[ Tanackovic @ 20.07.2014. 15:25 ] @
Jedno pitanje, uzmimo primer da imam razradjen i dobro posećen chat.
Kako komercijalizovati, ustvari kako naplacivati ulazak ili registraciju na chat? Da li to može da se uradi preko sms i kako ide sam taj postupak?


[ slnet @ 05.09.2014. 08:31 ] @
greska, ako moze delete
[ CakNoris @ 15.10.2014. 08:24 ] @
Sve zavisi ko su korisnici chat-a i koje tehnologije se koriste.
Ukoliko svi imaju mobilne telefone i spremni su da plate za korišćenje, onda je moguće da se plaćanjem preko SMS-a pošalje korisniku aktivacioni kod.
S druge strane, za opšti chat teško da će neko da plaća, tako da ostaje da se ubace reklame kao vid zarade (samo tekstualne reklame, ako slike i video nisu moguće).

Ukoliko je neki tematski chat ili pružanje neke vrste pomoći korisnicima u pitanju, vredi razmotriti opciju da se samo registrovanim korisnicima dopusti korišćenje chat-a.
Ovo se dalje može proširiti da se korisnički nalozi aktiviraju i deaktiviraju u skladu sa tim da li je plaćena pretplata.
Pretplata može biti izvršena i uplatom direktno na račun uz poziv na broj, pošto sopstveni broj za SMS plaćanje, pretpostavljam da nije jeftin.

Ono što mi je najjači utisak vezano za ovu temu je svakako, a ko bi to plaćao Chat ako nije u pitanju neka pomoć, konsultacije i slično?
[ vlajce92 @ 08.03.2015. 23:13 ] @
Možes da ubaciš skriptu koja će da reklamira nešto.. tipa slogan ili sajt nekog oglašavača koji ti plati da ga reklamiraš.. Skripta bi bila relativno laka da se napravi i gledaj da ne bude spamerska. Na 5 min da se oglašava (ili duže).