[ CoyoteKG @ 25.07.2014. 07:14 ] @
Došlo je vreme da menjam telefon. Pa sam u dilemi.

Što se tiče Androida koristim ga zadnjih 4-5 godina i nisam nikada bio zadovoljan. Doduše koristio sam samo dva telefona.

1. telefon je bio Samsung Galaxy Spica. U to vreme popularan jer se svašta moglo s njim, od romova, modova... Koristio sam ga više od 2 godine i zadovoljan sam bio samo prvih mesec-dva.
Telefon je kasnije bio sve sporiji, više bagovao, ali sam mislio da je zato jer sam eksperimentisao sa romovima i modovima.

Posle toga sam u CH kupio Sony Xperia U i bio prezadovoljan njim. Rezolucija odlična, nije preveliki, dizajn doduše užas kao i plastika. Ali bio je brz telefon. Na žalost posle par meseci je i on počeo da mi pravi probleme. Restartuje se, pucaju programi, odziv spor, nekada i po 15 sekundi čekam da mi se otvori prozor za pozivanje...
Nisam od zahtevnih korisnika. Obično imam instalirano samo 10 aplikacija. Jedino mi se sinhronizuje često sa Gmail-om.

Da bi mi taj telefon radio kako treba, trebalo bih da ga vraćam na fabrička podešavanja svakih 7 dana...
Prilično frustrirajuće.

Ako je Android telefon dobar samo neki od 500E, i može da "tera" OS glatko samo na njima, onda me taj OS više ni ne interesuje.


Par kolega su kupili Nokije Lumije i prezadovoljni su telefonima. Kad uzmem u ruke deluju mi baš čvrsto. OS radi glatko. Jedan kolega ima taj telefon već 2 godine i kad ga pitam da li radi neki fabrički restart ili tvikuje telefon kad mu tako dobro radi, samo me pogledao bledo pitajući se šta je to restart i tvikovanje...

Koji su nedostaci Windows OS-a u odnosu na Android?
Ima li dovoljno besplatnih aplikacija, bar približno koliko ima Andorid. ne mislim na količinu aplikacija nego na raznovrsnost.

Inače mi je za oko zapala Lumia 925[ jjovanovic @ 26.07.2014. 08:01 ] @
Imam oba, Xperia M i Lumia 620 i pre bih rekao da sam jednako nezadovoljan nego jednako zadovoljan. Ne koristim oba istovremeno, nego naizmenicno.....

Kada me neko pita za Lumiu, odgovorim da Windows vise ni na racunaru ne radi kako treba, a kamo li na telefonu. Aplikacija ima, cini mi se sasvim zadovoljavajuce raznovrsnih. To mozes i sam da proveris:
http://www.windowsphone.com

[ ENEMOON @ 21.05.2016. 10:49 ] @
Kada sam u novembru 2015. god kupovao telefon (lumia 640 xl dual sim) u jednoj radnji u Zemunu,ne da nisam imao pojma koji windows je na tom telefonu,niti mi je neko u radnji pomenuo da ce dobiti nekakvu nadogradnju,nego su mi cak rekli da se sa racunara ne mogu unositi podaci na telefon,da se sa nekog drugog telefona isto ne mogu prebaciti na lumiu,sto je mene iznenadilo ,ali hajde,kad sam vec resio da pobegnem od androida,nek bude sta bude.Tek kad sam dosao kuci i poceo da cackam po njemu,nisam mogao da verujem koliko laznih informacija sam dobio tako da ne znam gde su to ljudi,laici uopste mogli da cuju za bilo kakvu nadogradnju osim onih koji su se namerno informisali unapred iscitavajuci forume i sajtove koji o tome pisu.Od onih sam koje je cela stvar oko win 10 zainteresovala tek nakon kupovine telefona i odusevljenja onime sto sam dobio za relativno mali novac. I par prijatelja sam ubedio da predju na wp,imaju strasne probleme sa svojim android telefonima a za windows telefone skoro da nisu culi.Pokazao sam im svoju lumiu 640 xl ds,kako izgledaju aplikacije,koliko je jednostavno rukovati njom i ostalo...kada su me pitali koliko kosta i kada su culi ,umalo nisu pali u nesvest jer su mislili da je sigurno 300-400 evra a ne 160.Znam kako je meni bilo sa mojim android telefonom a niko nije bio blizu ko bi mi nesto bolje preporucio pa zato kad god cujem da se neko zali na (android) telefon,tu sam da mu pomognem i olaksam zivot,poucen svojim pozitivnim iskustvom sa wp.
[ jagosgagi @ 21.05.2016. 14:46 ] @
ja imam lumiu 535 win 8,1 i mogu vam reći da win,telefoni rade bze i bolje od androida nama da koči i ima dosta aplikacija i igrica za skidanje kao kodd andrioda .samo dok se naviknes na tel.