak sekundi po "izlasku" na WWW
[ KrkaCiC @ 12.07.2014. 21:01 ] @
Ja trenutno 12.0.0.43

Citat:
milekNS:
ALi da skrenem pažnju na moju prvu poruku, komp je zakucao i BEZ flash-a, dva puta danas i isljučio sam ga da me ne nervira (koristim laptop sada).
Dakle potpuno obrisan flash i svi oni njegovi zaostali fajlovi i zapucao u roku od 10-tak sekundi po "izlasku" na WWW


To donekle nema veze sa tim da li imas lil ne Flash instaliran,jer kad nemas flash koristi se cini mi se html5,koji je bas zahtevan inace. Imas problem verovatno sa drajverima za gpu. Ja sam na tom starom kompu imao fx 5700 inace.

Probaj da testiras komp nekako,recimo pc mark ili futuremark da vidis da li ce da zabada. I za svaki slucaj instaliraj dotnetfx 3,mozda pomogne
[ milekNS @ 12.07.2014. 21:12 ] @
e to, to , html5 je pisalo..

Ću da probam nesto od ta dva pa javim ako šta ostane od njega
[ NenadSM @ 13.07.2014. 10:09 ] @
@milekNS
Probaj da instaliras Firefox verziju 25.Ja sam imao slicne probleme sa netom na Xp-u i kad sam obrisao komplet Firefox - bese verzija u to vreme 27 ili 28 i instalirao ovu ( verziju 25) i sa najnovijim flash playerom radi solidno.
Verziju 25 imas na oldapps . com
Pre instalacije, ocisti registri bazu od firefox-a, user i sve ostale foldere i naravno pre instalacije iskljuci net, jer ce po pokretanju odmah da proba da uradi upgrade na najnoviju verziju. Nakon instalacije pre nego sto ukljucis net, u firefoxu iskljuci auto update.
[ newtesla @ 14.07.2014. 18:45 ] @
Meni tu miriše na hardver...

1 - uzmi sa neta program koji se zove Prime95 - on radi izračunavanje neke matematike koja traje mesecima, ali - napreže CPU, ploču i memoriju do krajnjih granica: imaš "test CPU" okruženje, pa probaš da ga pustiš jedno sat, dva da radi: KOMP NE SME DA ZABODE, ako zabode - hardver nije ok.

2 - uzmeš Live Ubuntu, i pokreneš Memtest: dva prolaza, pa vidiš da li je RAM ok.

3 - uzmeš Live Ubuntu, pa podigneš sa diska (ništa ne dira na harddisku), pa pustiš YT - ako skvikne - hardver je mrtav.
[ milekNS @ 14.07.2014. 21:04 ] @
nažalsot biće da su vesti loše...

ono sa firefox25, nije uspelo

Podigao sam sa live disc-a Fedoru 10, otvorio firefox i ukucao rts... zakucao tokom otvaranja sajta

htedoh da probam i sa Ubuntu (10.04) zakucao je tokom "podizanja", prošao onaj meni try ubuntu ili install, i pokazao onaj rozi (od te verzije) background, nula ikonica i kraj...

Sad sam pustio Memtest, prvi je pass, prolazi kroz test #4, za sad nula grešaka, ali očekujem ih u test #5, videćemo...
[ milekNS @ 19.07.2014. 17:46 ] @
Memtest, prošao bez grešaka pass0, pass1 i pass2, kontam sasvim dovoljno. Mislio sam da je ram ali tu je ok. Sledeća logika je grafička zar ne ?!

Inače sam multimetrom proverio i sve napone, svi su ok.
[ milekNS @ 19.07.2014. 21:15 ] @
i Prime95 radio... ne znam da li sam izabrao dobar test (nešto "Blend- test some of everything, lots of RAM) ali posle tri i po sata komp šljaka, ni z od zakucavanja...

CPU je bio zakucan svo vreme na 100% opterećenja, temperatura 74c, 75c stepeni konstatno, ram je prešao i u virtualnu memoriju, po task menadzeru 1,6gb (komp ima 1,5 kao sto sam ranije naveo)


ovo dok pišem odlučih startovati net,,, sad malo you tube, ide video, i tako moze biti jos sat vremena a moze i zakucati još dok pisem ovaj komentar... ne znam..
[ milekNS @ 26.03.2015. 19:02 ] @
uh, kako sam ja zaboravio na ovo...

davno to bi a ploča je u kompu druga, s obzirom da sve radi sa starim RAM modulima, grafičkom, ma i napajanjem i HDD-om znači da je bila matična, e sad šta to ne znam.

Hteo sam promeniti par elektrolitskih kondenzatora a i (zaboravih koja bi oznaka) dal fet-ova ili naponskih regulatra ali nisam našao takve u Srbiji pa sam odustao
[ jolemisa @ 28.03.2015. 22:52 ] @
Ti si se bar javio i napisao objasnjenje,mnogi se nikad ne jave i nezna se dal im je neko pomogao ili nije.