[ okraz @ 12.09.2014. 13:21 ] @
Na kompjuteru Fujitsi Simens pokusavam instalirati novu verziju Xpa ali imam problem.
Postojeci Win je instaliran na partijici C a inace je HDD podiječjn na dvije partijice C i D.
Kada pokrenem instalaciju novog XPa nemam opciju NEW RAW niti vidim partijice C I D nego mi je ponudjena partijica od 968 Mb na koju Windows ne moze da se instalira.
Zasto ne vidim stare partijice i kako da ovo rijesim.
Takodje ne mogu pokrenuti ni System restore odnosno oporavak sistema.
Mozda ovo nijenova tema ali nisam mogao naci objasnjenje za ovaj problem.
[ calexx @ 12.09.2014. 14:08 ] @
To je neka solo particija a ostatak harda se ne vidi uopšte ili se nešto vidi? Da nije to neka fleška?
[ gilopile @ 12.09.2014. 14:22 ] @
Koja ploca je u pitanju? Pretpostavljam da je HDD SATA i nemas drajver, a to sto ti vidi 900MB je najverovatnije fleska sa koje pokusavas da dignes OS. Samo pretpostavljam, jer nisi naveo bitne informacije: Koji HDD ATA/SATA i koja ploca....

Prvo proveri da li se taj HDD vidi u BIOS-u.
[ okraz @ 12.09.2014. 15:06 ] @
Ma nisam veliki poznavalac ali mislim da je pri ranijoj instalaciji nesto >otkaceno> ili ,uglavnom ne vidim nista a kod podesavnja boot sa F12 imam opcije HDD, CDrom....
[ gilopile @ 12.09.2014. 16:57 ] @
Proveri onda prvo kablove HDD-a. Koji HDD ATA ili SATA i napisi nam tacan model ploce.

Da li kod F12 pise model HDD-a, jer ne mora da znaci da je prisutan ako imas podgrupu HDD u qick boot menu-u.