[ Clavis @ 12.09.2014. 02:26 ] @
Pozdrav,
Imam lap top toshiba satelite c855d, na kom mi je otisla baterija, tj drzi 10 minuta.

Kupio sam novu bateriju, lap top je detektuje, ali lampica svetli narandzasto sto znaci da je prazna, ili na 5-6%. Medjutim kad pritisnem power dugme lap nece da se upali. Takodje kad gurnem kabl od punjaca neće da upali. Pali se jedino kad je na punjacu ali bez baterije. Ako ubacim bateriju dok lap radi, onda u win7 pokazuje da je navodno puna 100%. I zato se ne puni, medjutim kad izvucem punjac komp se gasi istog momenta. Moram da napomenem da sa starom baterijom funkcioniše sve, osim što je dotrajala pa se isprazni za 10 minuta.

Naravno posumnjao sam da je nova baterija loša, ali pošto odgovara za lap mog druga probao sam kod njega i radi perfektno.
Iscitao sam gomile stvari na netu nista mi nije pomoglo. Ni deinstalacija ACPI Battery i AC adapter u Device Manageru, ni obaranja sistema i instalacija novog (formatirao sam sve i C I D).

E sad negde sam naišao da može da se desi da ti nova baterija ne bude kompitabilna ako si radio Update BIOSa, što ja jesam uradio pre godinu dana, bila je neka verzija 6.0, sad je 6.05. i da treba da vratim fabrička podešavanja. Probao sam po nekim instrukcijama (drzis nulu pa upalis komp i ne pustas nulu dok ne bipne itd..) medjutim to kod mene ne pali uopšte, windows se startuje držao ja nulu, ne držao.

Kako da vratim taj BIOS, to mi je još jedina nada da će proraditi?
[ Kamenni @ 13.09.2014. 10:29 ] @
Downgrade BIOS-a na taj nacin nije moguc, odnosno ne moze se vratiti na raniju verziju iz samog BIOS-a, ili pomocu winflash, itd... To je moguce uraditi skidanjem BIOS chip-a, najverovatnije je da je u 8-pinskom SPI flash-u i upisati na odgovarajucem programatoru...
Taj problem nije tako redak slucaj sa jeftinim baterijama, neulazim koliko si platio, ali da stavis originalnu bateriju skoro sam siguran da nebi imao tih problema.
Da li si pokusao da bateriju od kolege stavis u tvoj laptop?