[ kicha @ 19.07.2014. 00:33 ] @
Kakva su vasa misljenja vezana za recimo on-line kurseve i pripreme za sertifikaciju koje nude CBT nuggets, Trainsignal ili TestOut aplikacije?

Da li su od velike pomoci obzirom da su u pitanju pisani materijal kombinovan sa video predavanjima i simulacijama okruzenja poznatih trening centara?

Pored dodatne literature, mogu li biti korisni u konkretnom resavanju problema i implementacijama u praksi? Imam i dosta kvalitetne literature na srpskom, prevodi stranih bestselera pa bih i to udruzio.

Hvala
[ jorganwd @ 31.07.2014. 12:41 ] @
Vidim niko ne odgovara u ovim toplim danima pa da dam svoja 2 centa.

Online kursevi mogu biti od koristi svakako, ali sve zavisi od toga koji tip kursa zelis. Gledao sam CBT nuggets u toku studija, i koristio sam ih vrlo kratko. Jednostavno nisam od osoba koje vole da slusaju tudji glas, pogotovo ne nekoga ko zvuci kao neki reper a prica o tehnologiji. Ne znam kakvi su sada "predavaci" kada je u pitanju CBT nuggets.

Video predavanja sam gledao iskljucivo kada bih trebao da natjeram sebe da ucim, a umorim se od citanja. Onda prekinem citanje i nastavim ili obnovim gradivo gledajuci i slusajuci. Drugi razlog gledanja i slusanja sam upraznjavao kada uopste nisam znao nista o materiji, ili je materija bila dosadna (a morao da je predjem), pa sam ih koristio kao inertivnu silu za motivaciju i inspiraciju za citanje (knjiga) i izucavanje kada je nesto bilo nejasno (wikipedia, internet, forumi).

Sto se tice testova za vjezbanje, mogu takodje biti jako od koristi kada se spremaju ispiti i za "ostrenje uma", da se tako izrazim. Mogu slobodno da kazem da se kod mene pokazalo najefektivnije kada bi praktican test znanja radio sa jos nekim, pa uz to praktikovao brainstorming sa tom osobom analizirajuci tacne/netacne odgovore. Pokazalo se da sam naucio dosta toga kroz rjesavanje teskih pitanja. Kao matematika, vjezbas, ne ucis. Ali moras prvo i da ucis.
[ DusanSukovic @ 08.11.2015. 09:25 ] @
Ja sam kupio pre skoro 20 godina Deitel C++ multimedijalni kurs, za to doba su bili strava..sad ne znam, mada sam na studijama imao za udzbenik iz Jave Deitel "Java - Howto programming" za svaku pohvalu su po meni, dobar posao rade Deitel&Deitel www.deitel.com (Matori i sin mu). Eto toliko..
[ DusanSukovic @ 08.11.2015. 09:28 ] @
Citat:
jorganwd:
Drugi razlog gledanja i slusanja sam upraznjavao kada uopste nisam znao nista o materiji, ili je materija bila dosadna (a morao da je predjem), pa sam ih koristio kao inertivnu silu za motivaciju i inspiraciju za citanje (knjiga) i izucavanje kada je nesto bilo nejasno (wikipedia, internet, forumi).Wikipedia zakon, ako ne pomaze udzbenik, onda procitaj Wikipedia clanak o temi, znam da je meni pomoglo, narocito se secam oko alatke u elektronici 'Karnaugh Map' gde sam bio duduk da razumem neke stvari u vezi toga iz bar 5 razlicitih knjiga..