[ HeYoo @ 11.08.2014. 17:46 ] @
Pre vise od dve nedelje na Brankovom mostu pregazen je Luka Jovanovic dok je uklanjao neispravan automobil iz trake.

Ova i slicne vesti, nazalost, vise i ne privlace paznju uzimajuci u obzir ucestanost dogadjaja.

Ono sto ovaj slucaj izdvaja od drugih je to sto se pocinilac izgleda izvukao pored svih saobracajnih kamera, javnih i privatnih video nadzora, specificnog modela automobila.
http://www.b92.net/info/vesti/..._category=16&nav_id=886952

Iz policije zadnjih par dana objavljuje mutne snimke koji bi trebali da opravdaju nepronalazenje pocinitelja.
Svo ovo vreme Lukin otac svakodnevno protestvuje na mestu na kom se nalazi video nadzor koji je morao snimiti pocinitelja. Njegovom protestu se nedavno prikljucila i grupa gradjana.

Ne znam samo da li je vozac Mini kantrimena imao "ludu srecu" da se izvuce neopazeno ili je danas u Srbiji moguce pregaziti nekog i posle toga neodgovarati jer uzivas zastitu.
[ Braksi @ 11.08.2014. 17:55 ] @
i sad zakljucak svega ce da nam treba jos vise nadzornih kamera.

Citat:
Ne znam samo da li je vozac Mini kantrimena imao "ludu srecu" da se izvuce neopazeno ili je danas u Srbiji moguce pregaziti nekog i posle toga neodgovarati jer uzivas zastitu.


pa moguce je. Gomila zlocina nikad se ne otkrije. Bilo i bice.
[ KrkaCiC @ 11.08.2014. 18:51 ] @
U slucaju devojcice smo imali super policiju koja je resila sve,kao u americkoj seriji,svi tragovi su se poklopili. A u ovom,x kamera je snimilo i nista. Jel to znaci da mogu da prozujim 200km/h tim istim putem i da me niko ne nahvata jel da?
Ili se ovo koristi kao dobar paravan da se potrosi x miliona za kamere?
[ Otto23 @ 11.08.2014. 21:20 ] @
Ili je:
1. policija nesposobna (u sta ne verujem)
2. ne zeli da radi svoj posao
3. neko skriva pocinioca (a ima veze koje uticu na delotvornost istrage).

Po meni, ovo pod 3 je najverovatnije. Tatin sin je ubio "nekog tamo nevaznog"... i to je to. Beograd je poplocan kamerama, ako ga nisu dobro snimili na Brankovom mostu, snimili su ga negde dalje... zna se tacno vreme, smer kretanja, tip vozila, koje je prilicno prepoznatljivo (te marke nema puno po ulicama)... postoji listing stanica mobilne telefonije... uporediti ta tri parametra: vreme - listing baznih stanica - snimci sa vishe lokacija gde se pojavljuje isto vozilo.
[ Shadowed @ 11.08.2014. 21:26 ] @
Citat:
KrkaCiC:
U slucaju devojcice smo imali super policiju koja je resila sve,kao u americkoj seriji,svi tragovi su se poklopili.

Koliko sam procitao u prvim vestima kada je otkriven ubica, to je uradjeno triangulacijom mobilnog pri cemu je otkriveno ko je bio na tom mestu u to vreme. Ono sto izgleda niko ne primecuje jer je paznja posvecena samom slucaju je to da nisu uradili triangulaciju za odredjeni broj pa otkrili gde se u tom trenutku nalazi vec su videli gde ko se nalazio tada tamo sto je moguce jedino ako se konstantno vrsi pracenje i belezenje lokacije svih telefona.
[ Shadowed @ 11.08.2014. 21:29 ] @
Sto se tice Lukinog slucaja, vidim dve mogucnosti:
1. U pitanju je neko dovoljno mocan da ga stite.
2. Zbog nekih nama trenutno nepoznatih detalja neophodno je da detalji istrage ne budu otkrivenih a da je istraga u toku i da se regularno sprovodi.

Prednost dajem prvoj ali druga mogucnost je postojeca.
Naravno, postoji mogucnost i da je u pitanju prvo ali da zbog prevelikog pritiska javnosti ga ipak uhapse i onda kazu da je u pitanju bilo ovo drugo.
[ Otto23 @ 11.08.2014. 21:31 ] @
Baza mobilne telefonije belezi log, ko je i kada bio zakacen (ili kad je pingovao tu bazu da odredi snagu signala), kolika je bila snaga signala, kao i kada je to uradjeno. Dovoljno da se relativno tacno odredi gde je bio. Ovde cak nije ni to problem jer se zna gde je bio (postoji snimak), samo se uzmu logovi sa baznih stanica i krene uporedjivanje, prvo sa podacima za registraciju...

Google ima opciju da recimo preko prisutnih wi-fi mreza i njihove snage, odredi tacno (greska za mene u centru je ~30 metara) gde se nalazis. Imam tablet koji ima samo wi-fi (nema GPS), i bas sam se bio iznenadio kad me potrefio u metar :). U zavisnosti od vremena dana, greska za istu lokaciju za moj tablet varira od 1 do 50 metara u radijusu.
[ Braksi @ 11.08.2014. 22:34 ] @
haha, o Boze, teorija zavere oko nesrecnog slucaja. Da li ste vi normalni ?

Znate li koliko ima takvih slucajva u svetu i nikad se ne nadju !
[ HeYoo @ 11.08.2014. 23:05 ] @
Koliko Braksi ima slucajeva iole uporedivih sa ovim?

[ anon115774 @ 12.08.2014. 09:31 ] @
Ovde se digla buka zato sto svi misle da su eksperti za tehniku jer su gledali mnogo krimi serija i filmova.

Po medijima se pominju "megapiksel kamere", logovi sa baznih stanica i slicne gluposti koje veze nemaju sa realnoscu.

Cinjenica je da kamera koja snima iz Pop Lukine ne sluzi za te stvari. Ta kamera sluzi da je operater okrece po potrebi i da zumira po potrebi, da vidi kakva je guzva i slicno a ne da se zumira kao u filmovima da moze da se cita tekst na filteru cigarete. Na pocetku snimka se lepo vidi da udes koji se dogodio ne moze ni da se uoci gledajuci u tu kameru vec je bio potreban zoom x60 da bi se videlo da se tamo nesto desava. A taj zoom je najverovatnije napravljen jer je prethodno neko telefonom prijavio udes.

Dalje, pominje se kamera za zutu traku. Ta kamera ne snima 24/7 i ne cuva video zapis zato sto joj to nije ni namena. Udes se dogodio mnogo posle te kamere i ako lik nije prosao zutom trakom onda ga nije ni snimila i sanse nema da se izvuce bilo kakav snimak ili video zapis jer nije ni napravljen.

Onda se pominju logovi sa baznih stanica. To moze u Bajmoku jer je tamo konfiguracija terena i gustina baznih stanica takva da mobilni uredjaj nema mnogo baznih stanica na raspolaganju. Ali to ne moze u Beogradu koji ima na stotine baznih stanica i na desetine hiljada telefona na relativno malom prostoru.

Ali kako to objasniti prosecnom coveku koji je svoje tehnicko znanje sticao iskljucivo u Holivudu...
[ Emil Ranc @ 12.08.2014. 09:44 ] @
Citat:
Shadowed:
1. U pitanju je neko dovoljno mocan da ga stite.
2. Zbog nekih nama trenutno nepoznatih detalja neophodno je da detalji istrage ne budu otkrivenih a da je istraga u toku i da se regularno sprovodi.

Prednost dajem prvoj ali druga mogucnost je postojeca.
Naravno, postoji mogucnost i da je u pitanju prvo ali da zbog prevelikog pritiska javnosti ga ipak uhapse i onda kazu da je u pitanju bilo ovo drugo.

Ja mislim da je u pitanju ovo prvo, da će se desiti ovo drugo, al da će počinilac biti neko treći, tzv. žrtveni jarac...
[ Emil Ranc @ 12.08.2014. 09:47 ] @
@Informer.
Nisam tehnički potkovan i mogu da poverujem da je baš tako kao što kažeš. Ipak, to ne umanjuje činjenicu da je u Srbiji registrovan jedva dvocifren broj mini kantrimena i da su poznati i neki detalji sa vozila, i da je prosto neverovatno da do sada nije pronađen vlasnik vozila.
[ shadow-bg @ 12.08.2014. 09:55 ] @
Odlicno receno, dodao bih jos samo da celoj histeriji dolivaju ulje na vatru i likovi koji tvrde da mora da ga je neka privatna kamera snimila. Totalno ne shvatajuci da privatne kamere obicno ne snimaju kolovoz, nego trotoar, a cak i da snimaju, nisu sposobne da snime tablicu, pogotovo nocu.

[ Ivan Dimkovic @ 12.08.2014. 10:02 ] @
@Otto23,

Na zalost, bez angazovanja tehnickog lica mobilnog operatera >pre< nego sto se zeli pratiti neko lice, preciznost koja se moze dobiti analizom logova na strani mobilnog operatera nije visoka po gradovima. Tehnicki problem je taj sto moderni mobilni telefoni ne "pinguju" cesto bazne stanice zbog smanjenja potrosnje. Ako se zeli precizna pozicija to zahteva specificnu proceduru koja zahteva poziv u toku (pricam iz licnog iskustva).

Google ima prednost u odnosu na operatere zato sto "na gotovo" dobijaju podatke iz telefona koji su viseg nivoa od onoga sto operater dobija preko protokola GSM/UMTS sistema. Da bi operater imao lokacione podatke slicnog kvaliteta kao Google (osim u slucaju a-priornog pracenja), morao bi da ima neku aplikaciju koja mu to salje + opet sve to zahteva da korisnik ima upaljen WiFi, GPS, itd.

Medjutim, ono sto policija moze da uradi sa podacima koje ima je sledece: analizom logova kod mobilnog operatera mogu bar da suze broj pretplatnika koji su bili oko tog vremena registrovani na mrezi preko baznih stanica u okolini, i da to onda korelisu za bazom registracionih brojeva.

To zahteva da policija ima znanje o tome koji su SIM brojevi povezani sa pociniocem. To se moze uraditi na vise nacina, cak i ako ne postoji pisan trag koji karticu vezuje za pocinioca, recimo analizom prosle aktivnosti svih SIM-ova u okolini i korelacijom sa brojevima koji su povezani sa pociniocem (familija, posao, prijatelji).

Ali ako je pocinioc bacio telefon / sim karticu to onda otezava posao, mada otezava i situaciju pociniocu >kada< ga uhvate, zato sto ce i to biti korisceno protiv njega na sudu.
[ jablan @ 12.08.2014. 10:09 ] @
^ Nije potrebno precizno lociranje, jer takvih automobila u Beogradu nema više od 100. Teško da je više od 10 njih bilo u dometu baznih stanica u reonu Brankovog mosta u to vreme.
[ Ivan Dimkovic @ 12.08.2014. 10:15 ] @
@jablan,

Slazem se, precizna lokacija nije potrebna, vec je dovoljno samo da postoji trag da je telefon vezan za tu osobu bio prijavljen na baznim stanicama u okolini.

Ako je pocinioc imao svoj telefon sa sobom i ako je taj telefon bio ukljucen i registrovan na mrezu, onda je gotovo sasvim izvesno da ce njegov IMSI biti u logu kao registrovan na BSC-ove u okolini.

Komplikacija nastaje ako pocinioc nema registrovanu SIM karticu (recimo neki anonimni prepaid i sl.), mada i to nije nemoguce za resiti tako sto se svi SIM-ovi koji su bili registrovani u okolini u vreme krivicnog dela onda provrte kroz bazu brojeva koji su asocirani sa pociniocem. To samo po sebi mozda ne bi bio dovoljan dokaz, ali ako bi pocinioca uhapsili i nasli taj SIM u njegovom posedu, to bi bilo dovoljno da se poveze sa mestom zlocina.
[ shadow-bg @ 12.08.2014. 10:17 ] @
Citat:
Emil Ranc:
@Informer.
Nisam tehnički potkovan i mogu da poverujem da je baš tako kao što kažeš. Ipak, to ne umanjuje činjenicu da je u Srbiji registrovan jedva dvocifren broj mini kantrimena i da su poznati i neki detalji sa vozila, i da je prosto neverovatno da do sada nije pronađen vlasnik vozila.


Vise puta su izjavili da su obisli preko 100 mini kantrimena registrovanih u Srbiji i da nije nijedan. Kazu da su pregledavanjem snimaka sa kamera, kako svojih tako i privatnih, dosli do zakljucka da tablice na miniju nisu domace, a nisu ni evropske, jer imamo iste dimenzije tablica. Iz ta dva razloga smatraju da je doticni mini registrovan u inostranstvu. Kazu da su pregledali snimke sa granicnih prelaza, ali ga nisu nasli ni medju njima.

Uhapsili su jednog lika koji poseduje mini kantrimena, ciji je mobilni bio u tom regionu u momentu nesrece i kuda se kretao taj mini, i imao je zakazano kod limara. Ali su ga pustili jer su i on i majstor prosli poligraf, a kod limara je zakazao za svog mercedesa, a ne za mini.

Kazu da imaju samo jedan trag koji nije dospeo u javnost, koji su rekli samo roditeljima. Ja pretpostavljam da sa snimaka, kako svojih, tako i privatnih, rekonstruisali kuda se kretao, odakle je dosao, i kuda je otisao. Pa ce na osnovu toga kuda se kretao da pokusaju preko logova baznih stanica da iskopaju koji su sve telefoni kretali tim rejonima. Kao sto su nasli ovog sa mercedesom.
[ Ivan Dimkovic @ 12.08.2014. 10:22 ] @
Citat:
shadow-bg
Ali su ga pustili jer su i on i majstor prosli poligraf


Wtf? Poligraf se koristi u Srbiji? Wow...

Nadam se da su bar proverili auto ako odgovara opisu, da li na njemu postoje tragovi deformacija konzistentnih sa udarom pesaka ili tragovi krvi (koji se jako tesko skidaju a da ne budu otkriveni policijskom istragom) ili dokaz nekih skorijih "radova" na limariji.

To je daleko pouzdaniji metod od meraca stresa poznatijeg kao "poligraf".
[ anon115774 @ 12.08.2014. 10:25 ] @
Citat:
jablan: ^ Nije potrebno precizno lociranje, jer takvih automobila u Beogradu nema više od 100. Teško da je više od 10 njih bilo u dometu baznih stanica u reonu Brankovog mosta u to vreme.


Ovo sto ti govoris bi podrazumevalo da negde postoji relacija BROJ_TELEFONA <-> REG_BR_AUTOMOBILA.

Takva relacija moze da se napravi ali sta je sa stranim registracijama, stranim brojevima telefona i neregistrovanim pre paid brojevima?

Sta ako je automobil registrovan na firmu? Sta ako je auto vozilo trece lice koje nema direktnu vezu sa vlasnikom?

Poenta je da postoji milion razlicitih varijanti...
[ jablan @ 12.08.2014. 10:27 ] @
Ako već idemo putem spekulacija, "auto je stranih tablica" deluje kao verovatno najbolji način da se potpuno izbegne pronalaženje počinioca.
[ Ivan Dimkovic @ 12.08.2014. 10:28 ] @
^

Ukoliko vozilo nije registrovano u Srbiji onda korelacije nece biti moguce.

U tom slucaju ostaje samo standardni policijski istrazivacki rad, sto znaci da moze proci jako puno vremena ili da pocinioc mozda nece nikad biti uhvacen.

Mada, ako pocinioc nije kriminalac i dalje postoje sanse da ce negde napraviti gresku. Ako je pocinioc tezak kriminalac "sa iskustvom" taj auto je verovatno vec rastavljen na delove.
[ shadow-bg @ 12.08.2014. 10:56 ] @
Ivane, taj poligraf je bio JEDINI trag kojim su nasli Tijanu nedavno. Ispitali su preko 100 ljudi koji su imali upaljene telefone tada u tom rejonu, mesar iz Surcina je pao na poligrafu, i to im je bio jedini trag. Tek nakon sto je pao na poligrafu na svakom pitanju, je priznao. Bez poligrafa je ne bi nasli.

Verovatno su pregledali vozilo, kao i ostale minije koje su obisli. Ali jedino ostecenje koje je mini pretrpeo je retrovizor. Vrlo je moguce da nema krvi, jer ga nije ubio na mestu, nego je umro tek nakon 2 dana. Sto takodje znaci da verovatno nema ni neko vidljivo ostecenje na prednjem delu vozila. Ja sam svojim ocima gledao kako Land Rover udara u juga bocno, i bukvalno ga savija ko bananu oko PLASTICNOG branika, a na braniku cak ni ogrebotina. A drugi retrovizor moze da i sam da namesti da se ne vidi, ne treba mu limar, ako se potrudi. Doduse treba nekako da nabavi drugi retrovizor a da ne privuce paznju. A ne treba biti profi kriminalac da mu padne na pamet da unisti sve dokaze, tj, automobil.
[ X Files @ 12.08.2014. 11:01 ] @
Koliko sam ukapirao iz nekih novinskih clanaka, odavno je uradjeno ukrstanje vlasnika vozila i njihovih brojeva telefona, sa telefonima prijavljenim baznim stanicama u vreme nesrece - sto nije rezultovalo pozitivnim poklapanjem.

To može da znači mnogo toga:
- vozač nije bio i vlasnik (a vlasnik ili mudro ili stvarno "ne zna" da je neko drugi vozio automobil; ovo drugo i nije nemoguće, ovi automobili su često službeni, što otvara razne mogućnosti)
- vozač nije prijavio kao svoj, telefon identifikovan u baznim stanicama (mada se ovome, pre ili kasnije analizom ulazi i trag)
- vozilo je stranac (verovatno se ide u pravcu analize zapisa sa graničnih prelaza)
- itd...

Po meni najpre će ga identifikovati analizom privatnih kamera, tj. nadzornih sistema, negde je morao da skrene kroz ulice. Ako vec nije kasno za to...
[ Ivan Dimkovic @ 12.08.2014. 11:07 ] @
Citat:
shadow-bg
Ivane, taj poligraf je bio JEDINI trag kojim su nasli Tijanu nedavno. Ispitali su preko 100 ljudi koji su imali upaljene telefone tada u tom rejonu, mesar iz Surcina je pao na poligrafu, i to im je bio jedini trag. Tek nakon sto je pao na poligrafu na svakom pitanju, je priznao. Bez poligrafa je ne bi nasli.


Ono sto se zapravo desilo je da ih je stvar "us*ala" sto bi se reklo u narodu. Poligraf meri stres osobe tokom pitanja i to je sve. Neki ljudi su sposobni da ga komotno predju, a neki ce imati znake stresa bez obzira na bilo sta. Zbog toga poligraf nije prihvatljiv kao dokaz na sudu.

Policija je jednostavno imala srecu. Ta sreca ih nece posluziti svaki put + postoji opasnost da sa tim potpuno neduzne osobe okrive. Sve u svemu, vrlo neprecizna sprava, ali to je vec debeli off-topic.

@X Files,

Ako je vozilo stranac, i SIM kartica strana, i dalje postoji mogucnost da se provere logovi baznih stanica koje su pri granicnim prelazima. Pod uslovom da nisu obrisani (posto je osoba mogla boraviti u Srbiji neodredjeno vreme).

Ako nije u pitanju neka domaca protekcija, sumnjam da policija nije to vec uradila posto je otprilike to jedna od najjednostavnijih stvari koje mogu da urade (pokupe brojeve iz okoline, provrte da li su ti brojevi bili blizu granice, ako jesu - traze snimke sa prelaza da se vidi da li je vozilo koje odgovara uslikano, a dalje se onda ide odatle).
[ Shadowed @ 12.08.2014. 11:20 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic: Policija je jednostavno imala srecu. Ta sreca ih nece posluziti svaki put + postoji opasnost da sa tim potpuno neduzne osobe okrive. Sve u svemu, vrlo neprecizna sprava, ali to je vec debeli off-topic.

Zapravo, sreca im je bila u tome sto je on zbog poligrafa priznao i sve ispricao. Da je imao 2g mozga vadio bi se na (tacnu) pricu da je poligraf nepouzdan (da je imao 3g mozga, ne bi ni pristao na isti).
[ bakara @ 12.08.2014. 11:29 ] @
Nisam bas detaljno pratio ceo slucaj...ali gde je taj snimak gde se vide tablice tog minija?

Jedini snimak koji sam video je onaj gde policija vec stoji na brankovom mostu i snimak sa sajmista, gde nije jasno kojim putem je taj mini sa branokov mosta mogao da dodje na staro sajmiste?

Taj pravac je vrlo dobro pokriven kamerama, konkretno ja znam za KBC kameru na zgradi iznad brankovog mosta, i ona je upravljiva i ima jako dobru optiku sa optickim zumom i ona bez problema hvata cak i sa druge strane mosta (licno sam imao prilike da je koristim i upravljam)...na zalost mislim da ne snima.

To je ta kamera, samo sto je ovde dosta losija rezolucija:
http://www.kbcnet.rs/beograd-uzivo
[ KrkaCiC @ 12.08.2014. 12:01 ] @
Ako je vozilo stranac i to se valjda moze resiti,u relativno kratkom roku. Na Granicama postoje kamere,a cini mi se da na svakoj naplatnoj rampi sem obicnih kamera ima onih kamera koje snimaju tablice,i logovi i malo snimaka i to je to.
Ma sumnjivo je skroz
[ Ivan Dimkovic @ 12.08.2014. 12:15 ] @
^

To radi, pod uslovom da je stranac usao ne duze od roka na koji se cuvaju snimci kao i podaci kod operatera vezani za bazne stanice u okolini granicnih prelaza.

Ako je usao ranije bilo cega od ta 2, to pada u vodu.

Takodje, ako je doslo do naknadnog menjanja telefona/kartice (posle ulaza u Srbiju ali pre krivicnog dela), recimo kupovine neke domace prepaid kartice, to opet cini podatke sa granice nedovoljnim zato sto ne mozes povezati auto sa brojem detektovanim na granici.

Sansa za jedno od ova dva nije beznacajno mala (dosta ljudi kupuju domace SIM kartice kad duze ostaju u nekoj zemlji), tako da ne bih automatski krivio policiju (to ne znaci, naravno, da mozda ne rade posao kako treba, vec samo da podaci sa granice nisu 100% garancija)
[ shadow-bg @ 12.08.2014. 12:33 ] @
Citat:
bakara:
Nisam bas detaljno pratio ceo slucaj...ali gde je taj snimak gde se vide tablice tog minija?

Jedini snimak koji sam video je onaj gde policija vec stoji na brankovom mostu i snimak sa sajmista, gde nije jasno kojim putem je taj mini sa branokov mosta mogao da dodje na staro sajmiste?

Taj pravac je vrlo dobro pokriven kamerama, konkretno ja znam za KBC kameru na zgradi iznad brankovog mosta, i ona je upravljiva i ima jako dobru optiku sa optickim


Moze na semaforu da skrene desno, pa ka splavovima, pa desno i put izbija na raskrsnicu sa snimka. Kroz raskrsnicu je produzio pravo, sto ostavlja samo 2 varijante: put pored splavova/vode (brodarska ulica) i njom moze sve do blokova bez da ga snimi ijedna kamera. Posle ga ceka jedna obicna kamera na raskrsnici, i posle toga moze da se izgubi na razne nacine, u raznim pravcima.
Druga varijanta je usao u Zarija Vujosevica, ali to je slepa ulica. Ako je BAS BAS dobar poznavalac tog kraja, iz Zarija Vujosevica je moguce doci dzipom u Vladimira Popovica, ali ne vidim svrhu toga.

Do proporcija tablica su ocigledno dosli sa snimaka koji nisu objavljeni. Cini mi se da sam procitao da su ga videli i na privatnim snimcima.

Pravac kojim je isao nakon brankovog je fakticki nepokriven kamerama, bilo policijskim, bilo privatnim. Mozda ga je uvatila kamera parking servisa, oni imaju dobre kamere, a ubedjem sam da je prosao pored njih.

E sad sto se tice dolaska do brankovog mosta, ne znam da li je to auto koji je dosao ispod brankovog, ili je auto koji je dosao iz pravca tunela. Ako je to auto koji je dosao ispod brankovog, tu takodje pokrivenost kamerama jako losa, da ne kazem nepostojeca.
[ bakara @ 12.08.2014. 13:01 ] @
Citat:
shadow-bg: Moze na semaforu da skrene desno, pa ka splavovima, pa desno i put izbija na raskrsnicu sa snimka. Kroz raskrsnicu je produzio pravo, sto ostavlja samo 2 varijante: put pored splavova/vode (brodarska ulica) i njom moze sve do blokova bez da ga snimi ijedna kamera. Posle ga ceka jedna obicna kamera na raskrsnici, i posle toga moze da se izgubi na razne nacine, u raznim pravcima.
Druga varijanta je usao u Zarija Vujosevica, ali to je slepa ulica. Ako je BAS BAS dobar poznavalac tog kraja, iz Zarija Vujosevica je moguce doci dzipom u Vladimira Popovica, ali ne vidim svrhu toga.

Ma znam za to ali oni su objavili ovaj snimak gde se vidi da auto dolazi iz pravca brankovog mosta a ne iz pravca parking servisa, zato i pitam kako moze tu da se pojavi:
Uz sve to neki tvrde da ovo i nije mini countryman vec mini mini paceman.[ shadow-bg @ 12.08.2014. 13:14 ] @
Pa napisao sam ti kako da se dodje od Brankovog do te raskrsnice :)

Evo ti i slika :)

[ bakara @ 12.08.2014. 13:19 ] @
Aha...tek sad kad gledam u mapu kapiram.
Al` covece cak i ja koji sam sa Novog beograda ne bi se bas setio tuda da prodjem!
[ shadow-bg @ 12.08.2014. 13:25 ] @
Pazi, ja sam iz Zarkova, i da sam ja resio da bezim odatle, PRVO bi mi to palo na pamet.
[ cozmo_im @ 12.08.2014. 13:28 ] @
Kamera za zutu traku snima samo prekrsaje, nije ukljucena non-stop, ima senzor. Takodje, ovo se desilo na samom kraju mosta na NBGD strani i cak i ova kamera mozda ne bi jasno uhvatila tablice automobila sa te strane (posto je na pocetku mosta). Mozda i bi, ali svejedno ne snima 24h vec samo kad je vozilo u zutoj traci.

Ona kamera sto zumira je nadzorna kamera MUP-a, ali je problem sto su naravno zumirali kad su imali dojavu da se nesto desilo a tad je vec bilo kasno. Kada je odzumirana, sigurno je snimila ovog Minija ali posto je rezolucija losa tablice nema sanse da vide.

Problem sa svim sigurnosnim kamerama je sto su male rezolucije i detalja tu nema (moze da se vidi boja i tip vozila) a MUP-ova zumira samo po potrebi. Takodje vecina tih kamera snima bocno pa se ne vide vozila spreda i pozadi.

A ovaj lik je znao tacno gde ide kad je bezao, jer zna sve precice ocigledno.
[ X Files @ 12.08.2014. 13:55 ] @
Citat:
cozmo_im:A ovaj lik je znao tacno gde ide kad je bezao, jer zna sve precice ocigledno.

Drugim rečima, naš čovek :)
[ Ivan Dimkovic @ 12.08.2014. 14:31 ] @
Citat:
bakara
Uz sve to neki tvrde da ovo i nije mini countryman vec mini mini paceman.


Ako je autenticna ta slika gore, vozilo definitivno nije countryman (iako je slika bez puno detalja, vidi se da nema mesta za zadnja vrata, a countryman model ne postoji bez zadnjih vrata).

Moze biti ili Paceman ili 3-door hatch tj. "Mini" u kontinentalnoj Evropi (videti dole).

Ako policija trazi vozilo model Mini Countryman, na pogresnom su tragu.

.
[ jnk @ 12.08.2014. 14:40 ] @
Grešiš Ivane. Moglo bi da se izveštači po dimenzijama x6ice da li je ovo običan mini ili samo countryman koji izgleda sitno zbog pomenute x6ice ili loše rezolucije.
[ cozmo_im @ 12.08.2014. 14:53 ] @
Snimak je jako deformisan, cak i X6 izgleda sabijeno.
[ Ivan Dimkovic @ 12.08.2014. 15:14 ] @
Hm, mozda... Ali da sam murija ne bih samo countrymane proveravao. Nadam se da su to uradili.
[ ventura @ 12.08.2014. 16:12 ] @
Meni taj auto lici na onaj stari mini, odnosno Mini Cooper
[ KrkaCiC @ 12.08.2014. 17:48 ] @
I ja bih rekao da je ovo obican mini,tj mini cooper a ne veci brat.
[ Homer J. Simpson @ 12.08.2014. 17:53 ] @
Nije , po prednjem kraju i tim nosacima na krovu se vidi da je Countryman
[ Braksi @ 12.08.2014. 18:05 ] @
to je verovatno neki uspesan covek cim vozi countrymana, a sada se nasao u problemima zbog klinca koji guraju po mostu krntiju ladu kojoj je jbt otpao tocak ! Verovatno su tehnicki odradili onako uz seretsko namigivanje....

Voleo bih da nije kriv.
[ cozmo_im @ 12.08.2014. 18:23 ] @
1. Guranje auta bez svetlecih prsluka je samo prekrsaj (plus na snimku se vidi da su na Ladi radila sva 4 migavca).

2. Gazenje pesaka je krivicno delo.

3. Brankov most je pregledan odlicno u tom smeru i ODLICNO osvetljen sto znaci:

a) Vozac Minija je bio pijan ko letva
b) udrogiran
c) vozio mnogo iznad ogranicenja i nije stigao da odreaguje

Ladu su gurali, na onako osvetljenom mostu to se vidi veoma jasno i sa vece daljinje.

Ostaje samo jos prostora za to da je neko isekao ovog s Minijem a on udario Jovanovica jer nije mogao da ga izbegne.
[ Braksi @ 12.08.2014. 19:02 ] @
Citat:
cozmo_im: 1. Guranje auta bez svetlecih prsluka je samo prekrsaj (plus na snimku se vidi da su na Ladi radila sva 4 migavca).
2. Gazenje pesaka je krivicno delo.


haha, ma sta mi rece ?

Bas kao i onaj ludak sto je prosao na crveno (samo prekrsaj) pa ga posle onaj raspalio.

Sta je sledece zaprega u Kralja Milana, kombajn na Bulevaru ?
[ SASA M. @ 12.08.2014. 19:08 ] @
Nepotrebno se lupa glava koji je autio bio, da je bila zelja da se pronadje, bio bi pronadjen sutradan. Na tom retrovizoru postoji serijski broj i bez mnogo muke bi se do sada znalo kada i na kom vozilu je ugradjen, u koliko sati, sve do detalja.
[ Ivan Dimkovic @ 12.08.2014. 19:11 ] @
@Braksi,

Tesko da ces izbeci odgovornost za usmrcivanje osobe na kolovozu u centru grada, bez obzira na razloge zbog cega je ta osoba bila na kolovozu. Osim eventualno ako mozes da dokazes da je bilo u pitanju samoubistvo i da nisi imao nikakvih mogucnosti da ga izbegnes, puno srece sa tim ako je osoba usmrcena dok je gurala svoj auto.

Dakle, u konkretnom slucaju, sanse su nula.

Bice da je zbog toga pocinioc-ubica odlucio da ne testira svoju odbranu na sudu, nego da zapali od zakona kako zna i ume.
[ Java Beograd @ 12.08.2014. 19:31 ] @
Ma jasno je da kriju počinioca. U tom delu grada ima desetine i desetine kamera, nemoguće da ni jedna nije snimila tablice. Laž sa "stranim tablicama" samo dodatno muti vodu.
[ da.li.sam.to.ja @ 12.08.2014. 20:13 ] @
Ako Ž.Mitrovic nije uspeo da sakrije sina a on je veoma mocan sa svim mogucim vezama I ogromnim novcem onda nemam potrebe da sumnjam da vozac ovog auta jos nije pronadjen.
[ Braksi @ 12.08.2014. 20:21 ] @
e moji vi.

Kakav pesak kakvo gazenje ? Pa ona Mitroviceva prosla na zeleno, a Cvijickin pesak se sam bacio pod kola.

Svakako da je dobro biti neotkriven, ali za neke ni sud nije nikakav problem.

SrbijaTM
[ anon115774 @ 12.08.2014. 22:16 ] @
Citat:
cozmo_im:
1. Guranje auta bez svetlecih prsluka je samo prekrsaj (plus na snimku se vidi da su na Ladi radila sva 4 migavca).

2. Gazenje pesaka je krivicno delo.

3. Brankov most je pregledan odlicno u tom smeru i ODLICNO osvetljen sto znaci:

a) Vozac Minija je bio pijan ko letva
b) udrogiran
c) vozio mnogo iznad ogranicenja i nije stigao da odreaguje

Ladu su gurali, na onako osvetljenom mostu to se vidi veoma jasno i sa vece daljinje.

Ostaje samo jos prostora za to da je neko isekao ovog s Minijem a on udario Jovanovica jer nije mogao da ga izbegne.


A i oni su mogli da vrate auto 50m nazad jer se pokvario pre ukljucenja na most umesto da ga guraju kilometar napred...
[ bakara @ 12.08.2014. 22:23 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic:
Tesko da ces izbeci odgovornost za usmrcivanje osobe na kolovozu u centru grada, bez obzira na razloge zbog cega je ta osoba bila na kolovozu. Osim eventualno ako mozes da dokazes da je bilo u pitanju samoubistvo i da nisi imao nikakvih mogucnosti da ga izbegnes, puno srece sa tim ako je osoba usmrcena dok je gurala svoj auto.


U stvari da je covek u miniju nakon nesrece stao velika je verovatnoca da ne bi mnogo ni bio kriv osim mozda po nekoj privatnoj tuzbi.
Cak sta vise siguran sam da ne bi proveo ni dan u zatvoru.

E, sad ovo sto je pobegao i kada bi ga sada uhvatili verovatno bi mnogo gore prosao.
[ Ivan Dimkovic @ 12.08.2014. 23:05 ] @
@bakara,

Da li si siguran? Vrlo verovatno je u pitanju ili voznja u alkoholisanom stanju ili brzina koja je enormno neodgovarajuca za uslove saobracaja, ne vidim sta bi drugo moglo da objasni epilog koji se desio.

Jedno od ta dva bi sasvim izvesno povlacilo delimicnu odgovornost, sta god da je zrtva radila.

Osim ako je vozac prvi put u zivotu imao epilepticni napad ili nesto slicno bas u momentu kada je naleteo, tesko je zamisliti neki scenario gde nije umesana ili intoksikacija ili voznja neprilagodjena uslovima saobracaja.
[ 3way @ 13.08.2014. 01:09 ] @
Sad je bar otklonjena nedoumica kako se vracati pijan iz grada...iskljucivo srednjom i levom trakom i gas do patosa...da ne bude kazne za voznju po zutoj...
[ cozmo_im @ 13.08.2014. 08:18 ] @
Citat:
bakara:

U stvari da je covek u miniju nakon nesrece stao velika je verovatnoca da ne bi mnogo ni bio kriv osim mozda po nekoj privatnoj tuzbi.
Cak sta vise siguran sam da ne bi proveo ni dan u zatvoru.


Netacno. Odgovarao bi za krivicno delo. Pesak je umro.
[ cozmo_im @ 13.08.2014. 08:19 ] @
Citat:
Braksi:

Kakav pesak kakvo gazenje ? Pa ona Mitroviceva prosla na zeleno, a Cvijickin pesak se sam bacio pod kola.


U slucaju Mitrovica, oboje su prosli na crveno, i devojka i Mitrovicev sin. Zeleno svetlo su imala vozila sa okretnice a tada su (sad je promenjeno) pesaci imali zeleno u jednom a crveno na drugom delu Ustanicke (zbog ovih sto ulaze na taj deo s okretnice) dok ovi odozgo imaju crveno (odakle je dosao Mitrovic).
[ bakara @ 13.08.2014. 10:46 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic:
@bakara,

Da li si siguran? Vrlo verovatno je u pitanju ili voznja u alkoholisanom stanju ili brzina koja je enormno neodgovarajuca za uslove saobracaja, ne vidim sta bi drugo moglo da objasni epilog koji se desio.

Jedno od ta dva bi sasvim izvesno povlacilo delimicnu odgovornost, sta god da je zrtva radila.

Osim ako je vozac prvi put u zivotu imao epilepticni napad ili nesto slicno bas u momentu kada je naleteo, tesko je zamisliti neki scenario gde nije umesana ili intoksikacija ili voznja neprilagodjena uslovima saobracaja.

Da, siguran sam...udaren je pesak na sred mosta gde je zabranjeno zaustavljanje.
Mogao je da se desi i obrnuti scenario, da je vozac minija udario u ladu i poginuo...ko bi bio kriv?
Da je pesak pretrcavao most...ko bi bio kriv?

Da je vozac odmah pribrano stao, pokupio izjave svih svedoka i jednostavno rekao da ga nije video pustili bi ga kuci odmah nakon davanja izjave.
Na snimku s ene vidi ni da je kucao poruke, niti da se cudno kretao...sve su to pretpostavke.

U medjuvremenu je Luka umro, pa bi po sluzbenoj duznosti morali podneti krivicnu prijavu, ali opet nalazio se tamo gde nije smeo, i sumnjam da bi iole pismeni advokat izgubio ovaj slucaj.

Da ne pomisli neko da slucajno branim vozaca ubicu, totalno mi je nedopustivo da policija ne uhvati pocinioca i begunca sa mesta nesrece, zato mora biti kaznjen!

I na kraju sta je ovde istina...na snimcima se nista ne vidi i glupo je iz njih pokusavati izvuci nesto korisno.
Receno je da je ladi otpao tocak?
Na snimku se bar vidi da je nastavio kretanje nakon kvara?

Neposredno nakon nesrece je proslo tuda gomila vozila ukljucujuci i autobus, neko je morao videti sta se dogodilo.
[ noreniou @ 13.08.2014. 11:13 ] @
Citat:
cozmo_im:
Citat:
bakara:

U stvari da je covek u miniju nakon nesrece stao velika je verovatnoca da ne bi mnogo ni bio kriv osim mozda po nekoj privatnoj tuzbi.
Cak sta vise siguran sam da ne bi proveo ni dan u zatvoru.


Netacno. Odgovarao bi za krivicno delo. Pesak je umro.


slucaj iz Pozeske -> sudar bmw - kamion cistoce 2011. god.

vozac bmw koji je u sudaru izazvao i smrt jedne osobe, vozio minimum 97km/h, imao nakon 2h u krvi 1,56 promila alkohola nije okrivljen ('zasluge' advokata i loseg zakona? - vest iz 2013. noviji info u vezi slucaja nisam nasao )
[ Ivan Dimkovic @ 13.08.2014. 11:22 ] @
Pa lepo pise da je ovde nacinjen propust od strane policije + da je unisten video snimak na kome je neko obrisao 5 sekundi posle sudara.

Vise je nego ocigledno da se radi o sistemskoj korupciji. Policija ne "zaboravlja" tako stvari, vec im se kaze da "zaborave".

To u principu ne menja odgovornost pred zakonom ako si vozio pijan i napravio udes sa smrtnim ishodom. To samo menja ishod za osobu koja ima mogucnosti da utice na ishod slucaja korupcijom.

--

U ovom konkretnom slucaju nisam bas siguran da ce do toga doci ako uhvate pocinioca, zbog prevelike frke koja se napravila u javnosti.

Jedini nacin da se pocinioc izvuce je da se krije bar nekoliko meseci (ako moze) dok interes javnosti ne nestane, pa tek onda da se preda. Mada i tada ce biti vruce, posto je politicka cena jako visoka - lako moze da se desi da ko god izvede korupciju bude smenjen i procesuiran "za primer" pred neke izbore.
[ Ivan Dimkovic @ 13.08.2014. 12:00 ] @
Citat:
bakara
Da, siguran sam...udaren je pesak na sred mosta gde je zabranjeno zaustavljanje.
Mogao je da se desi i obrnuti scenario, da je vozac minija udario u ladu i poginuo...ko bi bio kriv?
Da je pesak pretrcavao most...ko bi bio kriv?


Ne znam kakav je saobracajni zakon u Srbiji, ali ovde (EU) gde zivim postoji mogucnost delimicne odgovornosti ukoliko si vozio u intoksikovanom stanju ili si vozio neprilagodjenom brzinom.

Stavise, upravo u kaznenim tabelama stoji da ukoliko je ucinjeno dodatno delo u alkoholisanom stanju (udes, smrtni slucajevi), da postoji mogucnost zatvorske kazne.

Nisam pravnik pa ne znam tacno razlog, ali pretpostavljam da je logika iza toga da je to dodatno delo koje je ucinjeno bar delimicno izazvano intoksikacijom ili voznjom neprilagodjenom brzinom. Naravno, za to mora postojati dokaz da je osoba bila intoksikovana / da je vozila neprilagodjenom brzinom.
[ bakara @ 13.08.2014. 12:19 ] @
Naravno, slicno vazi i ovde...
Da ga je udario, i da Luka nije umro, i vozac bio trezven ne bi imali za sta da ga osude.

Ja sam pre nekih. 15-20 g. udario jednu zenu, dorcol, cara dusana ulica.
Desilo se na pesackom prelazu, njoj je bilo crveno ali je ipak prelazila ulicu.
Oborio sam je tako da je ostala da lezi....prvo mi je proslo kroz glavu da je odvezem u bolnicu, medjutim narod koji se odmah skupio to nije dozvolio.
Hitna pomoc je dosla i odvezla zenu, ja sam dao izjavu da je prelazila na crveno za pesake i nasao jos par svedoka da to potvrde.
Dalje od toga nista nije bilo...
[ cozmo_im @ 13.08.2014. 12:23 ] @
Kada je smrtni slucaj u pitanju, odmah ide krivicna prijava.

Sto se tice udesa sa kamionom gradske cistoce, nije udaren pesak, vec je pao radnik s kamiona (sudar je bio s kamionom).

Ali je i tu radila debela veza.

Ovde je vozac Minija udario pesaka - jer on se izvan vozila na drumu tako tretira.

Znam lika koji ima 100 krivicnih prijava za prevare, izvrdavao je sve - i nanogicu i uslovno (uzme prizna prijavu pa trazi uslovno) sa dobrim advokatom i nekim u tuzilastvu.

Tako je 3 godine uspesno izbegavao sve, a prevario ljude za stotine hiljade evara (verovali ili ne).

E, kad je love ponestalo - pao je i sad je u bajboku, ali dok je bilo love, mogao je da radi sta zeli i da izbegava sve presude.
[ Braksi @ 13.08.2014. 18:03 ] @
neko je odmah pikirao na italijanske i svajcarske tablice, a to je verovatno zbog toga sto ove dve zemlje izdaju prednje tablice u manjem formatu nego zadnje, a tio je jedino sto su mogli da vide na nejasnom snimku. Sad citam da jedan svedok tvrdi da su registracije zaista svajcarske i to reg oznaka Kantona Zeneva (GE).

A sto se tice da kola ne mogu da nadju, a imaju serijski broj sa retrovizora, ja im predlazem da odu u najblizi ovlasteni servis i tamo ce imati sve podatke o vozilu ne treba im diler uopste.[ shadow-bg @ 13.08.2014. 20:28 ] @
Ja prvi put cujem da retrovizori imaju serijski broj. Uvek sam do sad nalazio PART NUMBER, ali to nije serijski broj, to je oznaka dela, koja je ista na svim modelima.
[ radojko2 @ 13.08.2014. 21:01 ] @
Tacno tako -kataloski broj dela i vrlo cesto godina proizvodnje na plasticnom delu...
Inace ja sam imao slicnu situaciju kao ovaj slucaj samo styo je moj sin imao MNOOOOGOO srece pa je prosao sa laksim povredama..Na raskrsnici na njegovom zelenom svetlu ga je udario tip sa autom koji je isao velikom brzinom kroz crveno i na stajuci da vidi sta je sa njim bezi.Srecom video kamera na obliznjoj radnji i svedok u raskrsnici daje tip i pribliznu reg tablicu.U medjuvremenu tip odlazi kuci ali policija u roku od jednog sata nalazi adresu i njegovu zenu a on se vraca ali sada bez kola na lice mesta i posto mu je zena javila da ga traze on se prijavljuje...Epilog je da je on za gazenje i bezanje sa lica mesta na sudu sredio-advokat (posto je krivicno odgovarao) i dogovorio da tuzioc odustane od tuzbe ako ovaj uplati u humanitarne svrhe nesto preko 600eur.Toliko o tome kako moze da prodje ako ga eventualno nahvataju...
[ cozmo_im @ 14.08.2014. 09:03 ] @
Smrtni slucaj je u pitanju i bezanje sa lica mesta.

Jedno je laksa povreda, a drugo smrtni slucaj. Za laksu povredu ce sud pre odrediti novcanu kaznu (stavicu u nastavku koja je po novom) nego zatvorsku, a posle ide krivicna prijava i sve zavisi od vestacenja povreda, lakse povrede ce verovatno po krivicnoj prijavi biti naplacene umesto zatvora.

Recimo Petra Cvijic nije poblega sa mesta udesa. I dalje se tu utvrdjuje sta je bilo, ali ako je pesak kriv, ona ima sa te strane olaksavajucu okolnost. Isto vazi i ako je ona kriva.

U ovom slucaju imamo smrtni ishod sa bezanjem sa lica mesta - e tu je problem. Da je on stao, drugacije bi po njega bilo, a ovo sad menja prica za sudjenje.

Evo prekrsajne odredbe:

Odlazak učesnika nezgode sa lica mesta ako je pričinjena velika materijalna šteta ili je bilo pvredjenih, odnosno poginulih, bez pozivanja I čekanja policije:

120.000 – 150.000 din ili zatvor najmanje 45 dana, 14 poena, minimum 10 meseci bez dozvole. Ako je delo ucinjeno nasilnickom voznjom, nema novcane kazne, vec zatvorske od 45-60 dana i 15 kaznenih poena.

I onda sleduje krivicna prijava. Posto je slucaj ovakav kakav jeste verovatno ce mu biti dodeljeno 45 dana zatvora sigurno zbog mogucnosti bezanja i slicno (ako ga uhvate).

Po prekrsaju samo moze da odlezi 45 dana, plus krivicna prijava.
[ da.li.sam.to.ja @ 14.08.2014. 09:57 ] @
Meni nije jasno kako neko od lukinih drugara nije zapamtio bar boju auta ako vec nisu registarski broj I model...
Isto zar po zakonu nije obavezno da vozac prilikom izlaska van svog vozila na putu treba da nosi reflektujuci prsluk?!?
Dosta detalja je nejasno...
Ode mlad zivot bezveze....
[ cozmo_im @ 14.08.2014. 10:21 ] @
I sam Luka je napravio prekrsaj jer nije imao reflektujuci prsluk. Odnosno i ostali u kolima.

E sad, za trougao ne znam, jer su pokusavali da sklone vozilo s puta, ali na snimku se vidi da su radili zmigavci (sva 4).

"Vozač koji je zbog neispravnosti na vozilu, saobraćajne nezgode ili drugog opravdanog razloga, prinuđen da vozilo zaustavi na kolovozu, dužan je da preduzme određene mere (da spreči samopokretanje vozila, da obezbedi vozilo od neovlašćene upotrebe) da ne bi svojim vozilom doveo u opasnost druga vozila i da ga što pre ukloni sa kolovoza."

"Prilikom zaustavljanja ili parkiranja vozila na javnom putu moraju biti uključena sva četiri pokazivača pravca - migavca."

Meni ovo lici da je Luka postupio po zakonu, osim sto nije imao reflektujuci prsluk.

U realnosti, da je vozac Minija stao, snosio bi daleko manje posledice nego sad kad ga uhvate.
[ KrkaCiC @ 14.08.2014. 10:22 ] @
Citat:
cozmo_im:
120.000 – 150.000 din ili zatvor najmanje 45 dana, 14 poena, minimum 10 meseci bez dozvole. Ako je delo ucinjeno nasilnickom voznjom, nema novcane kazne, vec zatvorske od 45-60 dana i 15 kaznenih poena.


Znaci ako je ucinjeno nasilnickom voznjom onda je sve isto kao prvo,samo nema novcane kazne? Jel se to "isplati" voziti nasilnicki

EDIT: Ako ga prvo pronadju
[ cozmo_im @ 14.08.2014. 10:24 ] @
Pa ne bas, imas kaznu posle za nasilnicku voznju :)

Dakle platis kaznu za nasilnicku voznju, zatim poene za jedno i drugo, plus ides jos i u zatvor jer si pobegao s lica mesta.

I jos i zatvor ako je neko smrtno stradao.

Naravno govorim o postovanju zakona... SBBKBB.
[ shadow-bg @ 14.08.2014. 12:17 ] @
Danas sam od 15 ljudi cuo pricu da je to auto zene Vlade Divca :)

Kao ona vozi mini countryman sa stranim tablicama, ima ulubljenje na autu (ne pominju retrovizor), i ne odaziva se na pozive policije...
[ ser_nicky @ 14.08.2014. 12:40 ] @
Citat:
Danas sam od 15 ljudi cuo pricu da je to auto zene Vlade Divca :)


Ovo sam i ja danas čuo...
[ Dzoni_m @ 14.08.2014. 14:17 ] @
Ne vozi Kantrimen vec obican Mini Cooper (One) tj dvoje vrata, i tamno je siv a ne crven ili vec neka svetla boja. Ostecenja koja ima su na vratima i zadnjoj polustranici. Dakle nije taj.
[ shadow-bg @ 14.08.2014. 18:05 ] @
Pa to smo znali, jer ocevici su rekli da su bili muskarci u autu, i to vise njih. A i nije Divac bas toliko bitan da bi ga stitili ovoliko.
[ Nabukodonosor @ 14.08.2014. 20:01 ] @
Ono 1000% nije Countryman na video klipu. Onaj auto nema sanse da ima cetvoro vrata, ja ne znam jesam li ja jedini koji ima oci?!
[ cozmo_im @ 14.08.2014. 20:05 ] @
Jeste Kantrimen. Nego ne kace svi isti frejm snimka. Pogledaj ceo snimak i videces brave pozadi.
[ Nabukodonosor @ 14.08.2014. 20:08 ] @
Sad, gledam i i dalje mi slabo lici na njega. Takodje countryman ima zadnji branik izbacen dosta, a ovaj sa snimka mi ne izgleda tako. Mozda gresim, ali vise mi lici na obican Mini Cooper.
[ shadow-bg @ 14.08.2014. 20:43 ] @
Na snimku se vide i krovni nosaci kakve ima countryman. A slika je malo deformisana pa ti zadnji branik ne deluje izbacen.
[ anon142305 @ 15.08.2014. 10:13 ] @
Dr kaze:

Citat:
Na mestu nesreće pronađen je retrovizor s vozila koje je usmrtilo Luku Jovanovića. Na tom retrovizoru nalazi se serijski broj vozila. Taj podatak nam je otkrio da je vozilo proizvedeno između novembra 2012. i januara 2013, a od centrale „mini morisa“ u Nemačkoj tražimo dodatne podatke. Nadam se da ćemo doći do imena kupca, a potom i do ubice.

Citat:
„Blic“ je u svojoj rekonstrukciji nesreće utvrdio da je najmanje osam kamera moglo da snimi vozača koji je ubio Luku.

- Prvog jutra posle nesreće analizirali smo snimke ne samo sa osam kamera koje je „Blic“ objavio već i sa mnogih drugih koje su mogle da snime vozilo. Od onih kamera koje je „Blic“ naveo većina su „protočne kamere“, koje prate tok saobraćaja i ne mogu da čuvaju snimak. MUP ima kameru ispred mosta, nju ste označili pod brojem 3, ona je i snimila „mini moris“, ali pošto je male rezolucije, na snimku se ne može identifikovati tablica...

Šta je sa glavnom kamerom na mostu koja može da snimi tablicu na vozilu?

- To je naša kamera koja služi za detekciju saobraćajnih prekršaja i kontroliše kretanje žutom trakom. Ona snima trenutak prekršaja vozila ali samo kada uđe u žutu traku. Znači, snimila bi ta kamera „mini moris“ da je pored njega bilo vozilo u žutoj traci koje bi aktiviralo senzore. Ali, znamo da nije bilo tako. I sve ostale kamere koje ste naveli su male rezolucije i sa njihovih snimaka se ne može utvrditi registarska tablica.


http://www.blic.rs/Vesti/Hroni...--minija-na-korak-smo-do-ubice
[ shadow-bg @ 15.08.2014. 11:45 ] @
Danas me put naneo identicnim putem kojim je isao mini. Moja zapazanja:

Kamera broj 5 koji navodi Blic u svom "istrazivanju" su omasili, jer mini nije prosao pored Usca, nego je zavrnuo odmah desno, putanjom koju sam nacrtao. Izgleda da ni oni ne znaju za taj put :) Na samoj raskrsnici kod tramvajskog mosta, postoji kamera na pekari koja je odmah do kolovoza i ima odlican ugao da ga snimi. Steta sto je najjeftiniji kinez, ali ga je snimila garant. Ako je slucajno stajao na semaforu, definitivno su mu snimili proporcije tablice, mozda cak i delimican izgled.
Kamera 8 koju navode, ga NIJE snimila, svratio sam do njih, to je uvoznik gde nabavljam opremu. Kamera ne vidi raskrsnicu, vidi samo par metara kolovoza ispred zgrade i to je sve. Pregledali su snimak, nisu ga nasli na snimku, sto sam i ocekivao, znaci da je isao kuda bih i ja isao, pored parking servisa, pa splavovi, pa jurija gagarina. Produzio sam tuda kuda je on isao po mojoj predpostavci, i parking servis nema kameru uperenu ka kolovozu.
Pratim put, izbijam na jurija gagarina kod novog mosta. Moze samo desno da se ukljuci, ka Sava centru. Onda sam resio da napravim eksperiment, posto sam ionako krenuo kuci ka Zarkovu, da vidim da li mogu da dodjem do kuce a da me ne snimi nijedna kamera? Moze :) Kamera na raskrsnici Jurija Gagarina/Milutina Milankovica/Vladimira popovica je pokretna, ali mi je bila okrenuta ledjima, pa sam lepo napravio polukruzno (prekrsaj?) i krenuo kad buvljaku, pre raskrsnice sa buvljakom gde je kamera, ima iskljucenje ka novom mostu, pa sam i tu kameru izbegao, na novom mostu nema nijedne kamere, iskljucujem se ka adi, kamera beograd puta koja je bila kod nadvoznjaka vise nema, a i da je ima, zaklanja me drvored, produzujem ka Adi, tu na raskrsnici je kamera ali gleda ka Obrenovcu, skrecem desno, tu je kamera sa NIS pumpe, ali gleda suvise dole, snima mi samo tockove. Nadalje mogu da biram kuda cu :) Mogu na banovo brdo, mogu na bele vode, mogu u zarkovo, zelenik....
[ shadow-bg @ 15.08.2014. 12:01 ] @
Odbegli vozač znao gde su kamere u gradu

"Može se naslutiti da vozač zna gde ima kamera, da poznaje grad."

http://www.blic.rs/Vesti/Hroni...zac-znao-gde-su-kamere-u-gradu
[ Aleksandar Đokić @ 15.08.2014. 12:24 ] @
Nešto mi se čini da je taj imao prethodna iskustva u "bežanju od kamera". Biće kao i uvek "poznat policiji od ranije".
[ shadow-bg @ 15.08.2014. 20:40 ] @
[ Lavlja_Jazbina @ 15.08.2014. 20:51 ] @
shadow-bg..ovo je degutantno i uvredljivo za porodicu sprdati se na ovaj nacin!!!!!
[ shadow-bg @ 15.08.2014. 21:54 ] @
to je crtao marko somborac, nisam ja...

[ anon115774 @ 15.08.2014. 23:25 ] @
Citat:
cozmo_im:E sad, za trougao ne znam, jer su pokusavali da sklone vozilo s puta, ali na snimku se vidi da su radili zmigavci (sva 4).


A jel se racuna nesto to sto oni nisu smeli ni da budu na mostu s obzirom da se auto pokvario pre ukljucenja na most i da su se oni prakticno pokvarenim autom ukljucili na most?
[ Nabukodonosor @ 15.08.2014. 23:42 ] @
Znaci on je kriv sto ga je neki mentol ubio?
[ bakara @ 16.08.2014. 08:02 ] @
A da li bi bio kriv da je poginuo vozac koji ga je udario?
Pogledaj ovaj slucaj:
http://www.telegraf.rs/vesti/1...sad-joj-preti-dozivotni-zatvor
[ ventura @ 16.08.2014. 08:07 ] @
Naravno da bi bio kriv.

Ali ne znam kako se njima pokvario auto na uključenju, a u svim tekstovima piše da ih je mini udario dok su gurali auto iz krajnje leve trake u desnu. Ima li neki izvor koji to potvrđuje?
[ anon115774 @ 16.08.2014. 10:04 ] @
https://www.youtube.com/watch?v=5NHtyE6q0NM

Ipak nije. Moja greska sto sam poverovao nekom tzv. novinaru. Ovaj snimak pokazuje da je auto ipak bio u voznom stanju kad su se ukljucili na most.
[ Nabukodonosor @ 16.08.2014. 11:45 ] @
Da, ali kako ga nisu ubili ostali vozaci koji su prosli pored njega normalnom brzinom?


A evo, ukljucili su se i ovi, konacno malo pravog novinarstva. Ne zna se ni ko je vlasnik mini-a, ali vec znamo sta je radio pre ubistva:

http://www.kurir-info.rs/crna-...vu-pa-ubio-luku-clanak-1509733

EDIT:
http://www.kurir-info.rs/crna-...luku-jovanovica-clanak-1511239

[ gilopile @ 16.08.2014. 12:09 ] @
Svaka cast pojedinima, ali ipak, ne mozemo mi zakljucivati na osnovu nekih clanaka po `novinama` Verujem da policija zna sta radi i da ce se naci pocinilac ove nesrece.

Desila se nesreca, ok, siguran sam da osoba koja je udarila nesrecnog mladica nije to uradila namerno. Jedino ne mogu da opravdam to sto nije stao i bar pokusao da pruzi prvu pomoc, pozove hitnu...Ljudi smo, majkumu...ali opet, nismo svi isti, i mozda se ta osoba toliko uplasila da nije ni bila pri zdravoj pameti sta da ucini u tom trenutku.

Ko god da je u pitanju, nije mu sigurno lako i verovatno ne zna sta ce i kako ce. Tuzno je ovo sve....

[ SlobaBgd @ 16.08.2014. 12:23 ] @
Ma da!
Pravda za vozača kantrimena!
[ gilopile @ 16.08.2014. 12:27 ] @
Heheh, znao sam da ce biti i ovakvih postova posle ovoga sto sam rekao.

Ja niti poznajem osobu, niti je opravdavam, vec iznosim neko moje, realno, misljenje o ovom slucaju.

Kao sto rekoh, nismo svi isti. Boze, imas ljudi koji kera udare, pa pobegnu i mesec dana placu i ne znaju gde im je d*pe...Otkud znas kakva je ta osoba sto je udarila ovog mladica i kako ce odreagovati? Neko se onesvesti kada vidi kako neko daje krv, a ne da udari nekoga kolima...

Ne mora da znaci da je za volanom bio neki krvnik, naravno i ne znaci da nije vozio neko koga bas boli ona stvar i hteo je da izbegne/pobegne, jer zna da ga ceka ono sto ga ceka posle toga...

Ja sam prije jedno 10g imao jako tesku saobracajku. Ja sam vozio, bilo nas je cetvoro u kolima. Isao sam prema jednom mostu i usput video decka sa devojkom kako stopiraju. Dao sam desni migavac, polako usporavao ( inace sam isao oko 50, a u vreme udara oko 30 )da im pristanem i otpozadi me udari manijak koji je isao preko 150Km/h. Kada sam nekako, posle par minuta dosao sebi, izadjem iz kola i nedao Bog da vidis takvu scenu. Sa zadnjeg sedista su ispali dvojica i uopste nisam ni znao da li su zivi. Veruj mi, da sam hteo da skocim sa onog mosta...Skupio sam malo snage i isao od jednog do drugog da vidim sta i kako. Sreca, bili su u svesnom stanju, ali niko se nije mogao ni pomeriti, ubi me neka jeza sta ce biti....Odem kasnije do lika koji nas je udario, nije bio u svesnom stanju, a sreca bio je sam u kolima. Izvukli ga, i tu je dosao svesti. Onako na prvi pogled je dobro prosao, slomio je samo desnu nogu, a sto je najgore bio je mortus pijan i pita me zasto sam presao u levu traku, misleci da smo se frontalno sudarili.....

Na svu srecu, svi su prosli bez tezih posledica i svi danas zivi i zdravi. Taj lik nije ni dana lezao u zatvoru koliko znam.

Poenta ove price je, da, koliko god sam psihicki stabilna osoba, zelio sam da sam u Afganistanu na 1. liniji fronta u tom trenutku, a ne da sam tu gde jesam.
[Ovu poruku je menjao gilopile dana 16.08.2014. u 13:52 GMT+1]
[ Hank @ 16.08.2014. 12:40 ] @
Citat:
gilopile:
Jedino ne mogu da opravdam to sto nije stao i bar pokusao da pruzi prvu pomoc, pozove hitnu...Ljudi smo, majkumu...ali opet, nismo svi isti, i mozda se ta osoba toliko uplasila da nije ni bila pri zdravoj pameti sta da ucini u tom trenutku.


Jedino to što i ne možeš da opravdaš predstavlja suštinu ove nesreće: da je vozač automobila koji je pregazio Luku stao, odnosno da se posle 3 sata ili 3 dana sam prijavio policiji - njegovi branioci na suđenju bi mogli da pokušaju da iskoriste njegovu savest, privremenu neuračunljivost izazvanu strahom, panikom itd. u njegovu korist. Ovako je iluzorno i pomisliti na tako nešto kada konačno pronađu i uhapse vozača ubicu, od savesti nema ni "s", a od panike ni "p" čim je uspeo da pobegne na ovakav način i skriva se tako dugo + direktno je uticao na istragu, jer će teško biti dokazivo da li je kobne noći bio pod uticajem alkohola/narkotika (ukoliko je bančio na splavu treba pronaći svedoke što neće biti lako ukoliko je u pitanju neki kriminalac...).

Jedna je stvar da li si nekoga ubio automobilom čineći prekršaj i svojom krivicom, ali si stao, dao sve od sebe da pomogneš povređenima, zvao policiju i hitnu pomoć, nisi pijan/drogiran, dok je ovo sasvim druga stvar.

Inače, i dalje ne mogu da se načudim činjenici da je policija toliko nesposobna na čelu sa sve "da kažemo" doktorom ministrom na čelu da mesec dana ne mogu da reše gaženje na Brankovom mostu i to automobilom koji je poprilično redak na srpskim ulicama - a šta da je Luku zgazio neki punto ili dačija, kada bi pronašli vozača pod ovakvim okolnostima? Tu je bitno izgleda samo da se smulja provizija od tendera za kamere i budžet popunjava naplatom kazni za ulazak u žutu traku, a sve ostalo na ovoj planeti je "ko ga *ebe" varijanta...
[ gilopile @ 16.08.2014. 13:20 ] @
Da, rekao sam da ne mogu da opravdam tu cinjenicu da nije stao i postupio onako kako treba, pozvati hitnu, pruziti prvu pomoc....

Po PS-u to trebamo svi da uradimo, ali opet kazem da nismo svi isti i ne reagujemo isto.

To sto policija `ne radi nista`, to mi ne mozemo da znamo. A i zar treba svaki korak istrage da posalju `Blic-u` ili `Kurir-u`? Sto je najcrnje te `novine` pisu sta im se cefne, samo zbog `tiraza/pregleda` i velika je sramota za tako jednu vecu informativnu kucu da pise, najcesce, neke detalje koji nisu uopste provereni, a i da jesu, ko im daje za pravo da to iznose, a sam tekst lici kao da je pisao neko sa buvlje pijace....
[ SlobaBgd @ 16.08.2014. 13:43 ] @
Novinari treba da budu glas naroda, i da postavljaju pitanja na koja narod očekuje odgovor. Ne zovu se džaba sedma sila. Da državni organi, u ovom slučaju policija, imaju rezultate svog rada na slučaju, ne bi bilo ni hajke na policiju. Ali ovoliko dugo da se ne nađe počinilac, to stvarno otvara mnoga pitanja. I javnost ima pravo da traži odgovore, jer nadležni (treba da) rade u interesu javnosti. Uz svo razumevanje za probleme u istrazi, imam(o) i mnogo više razumevanja za protest porodice unesrećenog mladića i protest građana.

Što se tiče teškog duševnog stanja vozača koji je skrivio nesreću, ma kako se ja slagao sa tobom da mu svakako nije lako, to nije opravdanje da se ne zaustavi i da se ne prijavi sam. Kapiram da neće da radi na svoju štetu, ali i to ima svoju cenu: strožija kazna.
[ gilopile @ 16.08.2014. 13:48 ] @
Da, nije sporno i to ce mu biti samo otezavajuca okolnost sto nije stao, pruzio prvu pomoc, pozvao hitnu, policiju...Za ostalo ne mogu da sudim, jer se jos ne znaju sve okolnosti nestece. Odgovarace po zakonu ko god bio i to je to.

Ne znam sta bih vise dodao, zaista.
[ Hank @ 16.08.2014. 16:26 ] @
Citat:
gilopile:
Da, rekao sam da ne mogu da opravdam tu cinjenicu da nije stao i postupio onako kako treba, pozvati hitnu, pruziti prvu pomoc....


Pa ne, OK, nego si i jedinu spornu stvar izdojio po principu "samo to ne mogu da razumem" - samo to svi mi ne razumemo i samo to će policija i sud (nadam se) razrešiti da razumemo.

Citat:
gilopile:
To sto policija `ne radi nista`, to mi ne mozemo da znamo. A i zar treba svaki korak istrage da posalju `Blic-u` ili `Kurir-u`?


Nije ovde reč o tome da li policija "ne radi ništa" ili radi svašta u operativnom smislu, nego je prosto idiotski prihvatiti opravdanje da su kupljene krš kamere (po kojoj ceni?) "da bi se zaštitila privatnost građana" - na Brankovom mostu? Ako nam već nisu štitili privatnost u milijardu drugih situacija kad nam se predstavnici političkih stranaka obraćaju pismeno po imenu i prezimenu na kućnu adresu, nemoj molim te da nam štite privatnost na Brankovom mostu.

Do pre par meseci su valjali priču kako su "nadzirali sve komunikacije" Šarića u Južnoj Americi... naše bezbednosne službe izgleda bolje pokrivaju predgrađa Bogote i Maču Pikču od mostova u Beogradu.
[ 7.scena @ 17.08.2014. 15:12 ] @
Citat:
da.li.sam.to.ja:
Meni nije jasno kako neko od lukinih drugara nije zapamtio bar boju auta ako vec nisu registarski broj I model...
Isto zar po zakonu nije obavezno da vozac prilikom izlaska van svog vozila na putu treba da nosi reflektujuci prsluk?!?
Dosta detalja je nejasno...
Ode mlad zivot bezveze....

I ja bih se pitao isto da mi se nije desilo da zamalo izgubim zivot u pomorskoj nesreci gde je na nas krseci pravila naleteo brzi trajekt dugacak 100 metara. U poslednjem momentu kapetan te brodine je promenio kurs i "samo" nas okrznuo.
Od nas cetvoro na palubi ukljucujuci kapetana niko nije bio siguran koje je boje bio brod koji zamalo da nas usmrti. Pazi 100m dug brod, tezak na hiljade tona, cetri osobe su videle taj brod u cetri razlicite boje. Bila je noc u luci, ali svejedno.
Tek u policiji kada su nam pokazivali slike nekoliko trajekta koji su u to vreme isplovili nekako smo eliminacijom dosli do toga koji je trajekt u pitanju...

Tako da nije cudno ako niko od njih nije zapamtio koji tip automobila i koja je boja, posebno u situaciji kada im je taj auto usmrtio druga.

Sto se tice reflektujuceg prsluka, ok nije ga imao, ali nisu oni izasli iz auta u nekom mracnom pizdevcu, vec na brankovom mostu koji je bolje osvetljen nocu nego danju. Imali su upaljene zmigvce. Samo drogiran ili mortus pijan ili potpuno nesposoban za voznju ne bi video vozilo sa sva cetri na brankovom mostu.

Ali dobar advokat zavrsava stvar za otuzenog ne samo u Srbiji nego i u normalnijim zemljama. Da ne pricamo da kod nas pored advokata postoje opcije potplacivanja i veza, pocevsi od suda do apelacionog suda, pa do zatvora ako treba, a onda uslovne kaznice, nanogice.
Evo kako to u EU ide, pijan prodjes kroz crveno, ubijes mladica, dobijes 2 godine kazne:
http://www.index.hr/vijesti/cl...je-usmrtio-mladica/681661.aspx
[ mr. ako @ 18.08.2014. 01:23 ] @

Citat:
7.scena:
Evo kako to u EU ide, pijan prodjes kroz crveno, ubijes mladica, dobijes 2 godine kazne:
http://www.index.hr/vijesti/cl...je-usmrtio-mladica/681661.aspx

Hehe, EU...

[ test1234 @ 18.08.2014. 08:32 ] @
Izgleda da su ga sinoc oko 22h uhvatili u zemunu. Helikopteri, Hameri, isljucenje struje.... Bilo je bas opasno.
[ cozmo_im @ 18.08.2014. 09:00 ] @
Koliko vidim na vestima lik je van zemlje, nije uhapsen.
[ balavi @ 18.08.2014. 10:11 ] @
Citat:
cozmo_im: Koliko vidim na vestima lik je van zemlje, nije uhapsen.


tu su i drugo optuženi, možda su njih hapsili ...
[ bakara @ 18.08.2014. 10:25 ] @
Upravo objavise da je pocinioc marko otisao na letovanje u tursku...
A pohapsise jos 6 saucesnika.
[ test1234 @ 18.08.2014. 10:31 ] @
Razvodnjise ga do kraja.

Motornjaci i njihov šef "Kiza" upleteni do guse, kao i uvek kada su u pitanju kradena vozila. Velika lova i mnogi se napajaju odavde. Tužilastvo, sudovi.... Eto Marka na slobodi vrelo brzo a uhvatice ga za godinak dana.

[Ovu poruku je menjao test1234 dana 18.08.2014. u 11:45 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao test1234 dana 18.08.2014. u 11:46 GMT+1]
[ cika dacha @ 18.08.2014. 10:44 ] @
Bravo za vredne pojedince u policiji!

tacno se moglo videti da je vozac neki krimos cim nije stao da pomogne...
[ Nabukodonosor @ 18.08.2014. 11:25 ] @
http://www.blic.rs/Vesti/Hroni...4/Ovo-je-ubica-Luke-Jovanovica
[ etjen @ 18.08.2014. 11:53 ] @
eto sad imamo sve, i sliku i ime i prezime i lokaciju i sve živo.
Pa ko veruje, veruje, ko ne veruje, jbga, on ne veruje

Lično, ne znam više šta je istina
[ Ivan Dimkovic @ 18.08.2014. 12:07 ] @
Citat:
cika dacha:
Bravo za vredne pojedince u policiji!

tacno se moglo videti da je vozac neki krimos cim nije stao da pomogne...


Sorry, a sta su to vredni policajci uradili?

Koliko ja mogu da primetim, optuzili su nekog koga imaju na spisku "od ranije poznatih policiji" sa dosijeom.

Mozda je to pocinioc, mozda i nije. U ovom momentu je to samo prica policije.

Sa druge strane, taj lik je, navodno, u Turskoj. Covek je vozio kraden auto, izasao komotno iz zemlje.

Nije lak policijski posao, daleko bilo. Ocekivati od policije da cini cuda je nerealno, pogotovu ne u regionu koji je cesto kao divlji zapad sto se kriminala tice.

Ali ovde nema apsolutno nicega sa cime policija moze da se pohvali za sad.

Kad ga uhvate i uspesno osude, nek se hvale onda.

Do tada, neka se pokriju usima posto je empirijski pokazano da krimosi sa kradenim automobilima mogu da ubiju nekog u sred Beograda autom i da zapale bez frke i da policiji treba 2 nedelje da skuze sta se zapravo desilo (mozda), pored svih kamera koje su postavili za dranje gradjana.
[ Nabukodonosor @ 18.08.2014. 12:12 ] @
Citat:
Covek je vozio kraden auto, izasao komotno iz zemlje.


Nije tim autom izasao iz zemlje.
[ HeYoo @ 18.08.2014. 12:15 ] @
Od ranije poznat policiji.
Trenutno nedostupan policiji.

Slucaj resen
[ cozmo_im @ 18.08.2014. 12:16 ] @
Iz zemlje ne mozes da izadjes samo ako si krivicno gonjen, tj procesuiran (kao Miskovic recimo), odnosno treba ti saglasnost (ili oduzmu pasos).

Ako si odlezao sve kazne, ili ako imas samo krivicne prijave, mozes bez problema da izlazis sa regularnim pasosem.
[ bakara @ 18.08.2014. 12:19 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic:
Citat:
cika dacha:
Bravo za vredne pojedince u policiji!

tacno se moglo videti da je vozac neki krimos cim nije stao da pomogne...


Sorry, a sta su to vredni policajci uradili?

Koliko ja mogu da primetim, optuzili su nekog koga imaju na spisku "od ranije poznatih policiji" sa dosijeom.

Mozda je to pocinioc, mozda i nije. U ovom momentu je to samo prica policije.

Sa druge strane, taj lik je, navodno, u Turskoj. Covek je vozio kraden auto, izasao komotno iz zemlje.

Nije lak policijski posao, daleko bilo. Ocekivati od policije da cini cuda je nerealno, pogotovu ne u regionu koji je cesto kao divlji zapad sto se kriminala tice.

Ali ovde nema apsolutno nicega sa cime policija moze da se pohvali za sad.

Kad ga uhvate i uspesno osude, nek se hvale onda.

Do tada, neka se pokriju usima posto je empirijski pokazano da krimosi sa kradenim automobilima mogu da ubiju nekog u sred Beograda autom i da zapale bez frke i da policiji treba 2 nedelje da skuze sta se zapravo desilo (mozda), pored svih kamera koje su postavili za dranje gradjana.


Pa mislim da su ovog puta ipak uradili veliki posao...(naravno za srpske pojmove)
Taj Marko je posle nesrece negde sakrio auto i zapalio u tursku na more, ove sto su pohapsili su u medjuvremenu sve priznali.

Ipak se mora priznati da je policija danima isla po splavovima, kaficima, pumpama i sakupljala informacije.
Auto jos uvek nemaju, niko nema pojma gde je i to ce verovatno Marko morati da kaze kad se vrati sa mora posto su trazili od Turske da ga isporuce jer ocigledno znaju i u kom je hotelu odseo.

Ovde ce kako se cini najgore da prodju ovi sto su bili sa njim u kolima, jer su cutali sve vreme.
[ Homer J. Simpson @ 18.08.2014. 12:51 ] @
Citat:
test1234:
Izgleda da su ga sinoc oko 22h uhvatili u zemunu. Helikopteri, Hameri, isljucenje struje.... Bilo je bas opasno.

U je , jel bio i FBI ? :D

Citat:
Ivan Dimkovic:Nije lak policijski posao, daleko bilo. Ocekivati od policije da cini cuda je nerealno, pogotovu ne u regionu koji je cesto kao divlji zapad sto se kriminala tice.

Mozda je region kao divlji zapad , ali su kriminalci vecinom najobicniji indijanci

Citat:
bakara:
Auto jos uvek nemaju, niko nema pojma gde je i to ce verovatno Marko morati da kaze kad se vrati sa mora posto su trazili od Turske da ga isporuce jer ocigledno znaju i u kom je hotelu odseo.
Ovde ce kako se cini najgore da prodju ovi sto su bili sa njim u kolima, jer su cutali sve vreme.

A sta ce biti ako ne kaze a auto ni ne nadju (rastavljen u delove ili izasao iz zemlje) ?
I ti sto su bili s njim , prvo je bila prica da je bilo dvoje (jedan suvozac i jedan nazad) pa onda da je bio samo 1 nazad , na kraju nece biti ni taj 1
[ cozmo_im @ 18.08.2014. 13:22 ] @
Inace, ovaj lik ne moze biti osumnjicen za ubistvo. On je osumnjicen za tesko krivicno delo protivno zakonu o bezbednosti u saobracaju sa smrtnim posledicama i bekstvom sa lica mesta udesa. Za to bekstvo dobija kaznu od 120-150.000 dinara ili kaznu do 45 dana zatvora i minimum 10 meseci bez dozvole i 14 poena. A bice osudjen u skladu sa zakonom za smrtni slucaj prilikom saobracajne nezgode uz olaksavajuce okolnosti zbog toga sto Luka Jovanovic nije potpuno postupio po propisima (odnosno nije imao reflektujuci prsluk). Na tu kaznu dodace mu ovu kaznu za bekstvo sa mesta udesa sa smrtnim ishodom i to je to. Naravno vestacenjem ce se sve utvrditi. Ako je sve druge kazne odlezao onda se to ne uzima u obzir, mada moze eventualno dobar advokat tuzilac da se pozove na to, ili da mu to okarakterisu kao nasilnicku voznju sa smrtnim ishodom pa da dobije i 60 dana zatvora samo za to plus maksimalnu kaznu za tesko delo protiv bezbednosti saobracaja.
[ Ivan Dimkovic @ 18.08.2014. 14:20 ] @
Citat:
Nabukodonosor:
Citat:
Covek je vozio kraden auto, izasao komotno iz zemlje.


Nije tim autom izasao iz zemlje.


Sorry ako je bilo nejasno to sto sam napisao, nisam implicirao da je pobegao tim autom.

Takodje, ukoliko ne bude bio pronadjen taj auto, postoje jako dobre sanse da za tog coveka uopste ne budu u stanju da dokazu da je kriv.

Za ubistvo, kao sto cozmo_im rece, i ovako i onako ne moze da bude optuzen (osim ako nekom magijom policija ne uspe da dokaze da je doticni planirao da udari Jovanovica pa da se sve to tretira kao vec planirano ubistvo), ostaje verovatno nekolicina prekrsaja ZOBS-a a i za sve to prvo moraju da dokazu da je doticni uopste upravljao tim vozilom.

Zbog toga ja i dalje stojim da policija >u ovom momentu< nema ni sa cim da se pohvali. Mozda oni trenutno "u rukavu" imaju neophodne dokaze za sud, ali o tom po tom, kad za to dodje vreme.

To sto su izasli sa nekim imenom i prezimenom nekog krimosa u javnost prakticno ne znaci nista. Znacice nesto ako budu imali neke dokaze koje tu osobu vezuju za konkretno vozilo i mesto zlocina i ti dokazi budu prihvatljivi sudu. Bez toga, sve je dzabe.
[ cika dacha @ 18.08.2014. 16:14 ] @
Ivan [email protected]
bakara ti je vec dovoljno objasnio ali da dodam da pojedincima iz policije ovaj put STARNO treba cestitati kao u slucaju iz Bajmoka!
I sam znas da oni ne iznose sve informacije u javnost jer nisu toliko glupi.
ovaj vozac nece pobeci jer ga sigurno neko tamo u turskoj vec nadzire od nasih ili turskih vlasti par dana.

policija ne presudjuje nego pravosudje tj sudovi.

turska sigurno nece izruciti nekog bez dokaza!

auto ce biti 100% pronadjen, dal u delovima ili ceo nije bitno u to sam uveren!

Mozda je region kao divlji zapad ali opet imamo u Srbiji mnogo manje ubistava nego u americi!!!

Doticni vozac je odlezao svoje kazne cak ga je i zatvor u Njemackoj pustio i posle izlaska na slobodu svako kome nije oduzeta vozacka dozvola moze da vozi auto a saobracajne nesrece se desavaju i na zapadu. i tamo beze od policije sto mozemo videti na yt.[ Ivan Dimkovic @ 18.08.2014. 17:23 ] @
@cika dacha,

Ali ne znam na cemu tacno da cestitamo policiji?

Niko jos nije ni >uhvacen< a kamo li osudjen. Turska nije jos nikoga izrucila. Prakticno gledano, nista se jos nije desilo.

Tacno je da sudovi osudjuju, ali kada te drzava goni, policija je ta koja prikuplja dokazni materijal koji se protiv tebe koristi. Ako dokazni materijal nije na nivou, nista od osudjivanja. Zato i kazem da treba sacekati da se vidi sta to tacno policija ima (tj. da li imaju nesto konkretno ili samo kupuju vreme).

Ako se sve to zavrsi sa hapsenjem i iznosenjem jakih dokaza na sudu, onda se svakako moze cestitati policiji na dobrom poslu.

Treba prvo skociti, pa onda reci hop.

Ja nemam pojma sta ima policija, da li je taj lik zaista kriv ili ne, da li ga neko "nazire" u Turskoj i jos milion stvari. Nema ni potrebe da se o tome nesto predvidja - posto ce se jako brzo videti da li tu ima necega ili ne. Ali dok se to ne vidi, suzdrzao bih se sa cestitkama policiji dok se ne vidi "posao".

Nemoj pogresno da me shvatis, nemam ja nista protiv rada policije ali jednostavno nisam neki optimista kada je rad drzavnih organa (bilo koje drzave) u pitanju, pa radije ne verujem na "rec" vec vise volim da vidim da je nesto uradjeno.
[ vladd @ 18.08.2014. 18:24 ] @
Predugo je trajalo. Bar sto se tice obucenih policajaca. Mozda je neko bio na praksi, pa se vezbao.

U malenom selu, zvanom Beograd, zna se ko sta radi, gde se krece i ko sta vozi. Cak i da je juce banuo neki autic iz inostranstva, bar dvadeset ljudi moraju da znaju za njega.

Kao nije se znalo sta doticni muta vozi, sa cime vrlja po kaficima..itd..cim se bavi i od cega bogato zivi..
Niko ga kao ne zna..itd..ne zna se kuda se ko krece..

I zivo me zanima, posle ovakve halabuke, STA su papani i papanice mislili, malo buke pa ce da "legne prasina"..mozda s pravom, mozda im je neko savetovao da se malo pritaje...

Mislim da svaki vrabac zna da nema samostalnog kriminala, uvek je neka "veza"...koja daje logistiku i zastitu.

Zato je i trajalo. Nije bio "tatin sin" ili "budzina" starleta, ali je bio "vojnicic" nekog "udruzenja gradjana"..koje posluje iskljucivo sa profitabilnim kombinacijama, izvan tekucih propisa...

Iz doticnih razloga, nemam nikakvu zelju nikome da cestitam, ni za sta. Ovoliko vreme, za informacije koje se mogu skupiti za popodne. Mogao bih samo "put za Tursku" da im oprostim, mada...ne bi taj stigao da se probudi van zatvora, da je ovo drustvo iole normalno.

Vode se price kao da je rec o 40-milionskom gradu...pa boze moj...

Po meni, morali su da ga skleptaju za manje od 24 casa..ali eto..."mala nevesta" mora da ima razvucene epizode uspeha...

Recimo za vozace kantrimena..oni su "istrazivali" stotinak vozila..umesto da su dreknuli u zoru da se svi jave do pola 11 inace ce da sede u bajboku(biti privedeni, oduzetih vozila...)...lakse je bilo vrteti papirice deset dana..verujem da imaju "bazu podataka", tako tvrde...ali deset dana za listing 100 vlasnika...mlogo..
[ Ivan Dimkovic @ 18.08.2014. 19:03 ] @
Citat:
vladd
mesto da su dreknuli u zoru da se svi jave do pola 11 inace ce da sede u bajboku


Znas kako Vladd, jeste da su i dalje policajci o kojima se prave vicevi ali menadzment policije svakako ima pameti da zna da bi za max. par sati posle objave takve akcije zazvonio telefon od nekog funkcionera vlasti koji bi trazio da se odmah stopira takva akcija sa potencijalnim disciplinskim posledicama po genija koji se setio jedne takve, ingeniozne, ideje.

Od tih 100-njak vozaca Minija je samo jedan kriv (a mozda ni jedan ako vozilo nije registrovano na istog). Od onih 99 mozes biti siguran da bar jedan od njih spada u "friends and family" politikog vrha, i da se njima ne bi dopalo da im policija preti pritvorom iako nista skrivili nisu, bas kao sto se ni tebi ne bi dopalo.

Samo, za razliku od tebe i mene, neko od tih 99 ima pravi broj telefona koji bi okrenuli i trazili da policija smanji dozivljaj.

Gde to ima da policija preti hapsenjem ljudima koji nista sa delom nemaju ako se ne jave na neku dubioznu objavu "do podne"? Toga mozda ima u Saudi Arabiji mada i tu sumnjam... policija eventualno moze traziti da se javis u nekom razumnom roku koji svakako ne moze biti "do sutra u pola 11" ako se ljudi ne terete za neko krivicno delo.

Sta ako si na odmoru, dodjes sa odmora i uhapse te zato sto imas isti auto kao neki kriminalac posto se nisi javio na poziv lokalnog sefa policije da "se pojavis sutra do podne" proslog ponedeljka? Puno srece sa PR-om takvih akcija, cenim da ih ne bi oprala ni jedna voda..

Ne moze se jedna tragicna saobracajna nesreca koristiti kao pretekst za izigravanje Severne Koreje, ipak smo malo poodmakli od te faze.
[ bakara @ 18.08.2014. 20:06 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic:
@cika dacha,

Ali ne znam na cemu tacno da cestitamo policiji?

Niko jos nije ni >uhvacen< a kamo li osudjen. Turska nije jos nikoga izrucila. Prakticno gledano, nista se jos nije desilo.

Tacno je da sudovi osudjuju, ali kada te drzava goni, policija je ta koja prikuplja dokazni materijal koji se protiv tebe koristi. Ako dokazni materijal nije na nivou, nista od osudjivanja. Zato i kazem da treba sacekati da se vidi sta to tacno policija ima (tj. da li imaju nesto konkretno ili samo kupuju vreme).

Ako se sve to zavrsi sa hapsenjem i iznosenjem jakih dokaza na sudu, onda se svakako moze cestitati policiji na dobrom poslu.

Treba prvo skociti, pa onda reci hop.

Ja nemam pojma sta ima policija, da li je taj lik zaista kriv ili ne, da li ga neko "nazire" u Turskoj i jos milion stvari. Nema ni potrebe da se o tome nesto predvidja - posto ce se jako brzo videti da li tu ima necega ili ne. Ali dok se to ne vidi, suzdrzao bih se sa cestitkama policiji dok se ne vidi "posao".

Nemoj pogresno da me shvatis, nemam ja nista protiv rada policije ali jednostavno nisam neki optimista kada je rad drzavnih organa (bilo koje drzave) u pitanju, pa radije ne verujem na "rec" vec vise volim da vidim da je nesto uradjeno.

Rekao bih da nisi pratio konferenciju za stampu, jer je tamo receno dosta detalja i da tehnicki i pravno vec imaju ceo slucaj, a verujem da je pre konferencije kontaktirana turska i trazeno izrucenje, jer bi bilo sad jako neozbiljno da ga ispuste.
Svi svedoci i saputnici su priznali i imaju rekonstrukciju celog dogadjaja.
Inace ceo slucaj je dobijen cisto istrazivackim radom policije na terenu i prakticno su krenuli niodcega.

I nije on ni optuzen za ubistvo kao sto neko pomenu, vec krsenje zakona o bezbednosti saobracaja, a kako rekose i dilovanje narkoticima i trgovina ukradenim vozilima.
[ vladd @ 18.08.2014. 21:56 ] @
Dimkovicu,
Ako medju vlasnicima ima "prijatelja vlasti", onda se okrenu telefoni i objasni situacija. Bez nervoze, i u cilju sakupljanja informacija.
Kada je vec nastala gungula i pokrenuta javnost.

I nije prvi put da se "uhapsi" vozilo ili zaustavi vozac cije vozilo lici na vozilo kriminalca, cak i bez obzira na razlicite tablice(one se lako lazno postavljaju...to se zna jos iz filmova, a pride nestaju svakodnevno)

Znaci da bi "sliku" o stanju svih stotinak minija mogli da imaju za par sati, a u narednih par sati da preslisaju, pardon obaveste vlasnike splavova i svoje sluzbenike koji ih obezbedjuju, da su im neophodne informacije, posto je jedan od miljenika gadno i nezaklonjivo zabrljao.

I sve to za pola dana, ko je, sta je i gde je...

Ovako lici na "kupljenu slobodu", i sitan baksis za ostatak ekipe...
[ Ivan Dimkovic @ 18.08.2014. 22:01 ] @
@bakara,

Ja ne sumnjam da policija smatra da "tehnicki i pravno imaju slucaj", mislim to kazu sve policije i tuzilastva ovog sveta... cak i kad nemaju slucaj.

To ne znaci da oni zaista i nemaju slucaj i da ce doticni nece sigurno fasovati zatvor.

Ja samo zelim prvo da vidim nekog zaista privedenog, uhapsenog i smestenog u pritvor (zato sto je pobegao) i protiv koga je pokrenut konkretan sudski proces. Kada se to desi, moze se oprezno reci da je "policija MOZDA uradila dobar posao".

Kada se sudski to zavrsi uz uspesno osudjivanje, onda se policiji moze zaista cestitati da su odradili DOBRO posao. Sve manje od toga nije "dobar" posao.

Zasto nisam voljan da prihvatam KZS izjave? Zato sto je mnogo puta do sada volsebno doslo do "krsenja procedure" uz konsekventno obaranje tuzbe. Ne zelim da ulazim ni u kakve teorije zavere niti da impliciram da uopste ima neke zavere, samo bih voleo da vidim prvo konkretne rezultate pre nego sto se krene u lepe zelje i cestitke i tapsanja po ledjima.
[ bakara @ 18.08.2014. 22:40 ] @
Naravno, slazem se sa tobom...

Ali ovo je jednostavno previse vazan slucaj sa previse publiciteta da bi policija smela da pravi propuste, i izblamira se...
U ostalom sacekajmo jos neki dan.
[ test1234 @ 19.08.2014. 09:50 ] @
Nema auta, nema pocinioca, svedoci će kasnije izmeniti iskaz, znaci i dalje nemamo nista. Mnogo smrdi.
[ cozmo_im @ 19.08.2014. 10:00 ] @
A lik nestao u Turskoj. Case closed.
[ Java Beograd @ 19.08.2014. 10:46 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic:Ja samo zelim prvo da vidim nekog zaista privedenog, uhapsenog i smestenog u pritvor (zato sto je pobegao) i protiv koga je pokrenut konkretan sudski proces. Kada se to desi, moze se oprezno reci da je "policija MOZDA uradila dobar posao".

Pa uhapšeno je njih šestoro, i privedeno tužilaštvu. Malo li je ? Lik je odmah zapalio, ali dolijaće, nema sumnje. Mnogo veći krimosi su pohapšeni, pa će i ovaj. Tim pre što mu treba mnogo love i logistike da bi se dugo skrivao po belom svetu, a ovaj to, po svemu sudeći i nema.

Sudstvo i policija su dve različite stvari. Policija je, u ovom slučaju, posao privela kraju. To je to. Šta više, teoretski, policija može da obavi ?

[ test1234 @ 19.08.2014. 11:05 ] @
Izgleda da su se mnogo dogovarali.
[ HeYoo @ 19.08.2014. 11:22 ] @
@Java

Malo je. Nek nadju bar auto pa ce mozda neko pomisliti da ovo nije koska za masu.
Nije nemoguce da su nasli duznika iz policijskog teftera koji ce drzati pricu dok se masa ne zadovolji.

Treba se zapitati cemu sluze ti "od ranije poznati policiji" sa dvocifrenim brojem tezih krivicnih dela sto slobodno setaju ulicama, stadionima i splavovima.
[ Java Beograd @ 19.08.2014. 11:31 ] @
Citat:
HeYoo: @Java
Nije nemoguce da su nasli duznika iz policijskog teftera koji ce drzati pricu dok se masa ne zadovolji.
Nije nemoguće da je ovo u stvari jedna masonska zavera, smišljena uz pomoć jevrejskog lobija. Naravno, u celu priču je sigurno umešan i Vatikan, a i naftni i farmaceutski lobi.
Nije nemoguće.
[ shadow-bg @ 19.08.2014. 11:31 ] @
Citat:

Marko Milićev nestao u Turskoj

Marko Milićev, koji je pregazio Luku Jovanovića, nestao je u Turskoj, iako je srpska policija sve preduzela da do toga ne dođe, saznaje Blic.

http://www.blic.rs/Vesti/Hroni...Marko-Milicev-nestao-u-Turskoj


Ovo postaje tragikomicno...

Citat:
HeYoo: @Java
Treba se zapitati cemu sluze ti "od ranije poznati policiji" sa dvocifrenim brojem tezih krivicnih dela sto slobodno setaju ulicama, stadionima i splavovima.


A sta ce drugo? Kad neko odsluzi kaznu, slobodan je. Ima dosije u policiji, ogranicen je broj poslova kojim moze da se bavi i to je to. Nemas na osnovu cega da ga drzis dozivotno u zatvoru, ne mozes ni da ga ubijes.
[ Ivan Dimkovic @ 19.08.2014. 12:12 ] @
Citat:
Java Beograd
Sudstvo i policija su dve različite stvari. Policija je, u ovom slučaju, posao privela kraju. To je to. Šta više, teoretski, policija može da obavi ?


Mislim da pocinjem da se ponavljam...

Sudstvo i policija jesu dve razlicite stvari, ali kada te drzava tereti, dokazi su prikupljeni upravo od policije.

Konsekventno, sanse da budes osudjen su direktno zavisne od kvaliteta rada policije (ne samo od toga, naravno, ali bez kvalitetnog rada policije tuzilac moze samo da pljune pod prozor optuzenom).

Ja ne impliciram da policija NIJE radila dobro svoj posao u ovom konkretnom slucaju, ali jednostavno ne zelim da im nista cestitam dok se ne VIDI JASNO da jesu uradili posao.

Privodjenje nekih ljudi i konferencija za stampu, IMHO, nije nikakav pokazatelj da je posao dobro uradjen.

Pokazatelj da je posao dobro uradjen od strane policije je:

a) Pronadjen i uhvacen osumnjiceni za pocinjeno delo

b) Pronadjen automobil sa kojim je izvrsen zlocin (bez toga imas poveci problem na sudu) i sa kojim je osumnjiceni povezan kao i sa mestom zlocina (uz, naravno, dokaze o toj povezanosti)

c) Dokazi koje je policija prikupila prihvaceni kao validni od strane suda (primeti da ne trazim da se proces okonca pozitivno po drzavu, vec samo da se vidi da je policija svoj deo posla u prikupljanju dokaza uradila kako treba, eventualno dobijanje slucaja je dodatni plus za policiju i tuzilastvo).

Kao sto rekoh, mnogo puta u Srbiji se desilo da stvar pukne na c), recimo. Sve super, a onda se ispostavi da murija nije nesto uradila kako treba tipa nisu nesto izmerili dobro ili je neki predmet kontaminiran prstima nekog iz policije i sta ti ja znam. Da li je to puka slucajnost, nekompetencija ili nesto maliciozno uopste i ne zelim da polemisem, vec samo zelim da vidim kako stvari zaista stoje u ovom konkretnom slucaju, pre nego sto kvalifikujem njihov rad kao dobar ili ne.

---

Na kraju krajeva, zbog pritiska javnosti i, samim tim, visoke politicke cene, iskreno se nadam da je policija zaista sve uradila "po propisu" i pretpostavljam da ce to zaista i biti slucaj.
[ vladd @ 19.08.2014. 12:22 ] @
96000 sati pregledanog materijala...ili 11 godina..

Previse je senzacionalizma inkorporirano(momentalno me asociralo na 10.000 milijardi)...a zasto?

Ne verujem da su toliko glupi da misle da su SVI izuzetno glupi i alavi, pre mogu da poverujem da su u nekom procentu prefrigani, pa uz poznate metode manipulacije(detaljno analizirane, skoro kao posebna vestina), nadajuci sa da je ipak manjina inteligentnih, veruju da je politicki isplatljivo, a pride se moze nesto i zabasuriti.
[ HeYoo @ 19.08.2014. 12:56 ] @
@java
Ljudi koji misle da se slucaj zavrsava tako sto doktor na konferenciji za stampu objavi ime osumnjicenog do kog je dosao na osnovu izjava pomagaca, su isti oni ljudi koji su se krili od pomracenja sunca jer im je neki drugi doktor rekao tako.

[ jnk @ 19.08.2014. 13:31 ] @
Sasvim je dovoljna izjava svedoka da bude osuđen za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja sa smrtnim ishodom, naravno policija je sigurno već sredila izjave svojim klasičnim operativnim radom. Ali nemojmo se nadati da će to biti više od 2-3 godine.
[ Ivan Dimkovic @ 19.08.2014. 13:41 ] @
Svedoci mogu da kasnije izjave da su bili prisiljeni da daju takvu-i-takvu izjavu, mogu cak da kazu da su lagali (naranvo uz posledice propisane zakonom, ali nije nemoguce da takav ishod biva izabran u specificnim okolnostima).

Ne znaci da ce se to desiti, ali sama izjava svedoka nije "jak" dokaz koji nekoga vezuje za mesto zlocina i sam zlocin.

Mozda i bude, ali dok se sve to ne desi, malo je preuranjeno cestitati kao da je posao gotov. Nije gotov, daleko je od toga.
[ Aleksandar Đokić @ 19.08.2014. 13:46 ] @
Citat:
96000 sati pregledanog materijala...ili 11 godina..


Ili 2 kamere po 5,5 godina istovremeno, ili 4 kamere po... vidis i sam gde gresis.
[ HeYoo @ 19.08.2014. 14:05 ] @
Ne broj kamere vec one koji to trebaju da pregledaju u razumnom roku.

1000 sluzbenika je 12 dana, 8 sati dnevno bez prekida i sa paznjom buljalo u monitore.. Pomracenje sunca
[ llux @ 19.08.2014. 15:57 ] @
Pa snimci se mogu ubrzati.
Ja ne bih dozvolio da komentari na vestima uticu na moje rasudjivanje.
Tamo se vodi politicka borba!
[ hobbista @ 19.08.2014. 19:06 ] @
Citat:
HeYoo:
Treba se zapitati cemu sluze ti "od ranije poznati policiji" sa dvocifrenim brojem tezih krivicnih dela sto slobodno setaju ulicama, stadionima i splavovima.


Nisi ti dobro razumeo. "Od ranije poznat policiji" znači da su se družil po kafanama, kafićima, restoranima... i odradili po neki poslić zajedno ;)
Kako onda da kažu da ga ne poznaju? :D
[ vladd @ 20.08.2014. 00:20 ] @
Citat:
Aleksandar Đokić:
Citat:
96000 sati pregledanog materijala...ili 11 godina..


Ili 2 kamere po 5,5 godina istovremeno, ili 4 kamere po... vidis i sam gde gresis.Ja ne gresim, sve jedno je da li je 96000 kamera po sat snimljenog materijala, 48000 kamera sa po dva sata ili jedna sa 96000 sati zapisa..96000 sati je u svakom slucaju.

Bez obzira na plitku matematiku, cifra je nenormalna i nenormalno nepotrebna...osim za fascinaciju javnosti...
[ test1234 @ 20.08.2014. 00:43 ] @
A da nije ovaj dilber bio malo zasticeni svedok u process protiv zemunaca pa sad proso sirće.
[ Hank @ 20.08.2014. 05:04 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic:

Na kraju krajeva, zbog pritiska javnosti i, samim tim, visoke politicke cene, iskreno se nadam da je policija zaista sve uradila "po propisu" i pretpostavljam da ce to zaista i biti slucaj.


Pritisak javnosti je moćan instrument u većini država koji po pravilu uspeva da obezbedi da se neka stvar završi efikasnije, međutim u Srbiji vidimo da se često događa upravo suprotno: umesto da gradi slučaj, obezbedi dokaze, digne osumnjičene diskretno i koristeći faktor iznenađenja - što se može pametno uraditi i putem puštanja lažnih informacija u javnost, srpska policija funkcioniše kao redakcija nekog tabloida, važno je samo da neki bolid (konkretno u poslednjih X slučaja - doktor ministar) što pre saopšti neka imena, prezimena, biografije i detalje kojima će dalje usta da ispiraju portiri, kuriri i babe što prodaju krompir i luk na pijaci, sve mora da bude "da kažemo" vrlo dramatično i ložački osoljeno ogromnim količinama patetike.

Osumnjičeni još nije uhapšen, dokazi nisu obezbeđeni - obezbeđeno je jedino vreme osumnjičenom da "malo" beži koristeći paralelno taj period da organizuje vrhunsku odbranu pred sudom.

Ono što me najviše plaši u ovom petouglu javnost - policija - zakoni - tužilaštvo - osumnjičeni jeste činjenica da samo osumnjičeni zna šta radi jedini se u celoj priči ponašajući racionalno i u skladu sa svojim interesima.
[ test1234 @ 20.08.2014. 12:17 ] @
Jos uvek ga nema na crvenom interpolu:

http://www.interpol.int/notice/search/wanted
[ Homer J. Simpson @ 20.08.2014. 12:33 ] @
Citat:
vladd:
Citat:
Aleksandar Đokić:
Citat:
96000 sati pregledanog materijala...ili 11 godina..


Ili 2 kamere po 5,5 godina istovremeno, ili 4 kamere po... vidis i sam gde gresis.Ja ne gresim, sve jedno je da li je 96000 kamera po sat snimljenog materijala, 48000 kamera sa po dva sata ili jedna sa 96000 sati zapisa..96000 sati je u svakom slucaju.

Bez obzira na plitku matematiku, cifra je nenormalna i nenormalno nepotrebna...osim za fascinaciju javnosti...

Cifra je stvarno nenormalna i neverovatna.
Ko da su imali 96000 kamera pa sa svake odgledali spornih sat vremena.
Nije ni cudo sto se takvi 'krimosi' izvlace kad je policija toliko retardirana.
[ bakara @ 20.08.2014. 13:24 ] @
Ovo je ispala sad teska bruka srpske policije i na kraju je Dimkovic ispao u pravu.

Kako je moguce da policija napravio ovoliki fail i da na konferenciji za stampu objavi podatke pre nego sto su uhvatili g. Marka?

Blamaza nevidjenih razmera.
[ Ivan Dimkovic @ 20.08.2014. 13:52 ] @
Mozda taj Interpol sajt nije up-to-date? Cisto da se muriji da "benefit of the doubt".

Postoji jos jedan nacin komunikacije zahteva za hapsenjem preko Interpola koji ukljucuje direktnu komunikaciju izmedju 2 zemlje (u ovom slucaju to bi bila Srbija i Turska, je li).

Nemam ni najmanjeg pojma da li je policija aktivirala Interpol i na koji nacin pre nego sto su ceo svet obavestili za kim tragaju... ako nisu, their loss.
[ Hank @ 20.08.2014. 14:15 ] @
Blamaža zavisi od toga koliko si i kako promašio cilj, pitanje je da li se srpska policija izblamirala - ukoliko je cilj bio efikasna istraga i blagovremeno snadbevanje tužilaštva i suda dokazima, činjenicama i osumnjičenima, onda svakako, ali ukoliko je cilj bio "da se srpskoj javnosti daju svi relevantni odgovori", onda se nije izblamirala. Imamo sada većinu "relevantnih odgovora" kojim praktično možemo posle štampanja da obrišemo anuse.

Luka Jovanović je izgubio život 25. jula, osumnjičeni je napustio Srbiju 10. avgusta (zašto baš tada - jel mu je javio neko "da je vreme"?), automobila, ni glavnog osumnjičenog u pritvoru, još uvek nema ni danas, skoro mesec dana pošto je Luka izgubio život, a ceo slučaj se bazira na "pričama" svedoka. Ukoliko se ne dogodi nešto što će slučaj promeniti iz korena, budimo realni, dobroj ekipi advokata neće biti teško da pronađe solidne kontra-argumente u interesu optuženih.
[ shadow-bg @ 20.08.2014. 21:49 ] @
Citat:
Hank
Luka Jovanović je izgubio život 25. jula, osumnjičeni je napustio Srbiju 10. avgusta (zašto baš tada - jel mu je javio neko "da je vreme"?)


U novinama su napisali da je imao uplacen aranzman za letovanje :) Nece mi delovati neverovatno da je lik opusteno otisao na letovanje kad je video da je policija nesposobna da ga nadje :)

Citat:
Hank
Ono što me najviše plaši u ovom petouglu javnost - policija - zakoni - tužilaštvo - osumnjičeni jeste činjenica da samo osumnjičeni zna šta radi jedini se u celoj priči ponašajući racionalno i u skladu sa svojim interesima.


Kad osumljičeni koji je u bekstvu vidi na Tv-u svoju sliku i mesto gde se krije :)


http://vukajlija.com/reakcije/149651
[ vladd @ 22.08.2014. 10:22 ] @
Citat:
Mozda taj Interpol sajt nije up-to-date? Cisto da se muriji da "benefit of the doubt".


Sigurno postoji neki period up to date, medjutim, da bi se pojavio na sajtu liste crvena poternica, mora da postoji sudsko resenje, a ne samo istrazna zelja.

Crvena lista ima nesto drugacije znacenje, od onoga sto se predstavlja javnosti, jeste vazna, ali u odredjenom smislu.

Ovako, poluinformisanjem, stvara se utisak da je postvljen u rangu nekih najvecih zlikovaca(mada je u drustvu, iako ne na sajtu, recimo Mire Markovic), i da ga policija "jako mrzi" za nevaljalo i bahato ponasanje..
Lista je za "hapsenje i isporuku", za razliku od liste za "hapsenje i informaciju"...

Realno, prikacen je na kontrolne liste, i nece mu biti lako da koristi aerodrome ili granicne prelaze..ali kazem LAKO, ne znaci da nece moci da ih koristi...
[ Ivan Dimkovic @ 22.08.2014. 12:40 ] @
Pa da, ako je tacno sto sto se pise tj. da je lik narkodiler, pretpostavljam da mu je kupovina tudjeg pasosa najmanji problem (posto, ako je sve tacno, verovatno poneo sa sobom svoj stek love). Ako je uopste istina da ga neko juri u Turskoj, cenim da je vec par nedelja na intenzivnoj terapiji kebapima kako bi izmenio svoj izgled.
[ bakara @ 22.08.2014. 13:03 ] @
Nego, jel sam ja mozda propustio dal je bila izjava iz policije i objasnjenje kako su dozvolili objavu informacija pre privodjenja?
[ Hank @ 22.08.2014. 14:29 ] @
A na osnovu čega ti smatraš da ta izjava sada bilo koga zanima i da je greška objavljivanje informacija pre privođenja?

Raja je htela "odgovore na pitanja", ne zdravorazumski postavljen sudski proces.

"Odgovori na pitanja" su stigli i sada idemo dalje - da komentarišemo nova ubistva prepuštajući prethodna zaboravu.

Liku koji je najverovatnije ubio Luku se, u skladu sa količinama novca, mozga i kontakata koje je poneo u Tursku, otvaraju čitavi hektari izbora: ostajanje u Turskoj ili dalje pomeranje ka Bliskom istoku/Aziji/negde dalje (robijao je u Nemačkoj - koje strane jezike priča i da li se povezao sa Turcima u Nemačkoj i/ili nekom drugom mafijom?), promena identiteta i fizičkog opisa i povratak u Srbiju/neku obližnju zemlju da nastavi sa "karijerom", organizovanje odbrane pred sudom (nepronalaženje automobila + dobri advokati = smešna robija, ukoliko do robijanja uopšte i dođe u skladu sa čim će mu možda biti jeftinije da se sam preda u nekom trenutku)...

jedva čekam da mi Dragi Vođa, Dačić ili neka slična lobanja ponovo objašnjava kako "niko ne može da se igra sa državom" - ovaj lik očigledno može da se igra sa državom kako mu se digne. Da mi, građani Srbije, imamo bar trunku te osobine da se ponekad za*ebemo, pa priznamo kolike magarčine vrlo često ispadamo i nevezano za samo zlodelo i sudski proces - dodelili bi ovom liku počasni doktorat u odsustvu iz oblasti kriminalistike. Kad već doktorom može da se nazove ovaj "da kažemo" ministar policije koji ne ume dve složene rečenice da sastavi bez tri kilometra uzrečica i "da kažemo" poštapalica i dvesta kilometara patetike i s*anja, tek ovaj lik može da se nazove doktorom - izvođenje akcije spektakularnog bekstva sa Brankovog mosta (!) posle učinjenog ubistva koje uopšte nije planirao i to verovatno pod uticajem alkohola/narkotika tako da nijedna kamera ne snimi registraciju/lice/precizno tip automobila, dalje dvonedeljne pripreme za bekstvo iz zemlje po principu "natenane" uz prethodnu karijeru narkodilera...

da je srpska policija uspela ovakvog lika pre nekoliko godina da zavrbuje da radi za nju - svaka plata bi bila maksimalno opravdana i isplativa, ovako mu je na raspolaganju ostavljeno samo da neke građane Srbije gazi kolima i snadbeva drogom, a sve nas ostale pravi magarcima u kombinaciji sa ovim pajserima koje smo dovukli iz okoline Leskovca, Prokuplja i Vranja da se "brinu o bezbednosti" po Beogradu na čelu sa "doktorima" po kabinetima u Nemanjinoj.

[Ovu poruku je menjao Hank dana 22.08.2014. u 19:02 GMT+1]
[ vladd @ 23.08.2014. 12:44 ] @
Nece ti bucko nista objasnjavati, evo boli ga glava, nikako da shvati, kako mu u Berlinu nisu spomenuli "memoar".

Znao sam da su diletanti, udbaskog kova, ali ovo je iznenadjenje.
[ shadow-bg @ 23.08.2014. 13:05 ] @
Ovi ne prestaju sa blamiranjem...

http://www.blic.rs/Vesti/Hroni...skriven-blizu-sume-na-Zvezdari

Citat:

Marka Milićeva, desetak dana posle ubistva Luke Jovanovića, beogradska saobraćajna policija zaustavila je u rutinskoj kontroli u Beogradu, a dok su ga saobraćajci legitimisali on se od straha umokrio misleći da znaju da je on ubica sa Brankovog mosta. Milićev je zaustavljen dok je bio za volanom „audija TT“ strane registracije. Kada se ispostavilo da je “audi” ukraden, Milićevu je određen pritvor od 48 sati, nakon čega je pušten na slobodu. Potom je odmah otišao u Tursku.


[ Ulfsaar @ 23.08.2014. 14:21 ] @
Citat:
Hank:

da je srpska policija uspela ovakvog lika pre nekoliko godina da zavrbuje da radi za nju - svaka plata bi bila maksimalno opravdana i isplativa, ovako mu je na raspolaganju ostavljeno samo da neke građane Srbije gazi kolima i snadbeva drogom, a sve nas ostale pravi magarcima u kombinaciji sa ovim pajserima koje smo dovukli iz okoline Leskovca, Prokuplja i Vranja da se "brinu o bezbednosti" po Beogradu na čelu sa "doktorima" po kabinetima u Nemanjinoj.Sa kriminalcima nikada ne treba paktirati. Saradnja sa njima treba da bude ponizavajuca za svaku vlast i svakog pojedinca. Prava vlast radila bi na tome da kod svakog postenog gradjanina razvije krajnju mrznju i odsustvo samilosti prema kriminalcima.
[ Ivan Dimkovic @ 23.08.2014. 15:11 ] @
Pa nije to generalno uvek tacno.

Kriminalci mogu biti korisni, recimo kao zasticeni svedoci gde jedan sitniji kriminalac moze dovesti do hapsenja krupnijeg. Cena za drustvo je da sitniji kriminalac bude pusten, ali krupniji biva uhvacen i osudjen zahvaljujuci svedocenju sitnijeg kriminalca.

Naravno da bi to funkcionisalo sama policija i sudstvo ne smeju biti totalno korumpirani, inace nema neke razlike izmedju njih i kriminalaca.

Medjutim nema to neke veze sa ovom pricom, ako je ovaj lik uradio to za sta se krivi, niko normalan ga ne bi pustio. Cak i da je on ranije saradjivao sa policijom, to nije garancija da ne bi isto tako jednog dana vozio auto pijan/nadrogiran i ubio nekog. Da stvar bude jos gora, da je bio na nekom platnom spisku policije, sansa za procesiranje bi bila jos manja.
[ Ivan Dimkovic @ 23.08.2014. 15:16 ] @
Citat:
shadow-bg:
Ovi ne prestaju sa blamiranjem...

http://www.blic.rs/Vesti/Hroni...skriven-blizu-sume-na-Zvezdari

Citat:

Marka Milićeva, desetak dana posle ubistva Luke Jovanovića, beogradska saobraćajna policija zaustavila je u rutinskoj kontroli u Beogradu, a dok su ga saobraćajci legitimisali on se od straha umokrio misleći da znaju da je on ubica sa Brankovog mosta. Milićev je zaustavljen dok je bio za volanom „audija TT“ strane registracije. Kada se ispostavilo da je “audi” ukraden, Milićevu je određen pritvor od 48 sati, nakon čega je pušten na slobodu. Potom je odmah otišao u Tursku.
Ako je ovo tacno, ja mislim da je ovo dovoljan razlog da kompletno rukovodstvo MUP-a podnese ostavku.

Ovakva kolicina debilizma se jako retko vidja.

Da li neko moze da mi objasni kako je moguce da te murija uhvati kao vozaca kradenog auta i da za 72h izadjes iz zemlje? Pa toga nema ni u Africi.

Objasnjenje za ovo moze biti samo debela nekompetencija MUP-a ili saucesnistvo.
[ test1234 @ 23.08.2014. 15:24 ] @
Ti motornjaci i njihov šef imaju putera na glavi. Znaju tacno u glavu svakog ko se bavi kradjom, ko falsifikovanjem papira, ko prekucavanjem i kao neznaju sta je sa autom. Ciste za sobom.
[ Ivan Dimkovic @ 23.08.2014. 15:27 ] @
Ovo jednostavno previse smrdi.

Neka doza idiotizma drzavnih sluzbi je uvek moguca, ali ovo je vec previse budalastina u seriji pa da moze olako da se svrsta u propust.

Sve vise deluje da se ovde radi o nekom nivou korupcije.
[ KrkaCiC @ 23.08.2014. 16:16 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic:
Da li neko moze da mi objasni kako je moguce da te murija uhvati kao vozaca kradenog auta i da za 72h izadjes iz zemlje? Pa toga nema ni u Africi.


Bas tako. Tamo te ako imas vezu puste u roku od 2h,mi smo ipak malo jace drustvo pa je to malo potrajalo

I da,u pravu si da se sve zna,poznajem coveka koji je u penziji,radio za DB i malo za BIU,i od njega sam cuo da te sluzbe u principu znaju skoro sve,ali eto nikom nije u interesu da se to siri,a i njihovo je samo prikupljanje informacija,Doktor i kolege resavaju sta dalje
[ Lavlja_Jazbina @ 23.08.2014. 17:19 ] @
Mislim da ce se ovde neko okliznuti na bananu !
[ ventura @ 23.08.2014. 17:37 ] @
Imam prijatelja koji je prošle-pretprošle nedelje bio pozvan u 29.-ti na informativni razgovor da ga propitaju oko celog ovog slučaja sa Lukom i Minijem... Uglavnom poenta svega je da policija zna za apsolutno svaki kradeni auto u Srbiji (nije imao minija, ali je zbog kradenog auta i bio na listi), ali da se iz nekog razloga to toleriše...

I onda kad u ovoj državi ne plaćaš struju pa dobiješ popust, ne plaćaš TV pretplatu pa ti oproste, kupiš Panameru za 8000 evra... Na kraju ispadneš pametan, u suprotnom si težak glupak.
[ Lavlja_Jazbina @ 23.08.2014. 17:39 ] @
Citat:
Uglavnom poenta svega je da policija zna za apsolutno svaki kradeni auto u Srbiji

Cenis ili sebe izuzimas,mislim tvoj peh sa g5?
[ ventura @ 23.08.2014. 17:59 ] @
Ne mislim na te lokalne krađe koje završe u delovima (mada i to verovatno znaju sve ko radi, a i da ne znaju mogli bi da raskrinkaju instantno).. Nego mislim na sve te silne 'Švajcarce', 'Francuze', 'Italijane' koji se voze po Srbiji... Ajde sada dok je leto pa možda neki gastarbajter stvarno i svrati u Srbiju.. Ali van toga, cenim da je 95% tih auta po Srbiji sa stranim registracijama kradeno.
[ test1234 @ 23.08.2014. 19:35 ] @
Realno tek sada ima debeo razlog da se ide na brankov most....
[ VlaK @ 23.08.2014. 20:18 ] @
Ako su tog lika stvarno ćapili u kradenom autu, kao što piše, čudno mi je da je uopše dobio pritvor. Znam ih dosta što su tako isto pali i niko nije dobio taj pritvor (ili policijsko zadržavanje makar). Ovo bi bio jedan slučaj u sto. A kako policija da zna da je on taj sa mosta koji je udario Luku? Zato što se upiškio? Video sam kada se neki, ne upiške, nego bukvalno us*ru, pa opet ništa. A trebali su da dobiju makar 2 godine što su to obavili u gaće. Da ne bude da nemam pojma, radio sam uviđaje nekoliko NN saobraćajki sa smrtnim posledicama. I sve su bile maksimalno profesionalno rađene od strane inspektora i saobraćajne policije (ne spadam ni u jednu od te dve grupe). I sve su bile rešene (na sreću). Ali sa druge strane, živim i radim u malom mestu i kod mene nema velikih budža koji mogu da ovakvu stvar uspore i ometaju. U Bg, verovatno, ima takvih. Tako da sam, što se ovog slučaja tiče, pola-pola.
[ test1234 @ 27.08.2014. 12:39 ] @
I pored svega dobio kinesku vizu. U ambasadi kazu da su sve informacije u vezi toga strogo pov. I svi cute.
[ bakara @ 27.08.2014. 12:50 ] @
Ovaj slucaj je tragican za nasu policiju.
[ 7.scena @ 27.08.2014. 13:43 ] @
Ovaj slucaj je uvid u nacin funkcionisanja drzavnih institucija.
Nazalost ceo slucaj je vec na margini javnog interesovanja.
[ cozmo_im @ 27.08.2014. 14:33 ] @
Interesting:

http://www.teleprompter.rs/dva...-i-zvanicnog-snimka-video.html
[ shadow-bg @ 27.08.2014. 19:54 ] @


[ test1234 @ 27.08.2014. 21:08 ] @
Kakvi amateri, i to prolazi.
[ Hank @ 28.08.2014. 10:41 ] @
Devojke osumnjičene da su bile u "mini kantrimenu" kojim je na Brankovom udaren Luka Jovanović, biće ponovo saslušane na sopstevni zahtev.

Jasno se vidi da od sudskog procesa nema ništa: još nisu pronašli auto, pojma nemaju gde je Milićev (ili kako se već preziva), a sada vidimo da se klima i jedino što su imali - svedočenja.

Heavy septička jama od "države"...
[ test1234 @ 28.08.2014. 22:59 ] @
Da li je moguće da je neko ko je znao pravu istinu iskoristio situaciju izveo ljude na Brankov most, istrgovao nesto za sebe i povukao se, ili mi Srbi nista nemozemo do kraja da izguramo.
[ vladd @ 29.08.2014. 12:31 ] @
Moguca je i verovatna takva kombinacija. Dozirano plasiranje informacija, podbunjivanje javnosti, da bi odredjeni krugovi bili pritisnuti da osmisle "vadilicu" iz komplikacije.

A ovog pitomca(nekako mi, po terenu, lici na Kosmajcevog) su poslali da se skloni malo dalje, pa i kada ga otkriju, da imaju vremenski dilej, za "popravku" situacije.
[ cika dacha @ 29.08.2014. 22:09 ] @
eto postoji i snimak iz auta kod devojke! Dovoljno cvrst dokaz!!!


http://www.kurir-info.rs/crna-...-marka-miliceva-clanak-1530275

http://www.blic.rs/Vesti/Hroni...ada-su-zgazili-Luku?ref=fbblic
[ test1234 @ 29.08.2014. 23:09 ] @
Sitan vez.
[ KrkaCiC @ 29.08.2014. 23:47 ] @
Citat:


Ma da,kamera je snimila samo glas bez slike

To i ja mogu da sredim u nekom programu za par sati. Nego,valjda se kod nas zvucni ili video zapis ne racuna kao dokaz?
[ ironman @ 30.08.2014. 22:35 ] @
Čujem da je Novi Bgd oblepljen plakatima, Zašto se krije pravi ubica i da ovaj Milićev nema veze sa ovim, kako novinari nesmeju da pišu pravu istinu, u potpisu navodno porodica i prijatelji i da će ponovo blokirati Brankov most.
[ test1234 @ 31.08.2014. 08:32 ] @
Sto se sada ne oglasi američki ambasador, BMV i ostali sto su toboz pomagali u rasvetljavanju slucaja. Izvukli nekog svog dripca a nas ostavili da se kaljamo u blatu.
[ shadow-bg @ 31.08.2014. 12:45 ] @
Ja sam cuo da je juce opet Brankov most bio blokiran. Jel to opet zbog Luke?
[ 3way @ 31.08.2014. 12:50 ] @
Juce je bila bicikilisticka kriticna masa
[ Hank @ 31.08.2014. 23:49 ] @
Ovakvih slučajeva će, nažalost, biti verovatno sve više dok god raja bude želela "odgovore", a ne pravnu državu sa sudom i policijom čiji je posao da obezbedi i pitanja i odgovore i sve ostalo.
[ bakara @ 01.09.2014. 15:40 ] @
Kazu da su ga uhapsili:
http://www.blic.rs/Vesti/Hroni...a-Marko-Milicev-uhapsen-u-Kini
[ Hank @ 02.09.2014. 14:29 ] @
Izgleda da su ga stvarno uhapsili. Sada nastaju problemi druge vrste:

"Srbija i Kina nemaju ugovor o ekstradiciji, potvrđeno u Ministarstvu pravde za Tanjug ali će se u svakom slučaju tražiti njegovo izručenje iz te zemlje radi vođenja krivičnog postupka. Milićev se tereti se za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje je zaprećena kazna zatvora do osam godina, kao i za nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnim nesreći." + čitav proces ekstradicije može da potraje više meseci.

Slučaj je i dalje vrlo klimav dok ne pronađu automobil, odnosno ostatke automobila kojim je ubijen čovek na Brankovom mostu.
[ AstralPro @ 04.09.2014. 21:42 ] @
Osudice ga za mesec dana, verovatno ce odlezati par godina i to je to.
[ djyova @ 05.09.2014. 03:34 ] @
Citat:
AstralPro: Osudice ga za mesec dana, verovatno ce odlezati par godina i to je to.


Isto kao i ovog:
Citat:
Vozaču osam godina za trostruku pogibiju

Milošu S. (23) iz Smoljinca Apelacioni sud u Kragujevcu potvrdio je presudu Višeg suda u Požarevcu, kojom je osuđen na osam godina zatvora i na trogodišnju zabranu upravljanja motornim vozilom, jer je 17. avgusta 2012. godine svojim autom „Audi A6″ usmrtio trojicu pešaka. Petar Cvejić (20) i Nenad Obradović (48) poginuli su na licu mesta, dok je Vladan Jović (21) podlegao povredama nakon mesec dana, u beogradskom Urgentnom centru. U trenutku nesreće, okrivljeni je imao 0,96 promila alkohola u krvi i vozio je brzinom 120 – 140 kilometara, na delu puta gde je ograničenje brzine 80 kilometara. Za krivično delo koje je Miloš S. počinio, teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, maksimalna kazna je 12 godina zatvora.

Izvor: Radio Požarevac
[ Ivan Dimkovic @ 05.09.2014. 06:51 ] @
Pa ako uspeju da ga dovuku u Srbiju, i nije u pitanju neka protekcija, bilo bi sasvim za ocekivati da tuzilac trazi kaznu blisku maksimalnoj zbog otezavajucih okolnosti (bezanje, fakat da je optuzeni u medjuvremenu bio priveden zbog upravljanja ukradenim vozilom, itd..)

Mada, cela ova stvar smrdi do daske.
[ Java Beograd @ 05.09.2014. 08:00 ] @
Realno gledajući, otežavajućih okolnosti ima koliko voliš. Bežanje sa lica mesta, nepomaganja unesrećenom, sakrivanje posle učinjenog dela, bežanje iz zemlje, i td, i td.

Ali opet, realno gledajući, osnovno krivično delo, za šta će se podići optužnica, je zapravo saobraćajna nesreća sa smrtnim posledicama. Ima i olakšavajućih okolnosti: Luka nije imao fluorescentni prsluk. Realno, bio je slabo vidljiv, noću na mostu. Ovde nema krivičnog dela "ubistvo". Nema motiva, nema pripremnih radnji, nema volje za ubistvom, nema predumišljaja. Možda podignu optužnicu za "ubistvo iz nehata", a možda i za "saobraćajna nesreća sa smrtnim posledicama".

Druge krivične radnje, tj. upravljanje ukradenim vozilom ne mogu da utiču na kaznu za ovu optužnicu. Milićev je u međuvremenu mogao i sa nekim da se pobije, i nešto da ukrade, ali to opet, nema veze sa ovim suđenjem.

Atmosfera linča je stvorena već odavno, ali pravo i pravda nisu isto.
[ HeYoo @ 05.09.2014. 08:52 ] @
Citat:
Realno, bio je slabo vidljiv, noću na mostu.


Most je sasvim dobro osvetljen.

Atmosfera linca se namenski stvara po portalima koji opisuju doticnog i navodne saucnice mu u drogirane monstrume koji gaze sve sto im se nadje na putu.
To je i cilj tih clanaka, da se raja ubedi u krivicu comana koji guta tablete po zurkama i da ima prostora u komentarima za prepirku: "Da li bi bila adekvatna trostruka dozivotna ili smrtna kazna nabijanjem na kolac?"

U medjuvremenu, pre nekoliko dana policija je zabranila skup podrske Lukinom ocu.


[Ovu poruku je menjao HeYoo dana 05.09.2014. u 10:02 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao HeYoo dana 05.09.2014. u 10:03 GMT+1]
[ član @ 06.09.2014. 09:28 ] @
Citat:
ironman:Čujem da je Novi Bgd oblepljen plakatima, Zašto se krije pravi ubica i da ovaj Milićev nema veze sa ovim, kako novinari nesmeju da pišu pravu istinu, u potpisu navodno porodica i prijatelji i da će ponovo blokirati Brankov most.

baš me interesuje šta kažu autori plakata ko je onda zaparvo Milićev i ove devojke koje su u pritvoru?!
[ vladd @ 06.09.2014. 10:23 ] @
Misle sto i vecina normalnih.
Da je drustvance sa Milicevim na celu u stvari "udbina" vojskica koja treba da "popije" kaznu umesto VIP osobe..

Naravno, "domacu" "kaznu"..... par meseci u zatvoru, dok se ne slegne prasina, a onda produzeni vikendi i prekidi sluzenja kazne zbog "zdravstvenih problema"..recimo ne prija mu zatvorska hrana, i kapucino nije sladak.

I tako, ziveci na slobodi, dozivece "prevremeno" otpustanje zbog "dobrog vladanja"...

Ili ce mozda da "privuce" paznju javnosti nekom gluposcu dok pijanci u "slobodnom izlasku", kao i onaj DB-ov ubica Vesko Vukotic...ili ce da ga "obrisu" kao onog lika u saobracajci...sa celom porodicom...

Pa ce i LEMINZIMA da bude jasno kako nesto "nije u redu"...i da postoji neki "paralelan zivot" u ovoj "drzavi"...
[ član @ 06.09.2014. 14:50 ] @
au Brate, da nisu i CIA i Vatikan umešani u ovaj slučaj?!
Milićev i sponzorušice rade za DB?! ovo su za mene stvarno novi momenti!
malo se izgleda preteralo sa gledanjem Balkanskog špijuna! :)
[ HeYoo @ 06.09.2014. 15:26 ] @
Nije toliko bitno da li iza ove mutne price stoji CIA, Vatikan ili jaka veza u strukturama ove trule drzave.
Prica koja se svo vreme provlaci kroz medije strasno smrdi i tesko da ce se osecati drukcije dok se ne dodje do nekog cvrsceg dokaza od izjava "sponzorusa".

Slicna prica je i sa onim nesretnim gardistima koji su se po zvanicnom izvestaju medjusobno poubijali.
Nebitno je da li su smaknuti zato sto su videli Mladica ili nesto sasvim drugo.

Porazavajuc je odnos drustva prema ovakvim dogadjajima (cast izuzetcima).
Imamo prilcno visok prag tolerancije za svinjarije drzave dok nas jako brine i iritira najezda pedera, zracenje dalekovoda, HAARP i ostale gluposti.
[ vladd @ 06.09.2014. 18:37 ] @
Citat:
član:
au Brate, da nisu i CIA i Vatikan umešani u ovaj slučaj?!
Milićev i sponzorušice rade za DB?! ovo su za mene stvarno novi momenti!
malo se izgleda preteralo sa gledanjem Balkanskog špijuna!


NE nisu ni CIA ni Vatikan, vec oni koji su i NAPRAVILI "balkanskog spijuna"...

Mozda si jos mlad i slep, ali pocni da primecijes da neki "mogu" nekaznjeno da rade sta hoce, a nekima kozu deru ako se pogresno parkiraju.

Narocito "poznati policiji"..a ponekad i neke VIP osobe, tipa dece poznatih, poznate "spikerke"..koje ubijaju voznjom a na kraju budu "pomilovane"

ELm, toga je bilo i bice, ali priblizavanje nekim pravilima EU, izazvalo je i neke "gradjaneske" reakcije, pa je "policija" POKRENUTA da nesto ucini nakon GRADJANSKOG PROTESTA..

Inace ..niko ne bi trazio doticnog..i "case" bi bio "otvoren" do daljnjeg...pa sve do zaborava..

A to sto "moraju" da ih zatvore, u "hotele" poluotvorenog tipa, pa shvati TO kao pritisak..neke "CIE" ili nekog "Vatikana"...
[ mr. ako @ 06.09.2014. 23:49 ] @
Citat:
član:
au Brate, da nisu i CIA i Vatikan umešani u ovaj slučaj?!
Milićev i sponzorušice rade za DB?! ovo su za mene stvarno novi momenti!
malo se izgleda preteralo sa gledanjem Balkanskog špijuna! :)

Pa nije CIA i Vatikan, vec DB i BIA. :) Takvih opste poznatih slucajeva ima bas dosta. Jedan od poznatijih je kriminalac Zeljko Raznatovic Arkan, za koga se zna da je radio za DB i da je zavrsavao njihove najrazlicitije prljave poslove, posle se malo otrg'o s lanca i poceo neku svoju pricu u onom opsteratnom ludilu... Ali je poenta da takvi pojedinci postoje i da se neguju od strane unutrasnjih struktura za "kad zatreba".

[ vladd @ 07.09.2014. 14:17 ] @
Postoji nekakav zivot, odlasci u skolu, polaganja ispita, ucenje za neki zanimljiv posao od kojeg se moze ziveti i kupovati gadgeti, citaju se neke knjige..

Dok postoji jedan svet, sa drugacijim problemima, UVEK zatrpan nekim novcem, sa pravima da ubijaju i da nastavljaju da "funkcionisu" kao neka "undergraund" zajednica, bez ozbiljnih kontakata sa pravosudjem, prakticno zasticeni...

Pa ko to ne vidi, taj veruje i u Deda Mraza.
http://www.blic.rs/Vesti/Hroni...oznatiji-crnogorski-kriminalac

BTW niti je "najpoznatiji" niti je "kriminalac"..vec brljivi "sluzbenik"..koji se emotivno uneo u serotonin..moci i vlasti.
[ član @ 07.09.2014. 17:28 ] @
Citat:
mr. ako:
Citat:
član:
au Brate, da nisu i CIA i Vatikan umešani u ovaj slučaj?!
Milićev i sponzorušice rade za DB?! ovo su za mene stvarno novi momenti!
malo se izgleda preteralo sa gledanjem Balkanskog špijuna! :)

Pa nije CIA i Vatikan, vec DB i BIA. :) Takvih opste poznatih slucajeva ima bas dosta. Jedan od poznatijih je kriminalac Zeljko Raznatovic Arkan, za koga se zna da je radio za DB i da je zavrsavao njihove najrazlicitije prljave poslove, posle se malo otrg'o s lanca i poceo neku svoju pricu u onom opsteratnom ludilu... Ali je poenta da takvi pojedinci postoje i da se neguju od strane unutrasnjih struktura za "kad zatreba".mnogo su se gledali dokumenatarci o kriminalu 80ih godina!
[ mr. ako @ 08.09.2014. 00:09 ] @
Pa dobro, to si vec rekao vladdu da je gledao Balkanskog spijuna, meni da sam gledao dokumentarce '80. ja dodajem da je Arkan operisao i '90. godina. Ipak, u pravu si da se tako nesto moglo videti u dokumentarcima, jer oni su svojevrstan istorijski dokument i svedoce o vremenu koje je iza nas. :)

Da li je moguce da i danas postoji veza kriminalaca i tajnih sluzbi - jeste.
Da li je moguce da takvi vode nekakav paralelni zivot nasuprot trenutnim zakonima - jeste.
Da li je moguce da su pod zastitom bezbednosnih sluzbi iako krse zakone - jeste.
[ mr. ako @ 08.09.2014. 00:11 ] @
Ipak, ovaj je izrucen vec. Sleteo na Nikola Tesla jos veceras ranije.

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/135/Hronika/1691054/Marko+Mili%C4%87ev+izru%C4%8Den+Srbiji.html
[ jnk @ 08.09.2014. 10:04 ] @
vladd je postovalac magazin tabloida koji je prvi objavio vest da je zapravo divceva zena vozila minija. I amerikanci su sami srusili wtc.
[ Java Beograd @ 08.09.2014. 11:01 ] @
Citat:
mr. ako:Ipak, ovaj je izrucen vec. Sleteo na Nikola Tesla jos veceras ranije.
Zapravo, i nije izručen u pravnom smislu. Kinezi su se dosetili extra varijante: nije izručen po zahtevu za ekstradikciju, već je proteran iz Kine, zato što mu je istekla viza. Valjda je istekla, bemliga. Brzo i efikasno, sa minimum dokumentacije i pravničkih peripetija. Sad je u srpskom zatvoru, a eventualno kasnije može da se žali "upravi vodovoda" po pitanju da li su ga Kinezi legalno ili ilegalno izbacili iz svoje zemlje.

Tako se to radi kad postoji obostrano poverenje i dobra volja.
[ vladd @ 08.09.2014. 11:32 ] @
Citat:
vladd je postovalac magazin tabloida


vladd je "postovalac" lika i dela Pamele Anderson, ili Keli Bruks, ali slicnu pricu sam cuo od ljudi koji su prisustvovali okupljanju na mostu...
I nisam sklon da poverujem ni u tu verziju...moguce je da je upletena i "vaznija" osoba X

Mislim da je smesno ovakvo imputiranje..preciznije bljutavo...

Daleko sam ja od ikakvog "postovanja" prevarantske delatnosti zvane novinar..naprotiv..njihov rad i delo mi se poprilicno gadi.
Sam bih se stideo da prihvatim zdravo za gotovo, bez dodatne provere i analize, novinarska lupetanja...
I mislim da bih bio znacajno gluplji...
[ test1234 @ 08.09.2014. 11:49 ] @
Bas tako, i dalje zesce smrdi. Kinezi su pokazali da nece da ucestvuju u tome.
[ dule_ns @ 08.09.2014. 14:26 ] @
Ok ja ne znam detalje ali koja je poenta upetljavati više od 5 osoba u celu priču kad je moglo da se završi i sa 2?
[ Java Beograd @ 08.09.2014. 14:49 ] @
^ Ne kapiram šta hoćeš da kažeš ?
[ član @ 08.09.2014. 19:45 ] @
Citat:
mr. ako:Da li je moguce da i danas postoji veza kriminalaca i tajnih sluzbi

moguće je.
Citat:
mr. ako:Da li je moguce da takvi vode nekakav paralelni zivot nasuprot trenutnim zakonima

moguće je.
Citat:
mr. ako:Da li je moguce da su pod zastitom bezbednosnih sluzbi iako krse zakone

moguće je.

samo ne vidim kakve sve to veze ima sa ovim slučajem?! ispada da su svi kriminalci u Srbiji ustvari agenti DBa?!

tebi sam rekao da si preterao sa dokumentarcima a ovom pre tebe sa Balkasnkim špijunom jer mi je prosto smešno kako mnogi poput vas dvojice u svemu vide teoriju zavere?
[ KrkaCiC @ 08.09.2014. 19:49 ] @
I mene da mogu da drze za mooda,kao nekog krimosa,i da mi ovako nesto ponude u zamenu za robiju i ja bih pristao,plus uz benefit da cu imati dobro vladanje i sta vec i da cu izaci za par godina.
A realno bi dobio vise

Pitanje je samo koga to stite,verovatno je neko ko moze lepo da iskesira
[ član @ 08.09.2014. 20:22 ] @
evo ga još jedan Čvorović

[ mr. ako @ 09.09.2014. 00:29 ] @
@clan
Nisam pobornik teorija zevere, vec samo kazem sta je moguce, sta se dokazano desavalo i sta se mozda sada desava - a i sam si reko da je moguce. :)
Dobrodosao u klan. :D

[ test1234 @ 09.09.2014. 01:00 ] @
E a ministar brze bolje pozurio da poduci ovog dilbera da nekaze gde je auto.
[ dule_ns @ 09.09.2014. 07:24 ] @
Citat:
Java Beograd:
^ Ne kapiram šta hoćeš da kažeš ?

Ako mene pitaš, moja tvrdnja je bila vezana za to da će Milićev ili kako se zove da robija zbog nekog drugog: znači ako je neko drugi kriv a on će da robija zašto su upetljavali gomilu osoba (devojke svedoke, kuma, taksistu). Dovoljne su im bile 1-2 osobe da završe celu priču. Opet, nemam veze sa takvim službama pa se ne razumem.
[ Java Beograd @ 09.09.2014. 07:57 ] @
^
Aha, "CIA fazon". Jevrejski lobi i Vatikan. Kapiram.

Kad pogledam iz tog ugla, stvarno i ja ne razumem zašto su u priču ubacili i ove tri sponzoruše !? Opasnog međunarodnog teroristu i dvostrukog špijuna - krticu, Luku Jovanovića, mogli su da likvidiraju i mnogo tiše. Ne kapiram čemu egzekucija na javnom mestu, baš dok je gurao Ladu sa ortacima. Na mostu. Pa valjda znaju, majkumu, da se most snima ?! I onda kad tako za**se**ru, onda moraju da ubace i sponzoruše i taksiste. Mada, budimo realni, taksista je sigurno član mnogo veće i jače organizacije od Beotaksija. To je samo paravan. Bog zna koliko je on široko razgranao svoju špijunsku mrežu, čim je onako detaljno poznavao svaku kameru, svaki ugao snimanja na celom straom sajmištu. Budimo realni, koliko od nas sa ovog foruma uopšte znamo šta se snima na starom sajmištu ?!

Nije svejedno što se sve to dešava upravo dok traje eskalacija konfrontacija u Ukrajini. Misliš da je Milićev slučajno bio u Kini ? Aha, važi. Išao je po instrukcije, jer, dobro se zna da je odavno zavrbovan od strane kineskih tajnih službi. A u Turskoj je bio samo radi sastanaka sa agentima Mosada.
[ HeYoo @ 09.09.2014. 09:29 ] @
Citat:
Ako mene pitaš, moja tvrdnja je bila vezana za to da će Milićev ili kako se zove da robija zbog nekog drugog: znači ako je neko drugi kriv a on će da robija zašto su upetljavali gomilu osoba (devojke svedoke, kuma, taksistu). Dovoljne su im bile 1-2 osobe da završe celu priču. Opet, nemam veze sa takvim službama pa se ne razumem.


Pa kad se nema uporiste u materijalnim dokazima slucaj mora biti "jak" u tabloidima. Bilo bi bezveze da je kljucni dokaz auto kojeg ne mogu naci, koga su na osnovu dimenzija tablica proglasili strancom,
koji je i pored snimaka promenio boju iz crvene u boju bele kafe...

Sto bi rekao doktor:
Citat:

"Mislim da smo napravili pravno dobar slučaj koji će pomoći Tužilastvu, ali je na sudu da donese dobru presudu"


A ova izjava ce naterati one sto su se krili od pomracenja sunca da "zatrepte":
Citat:
"Dobra poruka koju šaljemo je da se shvati da taj neko može da pomogne u Kinu, ali da ćemo ga mi naći. I na Tibet da se popne i na Himalaje, mi ćemo ga pronaći i radićemo na tome i insistirati da bude izručen"
[ dule_ns @ 09.09.2014. 10:35 ] @
Citat:
Java Beograd:
^
Aha, "CIA fazon". Jevrejski lobi i Vatikan. Kapiram.

Kad pogledam iz tog ugla, stvarno i ja ne razumem zašto su u priču ubacili i ove tri sponzoruše !? Opasnog međunarodnog teroristu i dvostrukog špijuna - krticu, Luku Jovanovića, mogli su da likvidiraju i mnogo tiše. Ne kapiram čemu egzekucija na javnom mestu, baš dok je gurao Ladu sa ortacima. Na mostu. Pa valjda znaju, majkumu, da se most snima ?! I onda kad tako za**se**ru, onda moraju da ubace i sponzoruše i taksiste. Mada, budimo realni, taksista je sigurno član mnogo veće i jače organizacije od Beotaksija. To je samo paravan. Bog zna koliko je on široko razgranao svoju špijunsku mrežu, čim je onako detaljno poznavao svaku kameru, svaki ugao snimanja na celom straom sajmištu. Budimo realni, koliko od nas sa ovog foruma uopšte znamo šta se snima na starom sajmištu ?!

Nije svejedno što se sve to dešava upravo dok traje eskalacija konfrontacija u Ukrajini. Misliš da je Milićev slučajno bio u Kini ? Aha, važi. Išao je po instrukcije, jer, dobro se zna da je odavno zavrbovan od strane kineskih tajnih službi. A u Turskoj je bio samo radi sastanaka sa agentima Mosada.


Java jel ti dobro? Aj se malo odmori, pročitaj od početka šta sam napisao pa komentariši.
[ Java Beograd @ 09.09.2014. 10:50 ] @
Nije mi dobro, 'steže me neka prehlada.

Nego, skapirao sam ja šta si ti napisao. Ti si teoriju razvio od momenta gde pokojni Luka slučajno strada, ali bahatom vožnjom nekog drugog, a ne Milićeva. I, sad, taj neko je zaštićen, a teorija ide u pravcu da vlas' i tajne moćne organizacije kriju pravog počinioca i podmeću ovog bilmeza Milićeva i njegove sponzoruše. I, pitaš se, zašto je zaverenicima bilo potrebno 5 i više osoba, kad su mogli to da izvedu i sa manje. Moj odgovor je da ne znam zašto su to zaverenici tako iskomplikovali.

Ja sad, realno, nastavljam tamo gde si ti stao. Zašto teoriju zavere razvijati od momenta nesreće na mostu ? Možda čitava saobraćajna nesreća nije prosto "nesreća", možda iza svega toga postoji još neka dublja priča. Sasvim realno. Pa i ja valjda imam pravo da imam svoju teoriju zavere, ne samo ti.

Jedino, izvinjavam se što sam ja svoju teoriju ispisao kao da se cela odnosi samo na tvoj post. Nije mi bila namera.
[ vladd @ 09.09.2014. 13:41 ] @
Stvarno zasto..nakon par nedelja posle tragedije, nista se nije znalo o pociniocu i nije pokrnuto nikakvo istrazivanje?

Sto bi u to sumnjali?
[ član @ 09.09.2014. 14:10 ] @
kako znas da se nije znalo ko je vozac pre nego sto je objavljeno? jel mislis da su saznali tog istog dana kada su objavili ime?

a da... ja zavoravio... Milicev je DB-ovac, a ove sponzoruse su ustvari 007-devojke, a pravi vozac je bio verovatno premijer, ili sam ministar policije koji bi sad sam sebe da prikrije! :)

ako se radi o zaveri, zasto se onda ne bi sada "pojavio" i kantrimen?! to bi im najmanji problem bio... uzmu nekog kantrimena, otkinu mu retrovizor i kazu: evo, nasli smo i auto! ko bi mogao da utvrdi da to nije stvarno taj auto!?
[ dule_ns @ 09.09.2014. 14:39 ] @
@Java

Ne, ja samo pitam ove koji razvijaju tu teoriju zašto bi u zataškavanje upleli toliko ljudi (svedoka, učesnika) kad mogu to da srede i sa 1-2 osobe.
[ KrkaCiC @ 09.09.2014. 17:33 ] @
Citat:
dule_ns: @Java

Ne, ja samo pitam ove koji razvijaju tu teoriju zašto bi u zataškavanje upleli toliko ljudi (svedoka, učesnika) kad mogu to da srede i sa 1-2 osobe.


Sto je komplikovanije deluje realnije recimo?
[ član @ 09.09.2014. 22:18 ] @
Citat:
Sto je komplikovanije deluje realnije recimo?

recimo da ti je glupo objasnjenje!
alo, radi se o stvarnim ljudima, ljudi koji imaju FB profile, imaju prijatelje, poznaju ih drugi ljudi, taksista ciju su zenu intetvjuisali, kolege sa posla, kazu da 20 god. vozi taxi, siguran sam da ga i mnogo Beogradjana koje je vozio zna iz vidjenja... i sta sad, sve su to bili skriveni tajni agenti koje je ministar angazovao!? :)

a uzgred, jel neko misli da su srpska policija i DB uopste sposobni da smisle i izvedu jednu takvu zaveru!?
[ HeYoo @ 09.09.2014. 22:39 ] @
Citat:
alo, radi se o stvarnim ljudima, ljudi koji imaju FB profile, imaju prijatelje, poznaju ih drugi ljudi, taksista ciju su zenu intetvjuisali, kolege sa posla, kazu da 20 god. vozi taxi, siguran sam da ga i mnogo Beogradjana koje je vozio zna iz vidjenja... i sta sad, sve su to bili skriveni tajni agenti koje je ministar angazovao!? :)


Vecina ljudi u Srbiji ima FB profil pa opet pristaju da im saobracajac pise nevezivanje pojasa umesto prekoracenja brzine.. uz skromnu nadognadu. To naravno te ljude ne cini agentima DB-a.
Tako ce i "skrivacice" provesti u najgorem slucaju mesec dana iza resetaka umesto ozbiljnije kazne koje su eventualno skrivile.

Ne znam zasto ti to deluje toliko neverovatno?
Eto, u toku skorasnjih izbora u Majdanpeku navijacke grupe su operisale sirom grada na ocigled policijskih sluzbenika.
Mislis da su se navijaci naprasno poceli interesovati za lokalne izbore ili su dosli po necijem nalogu?
[ KrkaCiC @ 09.09.2014. 23:48 ] @
Citat:
član:
Citat:
Sto je komplikovanije deluje realnije recimo?

recimo da ti je glupo objasnjenje!
alo, radi se o stvarnim ljudima, ljudi koji imaju FB profile, imaju prijatelje, poznaju ih drugi ljudi, taksista ciju su zenu intetvjuisali, kolege sa posla, kazu da 20 god. vozi taxi, siguran sam da ga i mnogo Beogradjana koje je vozio zna iz vidjenja... i sta sad, sve su to bili skriveni tajni agenti koje je ministar angazovao!?

a uzgred, jel neko misli da su srpska policija i DB uopste sposobni da smisle i izvedu jednu takvu zaveru!?


Znas kako,glupo j i da jedna starleta,misica,fufica ili sta vec bude poslanik,pa je ipak tako,i to je javna stvar. Svi to znamo,i sta onda?

Niko nije rekao da su pomenuti likovi DB agenti,nego je jednostavno sve sumnjivo,mislim taksista koji se 10 dana posle svega setio da je vozio Miliceva,a nije kapirao pre toga,tj nije cuo nista o Luki? A mediji na svakom dnevniku bruje o tome
Ma da
[ član @ 10.09.2014. 11:43 ] @
Citat:
KrkaCiC: Niko nije rekao da su pomenuti likovi DB agenti,nego je jednostavno sve sumnjivo,mislim taksista koji se 10 dana posle svega setio da je vozio Miliceva,a nije kapirao pre toga,tj nije cuo nista o Luki? A mediji na svakom dnevniku bruje o tome :)
Ma da :)

Pa kako su onda dovedeni u vezu sa ovim slucjem!? Niko od njih ne porice da je umesan... devojke su rekle da su bile u kolima kada su pregazili Luku. Taksista isto nije rekao da nema pojma o kome se radi, da nema veze sa slucajem! Posto sumljas u to da je stvarno bilo tako kako se prezentuje, kako onda objasnjavas njihove izjave? Dao im je neko pare da lazu da su u tome ucestvovali ili im je ucenio porodice ili imas jos neku ludju teoriju?

ajde, bas bi voleo da cujem pricu ovih koji neveruju u zvanicunu verziju. dajte neko objasnjenje celog slucaja osim "tu mi nesto smrdi", "nekog kriju" i sl.

npr.: auto je vozio neko iz vlade, neki ministar, neko od tajkuna ili sl. pregazio nesrecnog Luku i onda pozvao doktora-Ministra i rekao mu: "Brate, zgazio sam coveka na Brankovom mostu, daj vidi to zataskaj!" i ovaj mu kaze "vazi, nema da brines, zavrsicu ti to". i onda otisao na splav, nasao te sponzorusice i rekao im: jel ocete da zaradite malo para? a ti naroko-dileru, umesto 20 godina robije, reci da si vozio auto te noci i dobices 10 god., al da ne bude tako providno, polsacemo te prvo u Tursku, pa onda u Kinu i onda te kao mi uhapsimo! a ubacicemo i taxistu i celu pricu koji vas je odvezao nakon nesrece!

jel tako bilo?! :)
[ HeYoo @ 10.09.2014. 12:04 ] @
Citat:
npr.: auto je vozio neko iz vlade, neki ministar, neko od tajkuna ili sl. pregazio nesrecnog Luku i onda pozvao doktora-Ministra i rekao mu: "Brate, zgazio sam coveka na Brankovom mostu, daj vidi to zataskaj!" i ovaj mu kaze "vazi, nema da brines, zavrsicu ti to". i onda otisao na splav, nasao te sponzorusice i rekao im: jel ocete da zaradite malo para? a ti naroko-dileru, umesto 20 godina robije, reci da si vozio auto te noci i dobices 10 god., al da ne bude tako providno, polsacemo te prvo u Tursku, pa onda u Kinu i onda te kao mi uhapsimo! a ubacicemo i taxistu i celu pricu koji vas je odvezao nakon nesrece!

jel tako bilo?! :)


Ne znam.
Ajd opisi zvanicnu verziju dogadjaja pa da uporedimo sa ovim pokusajem karikiranja. :)
[ Lavlja_Jazbina @ 11.09.2014. 18:40 ] @
Citat:
Vozač „kantrimena“ s Brankovog mosta želi da prizna krivicu i izdejstvuje manju kaznu. Planira da traži dve i po, najviše tri godine zatvora

Ma ne.Decko je za dubinsko posmatranje a i ovi ako dopuste ovakvu budalastinu.On krenuo na pijacu pa se cenka?
[ gilopile @ 12.09.2014. 01:27 ] @
Ovaj Blic stvarno vise pretera.

Da imam moc, zagasio bih te novine za vek vekova.

Jadnici, na sve nacine se bore da prodaju primerak vise tog WC papira...

Isto je kao da su objavili` posalji `luka` na 2445` i za samo 50din dobices sliku iz kantrimena, kao sto su za Djokovica ciganili sa tim SMS-om, pa cak i celu rubriku otvorili o tom `vencanju veka`, jbt, kakva smejurija...

http://www.blic.rs/Vesti/Tema-...NO-U-BLICU-Selfi-iz-kantrimena
[ X Files @ 12.09.2014. 06:16 ] @
Da bi ostalo zabelezeno:


E pa stvarno smo svetski šampioni.
[ dava @ 12.09.2014. 07:37 ] @
Šta je sledeće, sličice sa likovima iz ovog slučaja?
[ gilopile @ 12.09.2014. 14:44 ] @
http://www.blic.rs/Vesti/Hroni...enadzer-sam-i-zaradjujem-23000

Namerno stavili 23,000, ali ne napsase CEGA 23k, din, eur, $...Naravno da ce svi koji vide ovaj naslov ( koji, inace, nema nikakve veze sa slucajem, a ni sa samim nabacanim recima u clanku ), misleti wow 23,000eur, ajd da vidim sta kako...i da otvori clanak. Ccc, cime se sluze ovi paceri....

Svakim danom se sve vise iznacudjujem ovim `novinama` i tim novinarima koji pisu, i administraciji koja to objavljuje....

Dobio sam utisak, da ih bas zabole za te zrtve, cakstovise, jedva cekaju da se desi nesto monstruozno...
[ shadow-bg @ 12.09.2014. 19:21 ] @
Khm, pise:

Citat:

Milićev: Zarađujem 23.000 dinara mesečno
[ Windows2 @ 12.09.2014. 22:10 ] @
Citat:
X Files:
Da bi ostalo zabelezeno:


E pa stvarno smo svetski šampioni.

Sta je tu cudno za njih? Sex sells, murder sells, everything sells...Sto vise iznutrica, sto vise socnijih klizavijih detalja, sto vise soka i skandala, to interesantnije. Tragedije, silovanja, masakri, to njima treba. A to i raja trazi da se razonodi. Entertainment.
[ gilopile @ 13.09.2014. 13:23 ] @
Citat:
shadow-bg:
Khm, pise:

Citat:

Milićev: Zarađujem 23.000 dinara mesečno


Pise, da, ali u clanku izmedju redova, zato sto je informacija totalno nebitna. Mislio sam na sam naslov. Zar nisu mogli, vec ako su hteli tako da nazovu taj nebulozan clanak, da stave `Milićev: Menadžer sam i zarađujem 23.000 dinara, RSD...Svaki naslov im je totalno nebulozan i neretko nema blage veze sa kontekstom clanka. Bitno im je da je sto vise bombastican....

Mislim, pogledaj ovo gore..Kaze, EKSKLUZIVNO: `TRI SEKUNDE PRE UBOJSTVA LUKE`omg Sta je sledece, sekunda ili samo gazenje? I odakle im taj selfi, kada je to uzeto kao dokazni materijal i nalazi se kod sudije? Ne kontam....ko vodi istragu, Blic?
[ fanfon @ 13.09.2014. 15:47 ] @
Blic, Kurir i ostala zuta stampa imaju svoje ljude u policiji koji im prodaju dokazni materijal, zovu ih na mesto zlocina neposredno nakon sto se isti dogodi i sl. To je lako zakljuciti na osnovu informacija u tekstovima kad se uporede sa vremenom kada se dogadjaj desio.
[ vladd @ 13.09.2014. 16:48 ] @
Imaju dousnike i u sudu i u tuzilastvu.

I kakve veze ima sta je Kantrimen izjavio, zakon mu dozvoljava da laze u svoju odbranu.

Sa druge strane, on bejase uhapsen 7-og avgusta, kako je izjavio, u Audiju TT, navodno su "trazili drogu"..a mozda su "trazili pacijenta", uz drogu koju su nasli, ali su ga "ubedili" da je neko drugo "delo" jeftinije za njega i "korisnije" za VIP zajednicu.

Pa je pristao na saradu, nakon sto su mu rekli da je "slobodan" i da moze da se setka gde zeli. A onda su krenuli protesti, stvar se zakuvala, ziza javnosti je dobila znacaj...i krenulo je sa realizacijom scenarija..
[ član @ 13.09.2014. 19:48 ] @
Citat:
vladd: Imaju dousnike i u sudu i u tuzilastvu.

I kakve veze ima sta je Kantrimen izjavio, zakon mu dozvoljava da laze u svoju odbranu.

Sa druge strane, on bejase uhapsen 7-og avgusta, kako je izjavio, u Audiju TT, navodno su "trazili drogu"..a mozda su "trazili pacijenta", uz drogu koju su nasli, ali su ga "ubedili" da je neko drugo "delo" jeftinije za njega i "korisnije" za VIP zajednicu.

Pa je pristao na saradu, nakon sto su mu rekli da je "slobodan" i da moze da se setka gde zeli. A onda su krenuli protesti, stvar se zakuvala, ziza javnosti je dobila znacaj...i krenulo je sa realizacijom scenarija..

to da je uhapšen u međuvremenu pa pušten je samo Kurir objavio i niko više, što dovoljno govori o verovatnoći da je to i stvarno tako bilo!

al mi je super tvoja teorija! :) možda Radoš Bajić čita ovaj forum, pa te uzme za saradnika na scenariju ako se odluči da snima film o ovom događaju!
[ Lavlja_Jazbina @ 13.09.2014. 19:57 ] @
član..Da li nesto znas o Raji Rodicu? Kako je poceo,gde je bio,ko je?
[ član @ 14.09.2014. 20:47 ] @
jel on vozio kantrimena? :)
[ vladd @ 14.09.2014. 21:38 ] @
Citat:
član:
Citat:
vladd: Imaju dousnike i u sudu i u tuzilastvu.

I kakve veze ima sta je Kantrimen izjavio, zakon mu dozvoljava da laze u svoju odbranu.

Sa druge strane, on bejase uhapsen 7-og avgusta, kako je izjavio, u Audiju TT, navodno su "trazili drogu"..a mozda su "trazili pacijenta", uz drogu koju su nasli, ali su ga "ubedili" da je neko drugo "delo" jeftinije za njega i "korisnije" za VIP zajednicu.

Pa je pristao na saradu, nakon sto su mu rekli da je "slobodan" i da moze da se setka gde zeli. A onda su krenuli protesti, stvar se zakuvala, ziza javnosti je dobila znacaj...i krenulo je sa realizacijom scenarija..

to da je uhapšen u međuvremenu pa pušten je samo Kurir objavio i niko više, što dovoljno govori o verovatnoći da je to i stvarno tako bilo!

al mi je super tvoja teorija! :) možda Radoš Bajić čita ovaj forum, pa te uzme za saradnika na scenariju ako se odluči da snima film o ovom događaju!


To nije ni vazno KO je objavio, posto je to nebitna i vest i poreklo vesti.

O hapsenju 7-og se izjasnio sam Kantrimen NA SASLUSANJU, kada se "branio" da NIJE BEZAO, vec su mu u policiji rekli da je "slobodan"!

Tako da je bilo kakva ranija vest nepotrebna i nevazna, IZJAVA je najsvezija i sluzbena varijanta.
[ Andrej013 @ 27.09.2014. 04:31 ] @
jbt tek sad vidim da je i od ovoga nas glupi narod napravio svetsku zaveru.
na osnovu broja pluseva i minuseva(700 : 200) mozemo da zakljucimo da je oko 75-80% gradjana srbije na ovom nivou:


[ HeYoo @ 27.09.2014. 06:23 ] @
Ovo sto je izreceno od strane ovog gore predstavlja klasicno licemerje. Nazivati neki narod glupim zbog sumnji oko ovog slucaja, a u isto vreme javljati se iz zemelje u kojoj postoje citave organizacije i TV kanali koji se bave: isterivanjem duhova, zaverama vlade, letecim tanjirima, putovanjima "na drugu stranu", itd... je smesno.

S obzirom da zivimo u drzavi koja je umela da rezira "nesrecne slucajeve" nije nenormalno verovati da bi znala i da sakrije nesrecni slucaj. Ali nema nekog smisla dalje diskutovati dok se eventualno ne pojavi neki dokaz.
[ mr. ako @ 27.09.2014. 06:36 ] @http://tldrwikipedia.tumblr.com/post/98392175568
[ 3way @ 27.09.2014. 08:32 ] @
Citat:
HeYoo:
Nazivati neki narod glupim zbog sumnji oko ovog slucaja...


Narod generalno ne ume da razmislja, bilo nas, bilo "njihov"...
[ vladd @ 27.09.2014. 09:00 ] @
JA bih rekao bistri narod, koji je dobro shvatio kako odredjeni rezim funkcionise i stiti svoju proglasenu "elitu".
Naravno, bistri nikada nisu bili "vecina"...

To se ne razlikuje puno od nekih drugih zlocinackih rezima, koji su drzava u drzavi, samo je malo naivniji, i sa manje resursa...

I drago mi je da bar manjina razmislja i uvidja odsustvo logika u sledu dogadjaja, gde se prepoznaju primitivne metode kreiranja "slucaja", koji se istina kreiraju i fabrikuju bilo gde na planeti, negde manje a negde vise vidljivo..

NAravno, za razliku od onih veselih, kojima su novine i mediji sve u zivotu, i svaka modifikovana stvarnost koja im se prezentuje, dobija epitet jedine i prave "istine"..

Iako su medijski "sundjeri"(upijaju prezentovano i ispunjavaju se do poslednje celije) vecina, nekako se bolje osecam sto ne pripadam takvoj vecini...
[ cika dacha @ 27.09.2014. 12:40 ] @
onaj ko nije KRIV taj ne BEZI preko pola sveta!
[ KrkaCiC @ 27.09.2014. 13:05 ] @
Za 50 000e bih bezao na severni pol i glumio bih da sam ubio djindjica,iskreno
[ endre85 @ 27.09.2014. 15:16 ] @
Citat:
vladd: JA bih rekao bistri narod, koji je dobro shvatio kako odredjeni rezim funkcionise i stiti svoju proglasenu "elitu".
Naravno, bistri nikada nisu bili "vecina"...:)

To se ne razlikuje puno od nekih drugih zlocinackih rezima, koji su drzava u drzavi, samo je malo naivniji, i sa manje resursa...

I drago mi je da bar manjina razmislja i uvidja odsustvo logika u sledu dogadjaja, gde se prepoznaju primitivne metode kreiranja "slucaja", koji se istina kreiraju i fabrikuju bilo gde na planeti, negde manje a negde vise vidljivo..

NAravno, za razliku od onih veselih, kojima su novine i mediji sve u zivotu, i svaka modifikovana stvarnost koja im se prezentuje, dobija epitet jedine i prave "istine"..

Iako su medijski "sundjeri"(upijaju prezentovano i ispunjavaju se do poslednje celije) vecina, nekako se bolje osecam sto ne pripadam takvoj vecini...:)


A ja bih rekao da si ti davno ispao iz koloseka. Pratim ES jako dugo i pocetku mog pracenja jos si imao smislene poruke i cenio sam ih, ali ono sto postujes
u zadnje vreme je vecinom skroz nerealno i vrlo tesko za citanje. Ja zaista ne znam sta se desilo, ali mozda biste trebali prestati sa postovanjem. Barem neko vreme.

Citat:
KrkaCiC: Za 50 000e bih bezao na severni pol i glumio bih da sam ubio djindjica,iskreno :)


Prodao bi se za samo 50.000,00e?
[ Andrej013 @ 27.09.2014. 16:04 ] @
Citat:
HeYoo:
Ovo sto je izreceno od strane ovog gore predstavlja klasicno licemerje. Nazivati neki narod glupim zbog sumnji oko ovog slucaja, a u isto vreme javljati se iz zemelje u kojoj postoje citave organizacije i TV kanali koji se bave: isterivanjem duhova, zaverama vlade, letecim tanjirima, putovanjima "na drugu stranu", itd... je smesno.


Alo pobesneli, kakve veze ima odakle se javljam? ako je 80% ljudi optereceno teorijama zavere toliko da se utrkuju da svaki da svoju teoriju zavere, onda je ta skupina ljudi glupa.
To nema nikakve veze sa zemljom iz koje se ja javljam, sta vise, i ovde ima gomila morona koji su i patentirali te teorije (covek nije bio na mesecu, vanzemaljci nas otimaju, bush je licno dirigovao 9/11 itd) tako da svuda ima kretena, jedio se to kod nas poprimilo da vise od 80% spada u tu grupu sludjenih dok u zemlji gde ja boravim ta brojka je recimo duplo manja.
[ jovajovic100 @ 27.09.2014. 18:41 ] @
Citat:
KrkaCiC:
Za 50 000e bih bezao na severni pol i glumio bih da sam ubio djindjica,iskreno :)


Dogorelo do nokata ?

[ KrkaCiC @ 27.09.2014. 19:03 ] @
Ma ne,samo kazem

MM ce dobiti par godina i bice pusten zbog extra odlicnog vladanja kuci posle max 2 godine,naravno dobice nanogicu i kucni pritvor

Ne bih da zvucim kao Fox,ali istina je negde tamo,ali stvarno,i mali % ljudi samo zna sta je to bilo u stvari!
[ jovajovic100 @ 27.09.2014. 19:41 ] @
Šta je bilo. Valjao belo u dilu sa nekim iz 29, koji ga je pokrivao dok se nije mnogo zakuvalo. A onda strpao u džep 20.000 e i
zapalio preko grane. Ko ima od vas lovu da organizuje bežanje u Kinu? A da radi nešto normalno i pošteno.
[ HeYoo @ 27.09.2014. 20:40 ] @
@Andrej

Pa kao sto si i sam primetio, u tvojoj zemlji su prakticno izmisljene popularne budalaste teorije zavere.
Koliko su one popularne medju prosecnim Amerikancima, ne znam zaista. Znam samo da su i TV kanali sa nekim renomeom dobili svoje "tragaici duhova" serijale. Sudeci po tome, trziste svakako nije malo.

Licemerno je da neko iz zemlje u kojoj postoji dobar procenat ljudi koji veruje u letece tanjire naziva drugi narod glupim jer javnost sumnja u rezultate istrage nekog ovozemaljskog slucaja. To su totalno dve razlicite dimenzije Andrej.

I da, kontam da je tvoj stil omalovazavanje i vredjanje sagovornika kao i sovinisticki ispadi ali se sledeci put potrudi da napises nesto i u vezi sa temom na koju postujes.
[ Andrej013 @ 27.09.2014. 21:06 ] @
Pa kao sto rekoh, moj natod je srpski narod pa ga iz samokriticnosti nazivam glupavim kao sto jeste. Takodje, recimo da 40% ljudi koje poznajem su amerikanci od kojih 0% veruje u letece tanjire a u isto vreme 60% ljudi koje poznajem su srbi od kojih 50% veruje u sve teorije zavera koje su cak medjusobno kontradiktorne medjusobno. Jedna od tih teorija je ta da se cela drzava urotila da zarobi nekog vozaca auta :D da ne pominjemo ostale koje se na ovom forumu redovno pominju na svakoj temi svakodnevno.

To je normalna pojava u nekim zemljama bliskog istoka I u srbiji. Naravno, vlasnici tv kuca nisu gadljivI da zaradjuju na zatucanim paranoicima pa im prave emisije koje ce gledati, zasto da ne? Ali se u srbiji plebs lozi na te teorije zavera za red velicina vise nego u civilizovanijem svetu, kontas? To je ta tuzna I porazavajuca cinjenica koja karakterise VECINU zatucanog stanovnistva. Nadam se da sam bio jasan ovog puta ;)
[ mr. ako @ 27.09.2014. 21:24 ] @
Andrej ono sto ti ne kapiras je da su to neke tvoje licne procene zasnovane na dokazima koje proizvodi tvoja masta.

Citat:
Andrej013: jedio se to kod nas poprimilo da vise od 80% spada u tu grupu sludjenih dok u zemlji gde ja boravim ta brojka je recimo duplo manja.
Citat:
Andrej013: Ali se u srbiji plebs lozi na te teorije zavera za red velicina vise nego u civilizovanijem svetu, kontas?

To su tvoji zakljucci i brojke koje izvlacis iz ko zna koje rupe i uporno ovde po forumu pokusavas da ih predstavis kao cinjenice. A one to nikako nisu, vec su samo tvoj subjektivni utisak ili zelja (?!).Sto se tice ovoga:
Citat:
Andrej013: Takodje, recimo da 40% ljudi koje poznajem su amerikanci od kojih 0% veruje u letece tanjire a u isto vreme 60% ljudi koje poznajem su srbi od kojih 50% veruje u sve teorije zavera koje su cak medjusobno kontradiktorne medjusobno.

Izgleda da moras premeniti drugare i poznanike koje imas u Srbiji ako ti ne odgovaraju.
Ja recimo ne znam nijednog (0%) koji veruje u sve teorije zavera koje su cak medjusobno kontradiktorne medjusobno, ipak, to bas nista ne pokazuje, osim da sam imao srece ili napravio sebi odgovarajuci izbor poznanika i prijatelja.
[ jovajovic100 @ 27.09.2014. 21:30 ] @
Kada si prosvetitelj što nisi ostao ovde, nego si zapalio u Ameriku i izigravaš Svetog Savu preko interneta.
[ HeYoo @ 27.09.2014. 22:05 ] @
Citat:
Jedna od tih teorija je ta da se cela drzava urotila da zarobi nekog vozaca auta :D


Po obicaju, nemas pojma o cemu pricas ali ti se ucinilo da je zgodna prilika da na ovoj temi prosipes svoja licna misljenja o kvalitetu naroda (jer se smatras strucnjakom). Sutra ces izabrati neku drugu random temu i tako sve u krug.

Citat:
Pa kao sto rekoh, moj natod je srpski narod pa ga iz samokriticnosti nazivam glupavim kao sto jeste.


Tvoj narod je nekad mozda bio srpski, sada se brini za zdravlje tvoje sadasnje okoline. Nazivaj ih kolektivno ludacima, glupacima i primitivcima u pedagoske svrhe. Valjda nece nasilno reagovati ako im objasnis da si strucnjak, ipak su civilizovan narod.
[ jovajovic100 @ 27.09.2014. 22:24 ] @
Naša narodna poslovica "Odakle ti je žena, odatle ti je rod"
[ Andrej013 @ 28.09.2014. 02:24 ] @
Citat:
jovajovic100:
Kada si prosvetitelj što nisi ostao ovde, nego si zapalio u Ameriku i izigravaš Svetog Savu preko interneta.

hahaha, ju izvini :)
Nisam ostao u Srbijji jer sam imao sansu da ne ostanem, pa sam je iskoristio kao i vecina drugih koji tu sansu dobiju, tu ne bi trebalo da bude ista sporno ili neuobicajeno... a kako to izigravam svetog savu? :)
i ne kontam, kakve veze ima to gde neko zivi sa objektivnom cinjenicom da se nesto desava na teritoriji X cesce nego na ostalim teritorijama?
Meni je iskreno zao kada vidim koliko ljudi je potpuno prolupalo i sludjeno pa komentarisem.


Citat:
mr. ako:
Andrej ono sto ti ne kapiras je da su to neke tvoje licne procene zasnovane na dokazima koje proizvodi tvoja masta.

Citat:
Andrej013: jedio se to kod nas poprimilo da vise od 80% spada u tu grupu sludjenih dok u zemlji gde ja boravim ta brojka je recimo duplo manja.
Citat:
Andrej013: Ali se u srbiji plebs lozi na te teorije zavera za red velicina vise nego u civilizovanijem svetu, kontas?

To su tvoji zakljucci i brojke koje izvlacis iz ko zna koje rupe i uporno ovde po forumu pokusavas da ih predstavis kao cinjenice. A one to nikako nisu, vec su samo tvoj subjektivni utisak ili zelja (?!).Sto se tice ovoga:
Citat:
Andrej013: Takodje, recimo da 40% ljudi koje poznajem su amerikanci od kojih 0% veruje u letece tanjire a u isto vreme 60% ljudi koje poznajem su srbi od kojih 50% veruje u sve teorije zavera koje su cak medjusobno kontradiktorne medjusobno.

Izgleda da moras premeniti drugare i poznanike koje imas u Srbiji ako ti ne odgovaraju.
Ja recimo ne znam nijednog (0%) koji veruje u sve teorije zavera koje su cak medjusobno kontradiktorne medjusobno, ipak, to bas nista ne pokazuje, osim da sam imao srece ili napravio sebi odgovarajuci izbor poznanika i prijatelja.

haha pa ne mogu ja tebi da objasnjavam kada i sam verujes u verovatno polovinu. aj necu sad da kopam po forumu, al mozda me jednom ne bude mrzelo.

Dakle, to nisu samo moje procene, vec imas par slika gore gde se vidi da od 1000 glasova, teorija zavere dobija 800 glasova, ili 80%... ima i gorih primera, al i boljioh pa je ovih 80% otprilike prihvatljivo. Tako da to nije moj utisak koji izvlacim od negde, vec javno dostupna informacija. Da smo citali komentare na B92 verovatno bi odnos bio malo bolji a na kuriru mnogo gori.
Sa druge strane, sto bi se sada snebivali i glumili kako ne pzonajemo takve ljude kada je srbija puna paranoicnih budala?

Evo u poslednjih 2 dana samo na ovom forumu od 5 tema koje sam citao na 4 se pominju velike zavere. U zavere aktuelne na ovom forumu su one vezane za farmakomafiju, rokfelerovi skriveni interesi koje samo srbi znaju, 9/11, let na mesec, teorija relativiteta, marihuana, haarp, raspad jugoslavije, gruzija, gay parada, avion nad ukrajinom, kradja glasova u skotskoj itd, i to je samo ono sto mi padne na pamet u roku od 2 sekunde. I svaka od ovih tema ima po 3-4 razlicite teorije zavera. Mogli bismo da otvorimo temu sa primerima da se lakse vidi koje su ramere u pitanju.
Kontradiktorne su npr one da tajkuni kontrolisu USA vladu a haarp koji konkrolise vremenske uslove a kontrolise amerika a u USA nezapamcene sushe gde korporacije gube novac :D ma takvih primera je xy.

sve u svemu, kada bih citao ny post ili ny times(koji su tipicni predstavnici demagoskih medija koje prosecni amer cita, ne narocito niteligentan niti narocito glup) i kad bih video da 80% ljudi podrzava neki komentar koji tvrdi da je bush vanzemaljac ili da je on roknuo bliznakinje i sl pa i za njih bih rekao da su svi(vecina) napaceni paranoicno moroni.

Sto se tice mojih poznanika njih ne mogu da biram, a sto se tice prijatelja njih biram a cak i medju njima, visokoobrazovanim pametnim ljudima ima ljudi ispranog mozga koji su nazalost u truloj okolini poklekli pod pritiskom masovnog ludila.
[ jovajovic100 @ 28.09.2014. 08:25 ] @
Andrej013
NYC

Vidi, Amer. Iz pijeteta prema dečku koga je ubio narko diler mogao mi da prestaneš sa pljuvanjem po svom narodu.
Ova tema treba da ima drugi karakter, a ti ako ti neodgovara poreklo, otvori novu temu, naprimer : ludi Srbi, pa udri!
Šta misliš kako je njegovim roditeljima.

Isto se odnosi i na ostale.
[ Svarog @ 28.09.2014. 11:09 ] @
Citat:
jovajovic100: Andrej013
NYC

Vidi, Amer. Iz pijeteta prema dečku koga je ubio narko diler mogao mi da prestaneš sa pljuvanjem po svom narodu.
Ova tema treba da ima drugi karakter, a ti ako ti neodgovara poreklo, otvori novu temu, naprimer : ludi Srbi, pa udri!
Šta misliš kako je njegovim roditeljima.

Isto se odnosi i na ostale.


Prosvetni radniče, aka jovajovic100, "neodgovara" se piše razdvojeno. Toliko,over and out !
[ jnk @ 28.09.2014. 11:20 ] @
Pored teoreticara zavere ne zaboravi dezurne internet cuvare nacije koji se po pravilu aktiviraju u roku od odmah ako neko ukaze na neke masovne pojave ludila medju narodom. U fazonu ako ti ne odgovara sto smo ludi idi odavde.
[ smsoft @ 28.09.2014. 11:29 ] @
Ja mislim da "Andrej013" ima problem sa nostalgijom, zato stalno i na svakoj temi koju komentarise udari po svom narodu. Valjda time hrani svoju savest i pravda svoj odlazak u USA.
E sad...to sto su svi koji misle drugacije od njega "sludjeni i prolupali" nije bas demokratsko uvazavanje. Ali navikli smo vec na njegovo pisanje, meni ga zao nekako.
A zanimljivo je kako se u svakoj temi pojavi i poneki lektor, kao trenutno "Svarog", koji eto, nadje za shodno da opominje na gramaticke greske, a u svojoj jedinoj recenici pomesa srpski i engleski...
Pozdrav!
[ HeYoo @ 28.09.2014. 11:47 ] @
Citat:
Pored teoreticara zavere ne zaboravi dezurne internet cuvare nacije koji se po pravilu aktiviraju u roku od odmah ako neko ukaze na neke masovne pojave ludila medju narodom. U fazonu ako ti ne odgovara sto smo ludi idi odavde.


A neki su samo alergicni na internet soviniste i licimure.
[ vladd @ 28.09.2014. 12:08 ] @
Mozda je "zapad" i raj za ovakve prekrsaje, tipa "nemarna voznja".
http://www.blic.rs/Zabava/Vest...a-debelim-kriminalnim-dosijeom

Citat:
Dok je bio na odmoru u Irskoj sa tadašnjom devojkom Dženifer Grej, Broderik je izgubio kontrolu nad autom kojim je upravljao i direktno udario u automobil koji mu je išao u susret. Vozač i suvozač u drugom automobilu poginuli su na mestu. Sud ga je osudio samo za nemarnu vožnju i naložio mu je da plati kaznu u iznosu od 175 dolara.
[ vladd @ 29.09.2014. 14:33 ] @
Mislim da posle ovakvih detalja, treba da se izbaci iz upotrebe termin "teorija zavere"

Kome nije jasno, nece nikada ni biti jasno.
A inace, svodjenje diskusiju na etiketu "teorije zavere" je tehnika zamajavanja, minorizacije i podsmeha i odvlacenja od sustine.

Citat:
Protiv Lazarevića je podnet optužni predlog zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i produženo krivično delo odavanje službene tajne, precizira se u saopštenju


Eto, ko bi rek'o cuda da se dese...
http://www.blic.rs/Vesti/Hroni...ODAVANJE-TAJNI-Saricevoj-grupi
[ Lavlja_Jazbina @ 21.11.2014. 21:00 ] @
Citat:
DVA “KANTRIMENA”: Uporedni snimak obrisanog i zvaničnog snimka -


http://www.teleprompter.rs/dva...-i-zvanicnog-snimka-video.html
[ KrkaCiC @ 21.11.2014. 23:41 ] @
Citat:
OBJAVLJENO: 27/08/2014 ·
[ Lavlja_Jazbina @ 22.11.2014. 05:50 ] @
Bas sam u toku .
[ vladd @ 22.11.2014. 17:00 ] @
Si cuo da je Kostunica napustio stranku?
[ SlobaBgd @ 23.11.2014. 02:19 ] @
Ne verujem ni da je Koštunica čuo...
[ član @ 05.12.2014. 07:32 ] @
Citam sad na Blicu clanak o nesrecnoj konobarici iz NS koju je prvo udario neko sa dzipom i pobegao, pa potom pregazio taksista koji je isao za njim. Vozac dzipa u bekstvu... sve podseca na slucaj Luke Jovanovica. pogledam komentare, kad naravno... odma smo poceli da razvijamo teorije zavere: vozaca dzipa neko stiti, a krivicu ce da svale na taksistu i onda ce da nadju neku budalu da se nagode sa njim da prizna ubistvo i da robija za pare ili neki drugi deal! Cim je dzip u pitanju, moguce je da ga je vozio samo tajkun, ministar, tatin sin i sl.?!

ne kapiram tu potrebu da se od svega moguceg i nemoguceg pravi teorija zavere!? cak i u slucaju ubijenog Zvezdinog navijaca u Turskoj... kada je objavljena vest da je uhapen ubica, poceli su komentari: to su podmetnuli nekoga, nije on pravi ubica i sl. Paranoja, opasna boles u Srba!


jos jednom...


[Ovu poruku je menjao član dana 05.12.2014. u 08:44 GMT+1]
[ Lavlja_Jazbina @ 05.12.2014. 08:39 ] @
I ja sam pomislio kada sam citao na bedak taksiste (iako ih ne podnosim ) da neki advokat ako nadju tog sa dzipom (zavisi koliko ce jataci cutati)
zakljuce da je dzip samo oborio zenu a da je taksista ubio.Jos ako nema para za zvog hokstaplera (advokata)tragedija za njega i porodicu.
[ KrkaCiC @ 05.12.2014. 15:48 ] @
Kad ste vec pokrenuli temu,zna li se sta se dalje dogadja sa ovim likom sto je vozio minija?
[ branko tod @ 05.12.2014. 19:11 ] @
Štrajkuju advokati
[ KrkaCiC @ 05.12.2014. 19:50 ] @
To znam,nego jel lik u pritvoru i dalje,pustili ga uz kauciju ili slicno...?

Nekako imam osecaj da dok se sredi pravni sistem bice slucaj zaboravljen
[ Lavlja_Jazbina @ 05.12.2014. 20:46 ] @
Nema,jedino da se potsetimo.
http://www.teleprompter.rs/dok...mena-najverovatnije-lazan.html
[ test1234 @ 05.12.2014. 23:19 ] @
Kaze EROR 502 nista od podsecanja.
[ gilopile @ 05.12.2014. 23:27 ] @
http://www.pressonline.rs/info...mena-najverovatnije-lazan.html
[ Java Beograd @ 29.07.2016. 10:10 ] @
Evo i novosti u ovom mutnom slučaju ...
Šuškalo se, i do sada, glasnije ili tiše, ali mislim da je ovo sad prvi put da se ovako eksplicitno iznese u javnost


[ Nebojsa Milanovic @ 29.07.2016. 12:37 ] @
Ranije se pominjala Snežana u smislu da i ona vozi Kantrimen.

Ali ne znam otkud sada ovakva prozivka, jeste prvi put ovako javno.
[ Java Beograd @ 29.07.2016. 12:48 ] @
Da, a ona je izjavila da ne nikad nije ni imala Mini Countryman, već bemliga, neki drugi model. Sad, to je isuviše lako dokazivo. Ili jeste ili nije, pogleda se u policijske registre.

Ne znam, mnogo toga je ostalo mutno u ovom slučaju, a pre svega nepostojanje krucijalnog dokaza - automobila kojim je krivično delo učinjeno. Da ne pominjem sve ostale nerazjašnjene ili nesuvislo razjašnjene detalje i pojedinosti.
[ shadow-bg @ 05.08.2016. 08:38 ] @
Ja licno sam u saobracaju video gospodju koja JAKO lici na doticnu, kako vozi kantrimen, vrlo slicne boje kantrimen za kojim traga policija, bez retrovizora i malo ulubljenim vratima, svega nekoliko dana nakon nesrece. Mislim da sam bas ovde na forumu procitao kako su njene komsije izjavile da je to samo slucajnost, da je ostetila auto dok se uparkiravala nekoliko dana pre nesrece, da je te noci auto bio parkiran.
[ član @ 16.08.2016. 10:05 ] @
Citat:
shadow-bg: Ja licno sam u saobracaju video gospodju koja JAKO lici na doticnu, kako vozi kantrimen, vrlo slicne boje kantrimen za kojim traga policija, bez retrovizora i malo ulubljenim vratima, svega nekoliko dana nakon nesrece...

izvini, jel ovo ozbiljno izjavljujes ili se salis? ne deluje mi da ima ironije u tvom postu?
[ shadow-bg @ 17.08.2016. 08:08 ] @
Ozbiljno izjavljujem.
[ član @ 17.08.2016. 10:07 ] @
Citat:
shadow-bg: Ozbiljno izjavljujem.

aj ne se*i (kad moram da ti kazem)!
TI si video par dana posle ubistva zenu koja lici na Divcovu zenu da se vozika po gradu Countrimenom sa otkinutim retrovizorim!?? pratio si ovu temu na forumu od samog pocetka i par dana nakon ubistva i kasnije i sto to nisi tada ovde napisao? sto se nisi javio kao svedok?!
[ shadow-bg @ 17.08.2016. 14:47 ] @
Ja mislim da i jesam napisao vec ovo u temi. A pratim temu od samog pocetka, mozes i da vidis moje poruke na pocetku. A nisam samo ja video, hvala bogu dosta ljudi je to videlo, i zato se po novinama i spekulise o tome.
[ dusanboss @ 17.08.2016. 18:25 ] @
Mislim da žena ( izgleda nije Divčeva još dugo) stvarno vozi takav sivi kantrimen, ima par slika. Na jednoj se navodno vide neka oštećenja.

Otac ubijeng je govorio kako ga je zvala. Šta je tu tačno verovatno nećemo saznati u skorije vreme.

Citat:
Ipak, ja nju ne okrivljujem, ko sam ja da prozivam Vladu Divca, koliko sam se puta veselio u životu zbog njega?


Ovo je deo njegove izjave iz bkica. Malo zvuči kontradiktorno.