[ Mitkoni @ 26.08.2014. 21:19 ] @
Na Gmail nalogu imam zastitu verifikacije koju sam stavio ukljucenu svima je poznato o cemu je rec.
E sada, koristim Samsung Galaxy Y (s5360) uradio sam Hard Reset i pokusavao sam ulogovati se preko svog naloga i bilo je bezuspesno, doslo mi je na ideju da je iz tog razloga zato sto je verifikacija naloga ukljucena za druge uredjanje/adrese kada sam na gmail nalogu iskljucio verifikaciju, nakon iskljucivanja verifikacije sve je proslo uspesno tokom logovanja na telefonu

I sada moram gmail security drzati na 'off' jer na zalost kada ponovo ukljucim dolazi do prekida naloga na telefonu.

Zanima me da li je i kako moguce da 'zastita bude ukljucena' i telefon funkcionise kako treba. I da li je to propust od njih jer dok sam se logovao nije mi trazilo preko androida da verifikujem i da 'sacuvam' na tom uredjaju verifikaciju.

Nadam se da ce sam post pomoci jos nekima koji su imali slican problem sa logovanjem zeljenog naloga a ne pravljenja novog...

off topic
Nakon sto sam uradio Hard Reset na telefonu verzija androida je 2.3.6 da li vredi da se update na 4.1 ili 4.2 na koju vec moze, koliko me secanje sluzi bilo je 4.2 (ili sam mozda pomesao nesto?).
Kao sto pitah da li je valjano da se abdejtuje, da li ce telefon kociti jer je to slab telefon.

[Ovu poruku je menjao Mitkoni dana 26.08.2014. u 22:29 GMT+1]
[ mr. ako @ 27.08.2014. 00:13 ] @
Treba da ukucas application specific password na Androidu, ne tvoj pass. App ili device specific pass generises sam na svom Google nalogu.

https://support.google.com/accounts/answer/185833?hl=en
[ Marko_R @ 24.12.2016. 23:51 ] @
Koristim Evolution email klijent na Linux-u i nakon što unesem app password mogu da radim sve a da me nikad ne pita za lozinku (i nakon restarta mail klijenta). Mislim da je to manje bezbedno od isključene 2 step autentifikacije i da efektivno i nije 2 step nego 1 step plus što je isto kao kad se snimi lozinka što već svi znaju da se ne preporučuje jer ko god osvoji kontrolu nad računarom može da radi sve sa mojim GMail nalogom. Trebalo bi da se unese app lozinka da bi se registrovao email klijent a onda bi trebalo svaki put da me pita za običnu lozinku osim ako ne izaberem da je sačuva. Postoji li neko rešenje?