[ Igor88 @ 16.08.2014. 18:12 ] @
Ljudi, patim se pokušavajući da omogućim Go to XX funkciju na Dreambox 500s sa Optibox DM3800.

Da ne bude zabune, već godinama imam ovu konfiguraciju i zaista nisam imao nikakvih problema. Gasi-pali, nestanak struje, itd...zaista nikada problema.
Prije desetak dana, kada smo pošli na ljetovanje, raskopčao sam sve uređaje, motor, LAN... i sada više ne mogu da pokrenem motor preko boxa.
- Probao sam flash (4 puta), novu listu kanala (Predrag i [email protected] puta takođe).
- Resetovao sam motor nekoliko puta (raskopčam coax i držim LD dugmiće istovremeno i kada ponovo vratim kabal, motor ode na 0-ti položaj). Bitno je reći da lampice još uvijek blinkaju svake dvije sekunde i ne mogu da se isključe, a trebale bi valjda (da završe reset)
- Motor može da vozi ručno, ali preko boxa ni pomoću trikova. Vožnja ručno na dugmiće ne gasi lampice.
- Kada isključim "go to xx" opciju i ručno memorišem satelite, opet neće da vozi od jednog do drugog.

Ima li IKO ikakav prijedlog šta da radim???

Zaboravih reći da je prije svega ovoga blinkala crvena LED, kao da je nagazio na istočni graničnik, ali nigdje veze, antena je bila na Thor 0.8W.[Ovu poruku je menjao Igor88 dana 16.08.2014. u 19:38 GMT+1]
[ Seyokiller @ 12.09.2014. 22:16 ] @
I ja imam isti problem. Ako si ga rešio javi kako.
Imam Enigmu.
Hvala
[ Sava @ 13.09.2014. 08:35 ] @
Da li si probao drugi receiver? Imao sam problem na koji me tvoj asocira.

Meni se desilo sa Powerjackom (trebalo bi da je to isti motor) da spalim DM500S. Vrteo sa motor po jakom vetru pa je pukla biksna, DM se mučio i na kraju spalio neki deo za pokretanje motora. Receiver i dalje može besprekorno da radi sa fiksnom antenom, ali ne i sa motorom. Onda sam probao sa starim Echostarom koji valjda može da pošalje jaču struju i to je radilo neko vreme, pa onda sve manji pokreti dok nije sve stalo. Motor je zakočio, ali se Echostar nije spalio. Koliko se sećam kada su počeli problemi probao sam i reset motora i tada je još mogao ručno da se okreće direktno na krovu.
[ Seyokiller @ 21.10.2015. 21:53 ] @
Tema je jako stara ali se riješilo.
Drži 5 sekundi oba tastera na motoru i on ce se resetovati.
Nakon toga opet moras programirati i podesiti na dreambox-u !