[ chkesu @ 23.07.2014. 17:49 ] @
Pozz gospodo, da kažem da čitam forum dva meseca već da ne bih postavljao pitanja koja su već bila. počeo sam da učim jezik za sada dobro ide, imam srednju medicinsku opšti smer oko autorizacije diplome mi je sve jasno.
Završio sam I višu za fizioterapeute kao I postdiplomske studije na medicinskom fakultetu u trajanju od dve godine stekao 300 espb bodova, znam da će mi sak dati odbijenicu da moram da odradim turnus od godinu dana ili nešto kraće papire ću tek slati da li je neko imao neko slično iskustvo.

isto imam I Hrvatski pasoš, tako da videh I na UDI.no da je hrvatska punopravna članica od 21.04.2014 što će reći da mogu da radim bilo koji drugi posao I sa stylingom manjim od 80 %.
napravio sam I CV na webcruiteru kao državljanstvo sam stavio croatisk jer ću se zasigurno u NO pojaviti sa istim.

Interesuje me procedura, ja dolazim u NO zakazujem se odmah u UDI ako želim da ostanem u No duže od tri meseca (skinuo sam formulare koje treba da popunim) koliko sam video radna I boravišna viza mi ne trebaju - dakle ne moram prvo da nađem poslodavca koji će mi dati 80 % styling pa tek onda da se pojavim u policiji. Ispravite me ako grešim.

Da li je neko u sličnoj situaciji video sam par ljudi koji imaju srpsko obrazovanje a građani su EU pa da mogu bliže da objasne proceduru.

Hvala