[ Jing Jang @ 01.09.2014. 16:00 ] @
Ransomware je tip virusa novije generacije koji ima zadatak da vam zaključa računar uz poruku tipa „Vaš računar je zaključan od strane FBI/Interpol/CIA…. zbog toga što ste .
http://kompjuteras.com/upoznaj...bane-viruse-ransomware-virusi/
[ valjan @ 01.09.2014. 20:35 ] @
Jinže Janže, hajde malo daj neki uvod svojim rečima i neku svoju opasku, a ne samo da ostaviš ovako loše iskopipejstovanu prvu rečenicu sa tog bloga i prišljamčen link. Kaži barem je li to možda tvoj blog ili nekog tvog drugara, ili te se možda jako dojmio zbog nečeg i zbog čega, i sl.

Ovako, pogledao sam sam početak, gde se kaže da je to "tip virusa novije generacije", a nije uopšte nov (prvi se pojavio pre četvrt veka, a intenzivirali su se u poslednjih deset godina), niti je to tehnički gledano baš virus... I onda sam preleteo šarene screenshotove, boldovane naslove i spustio se na sam kraj, gde autor tvrdi:

Citat:
ni jedan tip ransomware virusa nije nikad detektovan na računarima na kojima je operativni sistem Linux


Bez ikakvih argumenata, iako su poznate razne infekcije tog tipa i na Linux, i na Android, i na Mac Os mašinama...

Tako da čim je početak tako traljav a kraj tako nadmen i neargumentovan, nisam ni zavirivao u sredinu, možda ima nečeg korisnog, i baš zbog toga bih ja više voleo da ti svojim rečima kažeš zbog čega želiš da ostali pročitaju ovaj blog, inače ću takve postove smatrati delom spambota i biće uklonjen po kratkom postupku...
[ Jing Jang @ 02.09.2014. 06:51 ] @
Ko redovno prati stvari iz IT-a zna da se i ovih dana desavaju slicne stvari sa zlonamernim virusima i upadima u OS. Cilj i moja namera je da se ostalim clanovima foruma skrene paznja na ovakve i slicne stvari i da ubuduce budu mnogo pazljiviji. Ja ne forsiram niciji blog ili forum niti imam nekog od prijatelja da bih to radio. Trazite da prepricavam ili dajem neko svoje vidjenje o ovim ili slicnim stvarima a nema potrebe za tim. Ako je neko imao problema u vezi pomenutih virusa i kako resiti odredjene stvari, onda se mogu voditi diskusije, saveti i sl.
[ valjan @ 02.09.2014. 10:57 ] @
Nema potrebe ni za kreiranjem postova koji liče na delo neispravnog spambota, zbog toga sam i uputio moju molbu da se ipak malo povede računa o kvalitetu postova. Da sam negde u onom članku video nešto što iole liči na pokušaj prodaje bilo čega, obrisao bih tvoj post odmah, jer ja ne mogu da znam da li se tvoj računar inficirao i da li ti je zbog toga hakovan nalog pa nešto postuje umesto tebe, kad se ti ni ne potrudiš da sam pokažeš da je ljudsko biće napisalo ono. Ne znam da li je stvarno toliko teško napisati dve tri svoje reči, pa da ljudima bude jasno zašto treba kliknuti na onaj link. Ja ga recimo nisam pročitao jer sam na osnovu uvodne i završne rečenice ustanovio da tu ima netačnih tvrdnji, kao što sam i objasnio, i da zbog toga ne treba da gubim vreme na takav članak, a ni ništa u tvom postu me nije privuklo da ga čitam. Otvorio sam link samo da proverim da li je stvarno spambot postovao to. Kažeš da ti je cilj i namera da skreneš pažnju, pa ti samo mogu reći da ti je metod pogrešan.
[ Jing Jang @ 02.09.2014. 11:55 ] @
Da li je metod pogresan ili nije, o tome se moze diskutovati nadugacko i nasiroko. Vidim da dosta clanova ovog foruma se zali na viruse koji im prave probleme a koje na klasican nacin ne mogu da ih uklone. Smatrao sam za shodno da im omogucim da se upoznaju sa metodama i nacinom uklanjanja istih kao sto je prikazano pomenutim linkom. Da li su namere pomenutog autora dobronamjerne ili ne, o tome se moze diskutovati. I sam sa ranije imao dosta problema sa virusima koje nisam mogao na klasican nacin da ih uklonim sa antivirusom pa cak ni sa reinstalacijom OS.
[ valjan @ 02.09.2014. 12:36 ] @
Ovaj, ja mislim da se mi debelo ne razumemo... Pogledaj svoj prvi post, i ne samo da ga pogledaš, nego ga i pročitaj, i to do kraja, pažljivo... Samo toliko, i da završimo sa ovom praznom off topic pričom...
[ Jing Jang @ 02.09.2014. 13:24 ] @
Kažeš da ti je cilj i namera da skreneš pažnju, pa ti samo mogu reći da ti je metod pogrešan.
Necemo vise o ovome raspravljati. Ovaj post mozes i obrisati, ako smatrate da ne odgovara.