[ PsihoXXX @ 15.08.2014. 14:06 ] @
Pozdrav, evo opet mene sa jednim pitanjem. Naime počeo sam da pravim igricu Yamb(Windows store),za sad sam napravio samo izgled koji mi za početak nije bitan nego mi je bitna funkcionalnost. Mislim da bi svu logiku trebao bez problema primeniti,ali naišao sam prvo na jedan problem koji ću opisati i onima koji ne znaju ovu igricu. Slika kako to sve izgleda je sledeca. ![]() E sada,kada se klikne na dugme baci generisem neke slucajne brojeve i to je skroz ok. Sledeci korak jeste da ostavim neke brojeve(u pravom svetu kockice) nepromenjene,a ostale da ponovo bacim jer imam 3 bacanja. Recimo na ovom primeru mogu da ostavim 5,5 a da se 4 kockice ponovo bace,i da dobijem umesto njih neka nova 4 broja. Ono sto mi je problem jeste da li ja mogu nekako da naznacim da ostavljam 5 i 5? Znaci da li mogu na neki nacin da obojim recimo u plavu taj Button ili TextBlock onog trenutka kad odlucim da ostavim neki broj? To meni nije problem uraditi u XAML tipa: <Border Background="Red" Grid.Row="3" Grid.Column="7" Width="83" Height="28" VerticalAlignment="Center" HorizontalAlignment="Center"> <TextBlock Grid.Row="3" Grid.Column="7" Text="BACI" FontSize="26" HorizontalAlignment="Center" VerticalAlignment="Center" ></TextBlock> </Border> Problem jeste sto ja ne znam da li je to moguce iz c# koda to uraditi i sta su alternative. Znaci taj okvir koji ispisuje broj moze biti i Button(a i TextBlock ispod njega ako on nudi resenje) i recimo da napravim neku metodu koja se aktivira na dupli klik,npr: bkockica1_DoubleTapped(). E sad kako ja da iz te metode obojim Button ili TextBlock? Znaci kliknuo sam dvaput na dugme koje sadrzi broj 5,uskocio sam u metodu bkockica1_DoubleTapped() i sta sad? Kako da to dugme obojim,osencim ili bilo sta slicno? Isto tako potreban mi je i put nazad,tj. da ako je osenceno i obojeno mogu da ga vratim u normalu? |