[ vlada1970 @ 24.07.2014. 21:41 ] @
Pozdrav ljudi,

imam pitanje sto se tice recuva programa i uopste "sigurnosnog prepisivanja ( overwrite )" izbrisanih fajlova. Da li je moguce uopste namestiti neku automatizaciju, i ako nije, da li onda ima neki program ili mogucnost unutar windows 7-ce za to?

Elem, ovo je sto ja znam i sta koristim odavno

Smestam fajlove ( dokumenta, slike, videe itd itd ) na particije D,F ili G ( C je naravno sistemska ). Brisem fajlove sa tih particija kad mi ne trebaju ili kad su osetljive prirode ( banka, "senzitivne slike", hahahahah, itd ), i ono sto znam da uradim je da pokrenem recuva program ( imam recuva sad 1.5.1 registrovan ) i klasicnom metodom proverim sta ocitava od izbrisanih fajlova na svim particijama:Kad izadju rezultati, ili uradim recover ako nesto hocu da sacuvam ipak , ili odradim sa desnim klikom na odredjeni fajl, ili na sve, Secure Overwrite i recuva sa tom sigurnosnom opcijom mesto na kom je bio smesten taj fajl prepise ( izabrao sam Gutmann metodu sa 35 pass-ova ).

E sad mene zanima, da li neko ko koristi recuvu ili neki slicni program zna da li je to na windowsu ( koristim windows 7 ultimate x64 ) moguce raditi automatski? Znaci mene zanima da kad izbrisem fajl sa particija i on ode u recycle, da mesto na kom je bio na toj particiji bude automatski "prepisan"( overwrite-ovan ) slicnom automatskom metodom? Da ne bi morao da pokrecem s'vremena na vreme recuvu i radim proveru.

Hvala unapred, Vlada

p.s. Ako automatizacija ovoga nije moguca, da li je moguce napraviti neki folder na particijama D, F ili G, nebitno, a da smestanjem fajlova u taj folder i posle brisanjem fajlova iz istog foldera, ne ostaje trag? Trag koji nije moguce izvuci recuvom ili slicnim programima.


[ vlada1970 @ 17.08.2014. 01:59 ] @
Neko nesto da predlozi?