[ parmin @ 10.09.2014. 23:24 ] @
Pre par dana, na službenom kompjuteru, ubacim fleš, a na ekranu mi izađe nepoznata ikonica. Short cut. A mojih foldera nigde nema. Kliknem na tu ikonicu, otvori mi sve moje foldere, koji su bili tu i ranije. Zatim sam skinuo to što sam hteo sa službenog kompjuteta, došao kući i ubacio fleš u moj kompjuter. Samo mi je izašao onaj short cut, a mojih foldera nigde nema. Sutradan, kada sam došao na posao, ubacim ponovo fleš u kompjuter, normalno, samo ona ikonica. Ali kada sam kliknuo na nju, otvorila se i svi moji folderi su bili tu. Znači na službenom kompjuteru otvara, a na nekom drugom neće. Šta sam i gde sam to čekirao pa se pravi taj short cut. Ranije ga nije bilo. Kada ubacim fleš u službeni kompjuter i otvori mi taj short cut, otvorim ga, prebacim sve foldere na desktop, zatim ih prebacim ponovo sa desk topa, na fleš, izbrišem onaj short cut i onda je sve u redu, ali čim ponovo ubacim fleš u službeni kompjuter, opet se napravi short cut.
[ ZAS011 @ 10.09.2014. 23:35 ] @
Virušče

na oba računara!
[ risp73 @ 11.09.2014. 08:31 ] @
Imao sam sličan slučaj.
Virus sakrije folder i napravi svoj (zaražen) .exe fajl istog imena ali bez ekstenzije naravno.
Tom fajlu dodijeli ikonicu kakvu u Windowsu imaju folderi, onu žutu.
Korisniku sve izgleda regularno, vidi "svoj" folder, klikne na njega i ...

Instaliraj MCShield.