[ miki987 @ 26.09.2014. 14:17 ] @
Drugari, bavim se programiranjem u vb-u, ne bas profi ali ucim. Potrebne su mi dve stvari ili pojasnjenje od vas.
1. Kako izgleda sema-kod-postupak ili kako vec da na serveru okacim skriptu koja ce da posreduje izmedju mog vb programa prilikom logovanja. Naime, da bih se sa svojim program konektovao na mysql koristim odbc konektor, ali u samom programu imam string koji glasi ovako

Code:
cn.ConnectionString = "Driver={MySQL ODBC 5.3 ANSI Driver}; Server=127.0.0.1; port=3306; Database=baza; user=root; Password=123245; option=3;"


posto je samim tim program nebezbedan jer exe moze uvek da se otvori, potrebna mi je skripta koja ce biti na serveru i prema kojoj ce se izvrsiti upit na osnovu korisnickog imena i lozinke iz mog programa, onda php skripta onda proverava da li postoji i ukoliko postoji koriscniko ime i lozinka da moja aplikacija nastavlja rad

2. Druga stvar je skripta koja ce isto biti na serveru i da svake Nedelje u 20:00h odradi upis u odredjeno polje
[ dakipro @ 26.09.2014. 16:47 ] @
Nisam najbolje razumeo, da li ti je potrebna gotova skripta, da li zelis da krenes da je pravis (i ako da dokle si stigao i gde je tacno zapelo) ili bi da ti neko napravi celu skriptu?
Ako mozes da pojasnis malo da znam da li i gde da premestim temu jer je php tema iskljucivo za one koji zele da uce programiranje
[ miki987 @ 26.09.2014. 17:46 ] @
pa iskreno ja u php-u ne znam nista, potrebno mi je upustvo ili link ka nekom tutoriajulu, ili jos bolje ako ima gotovih primera pa bi uspeo da je prilagodim svojim potrebama, jer ja u praksi uopste ne kontam kako i da li to bas ide na nacin kako sam opisao. Konkretno, skripta koliko shvatam ima zadatak da preusmeri podatke koje klijent na aplikaciji unese i ostvari logovanje, ali sta se desava sa svim procedurama u mojoj aplikaciji, da li svaki put kada radim operaciju sve ide preko te skripte ili ne, sta u mojoj aplikaciji treba da dodam da bi to tako radilo. Konfuzno malo, delujem kao izgubljen u prostoru i vremenu, ali stvarno nista ne znam oko toga a potrebno mi je, potreban mi je primer i objasnjenje
[ plus_minus @ 27.09.2014. 03:33 ] @
Primera i objašnjenja ima mnogo. Za php - poprilično mnogo. Načina za proveru i validaciju - extra mnogo. :) ŠTo je dobro. Ali, za ljude koji tek kreću - nightmare. Ili, ne mora da znači, jel' da?
Ako hoćeš kvalitetan rad a pre svega kvalitetnu proveru, pre preuzimanja, onda je najbolje da neko ko se lepo razume u php završi taj deo posla.

U međuvremenu, ti kreni odavde -> http://php.net/docs.php, prelistaj, pa ćeš shvatiti i sam vrlo brzo, šta, gde kako i zašto.
A za primere user/pass načina validacije, google search: php user pass validation

----

Ako kreneš sam da pišeš određenu php skriptu, pa zapne, e onda dođeš ovde ili u podforum php za početnike, okačiš kod ... ostali vide, malo pomognu, itd..