[ iculibrk @ 04.09.2014. 19:59 ] @
Model laptopa Asus PRO5DA sa 2GB ram memorije, procesor Athlon 64 QL65, grafika Ati Radeon 4570 512mb memorije.
Pri ukljucenju laptopa ne desava se nista. Signalna lampica koja treba da pokazuje da se baterija puni ne svetli, niti svetli nijedna signalna lampica, izgleda da uopste struja ne dolazi do maticne ploce. Jedino se pri ukljucivanju punjaca u laptop cuje pucketanje na delu gde je dugme za ukljucivanje.
Isto se desava i kada se prikljuci punjac bez i sa baterijom. Proban je i drugi punjac koji je ispravan.
Interesuje me u cemu je kvar i da li je popravka isplativa?
Unapred hvala.
[ Binary Mind @ 05.09.2014. 21:42 ] @
Nemoguće je pogoditi problem bez otvaranja laptopa. Kratki spoj je najverovatnije u pitanju, ali gde to tačno, ne može ti niko reći (možemo da kljucamo kao ćorave koke, ali radije ću taj deo da preskočim.), niti da li je neka vitalna komponenta oštećena do te mere da se ne može popraviti (Čitaj: treba je zameniti). Ista je priča i za moguću cenu popravke. Niko ti ništa ne može precizno reći. Ako je problem banalan, onda neće puno koštati. Ako je problem ozbiljan, popravka može i duplo da nadmaši trenutnu realnu tržišnu cenu tog laptopa koja je skromna sa obzirom na generaciju i tehničke karakteristike. Nosi u servis da vide šta je i kažu koliko bi koštala popravka pa odluči da li se isplati ili ne.
[ Ubleha @ 09.09.2014. 00:22 ] @
To pucketanje bi moglo ukazivati na los kontakt konektora za punjenje sa maticnom plocom ili ako je odvojen onda kontakti na kablovima na konektoru.