[ skalicapr @ 26.09.2014. 07:42 ] @
Pozdrav za sve. Često pretražujem ovaj forum kao neregistrovani korisnik, i uglavnom uspijem da nađem sve što mi treba pa nikako da se reg. ![]() Ovog puta moram objasniti šta mi treba pa ako neko ima da mi pomogne ... U pitanju je stanje magacina. Već sam podesio data validation i želim sledeće : Kolona "Stanje" sadrži kroz padajući meni "Ulaz" i "Izlaz" ; Pored je sledeća bitna kolona "količina". Potrebne su mi dvije formule na vrhu koje će da računaju Stanje : ULAZ I IZLAZ količinski tako da razdvaja unos količine. Primjera radi : F............... H 5 Ulaz........50 kom. ........... 6 Ulaz....... 60 kom. ........... 7 Izlaz...... 10 kom. ........... 8 Ulaz....... 20 kom............. 9 Izlaz.......10 kom. ........... ULAZ : 130 kom. IZLAZ: 20 kom. Ja sam uspio da mi računa i prepoznaje ali samo za F5 polje : Code: =IF((F5)="Ulaz",SUM(H5:H58),IF((F5)="Izlaz",SUM([b]H60[/b]-H5))) H60 mi računa svu količinu ukupno Kada dodajem na F kolonu SUM on mi izbacuje grešku VALUE ![]() Unaprijed zahvalan! |