[ Inspector @ 28.07.2014. 20:36 ] @
Pokušavam da napravim jednostavnu igricu u Flash-u sa AS2 (pošto sam početnik smatram da je bolje prvo da krenem od AS2). Manje više sam našao odgovore za sva pitanja na internetu ali ovo me jako buni. Napravio sam animaciju i objekat u biblioteci pod nazivom Explode1. Kada se Objekat1 (u kojem se nalazi ovaj kod) sudari sa Objektom2 trebalo bi da se na istoj kordinati na kojoj se nalazi Objekat1 pojavi Explode1 ali ne i da se konstantno ponavlja u loop-u kao što je to sada slučaj. U suštini dobio sam ono što sam želeo samo sa konstantnim ponavljanjem.

if(this.hitTest(_root.Objekat2)){
attachMovie("Explode1", "Explode1", this.getNextHighestDepth());
Explode1._x = 0;
Explode1._y = 0;
}

Ovde sam pokušao da ubacim sve živo od stop();, Explode1.unloadMovie() itd ali ništa nije funkcionisalo. Da li imate ideju šta da radim i da li je potrebno staviti neku vrstu tajmera možda pa da se loop na taj način prekine i objekat nestane ili? Takođe kada smo kod tajmera za tajmer imam sledeći kod :

onClipEvent (enterFrame){

var intID:Number = setTimeout(runOnce, 5000); // 5 sekundi
function runOnce():Void {
trace("runOnce() called @ " + getTimer() + " ms");
clearInterval(intID)
this._visible = false;
}
}

Tajmer funkcioniše međutim this._visible = false; za zadati objekat nakon isteka tog vremena neće da radi tj. dok sam u igri objekat je još uvek tu umesto da bude sakriven. Hvala unapred na odgovorima :)