[ djvlajko @ 30.09.2014. 15:10 ] @
U bazi podataka imam polje (kolonu) u kojoj se upisuju pdf dokumenta (ne putanja do pdf fajlova, vec sam pdf sadrzaj).

Hteo bih izvrsitit direktno ucitavanje sadrzaja tog polja u neku kontrolu na formi.

Nije problem napraviti pdf fajl iz tog polja, pa ga posle ucitati. Ja bih hteo zaobici formiranje - upis falj na disk i izvrsiti direktno
povezivanje kontrole i sadrzaja polja.

Moje pitanje je, postoji li kontrola koja to moze prihvatiti.

Inace, podaci se nalase u Sql 2008 R2 express, tip polja je varbinary(MAX).

Hvala ...
[ rgdrajko @ 02.10.2014. 01:34 ] @
Ako sam dobro razumeo onda je to RichTextBox Control, ona ucitava i sliku i tekst.

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms234980(v=vs.90).aspx
[ djvlajko @ 02.10.2014. 21:33 ] @
Probao sam sa RichTextBox kontrolom, ali mi se prikaziju gomila upitnika sa jos ponekim karakterom. Nema ni naznake od sadrzaja pdf-a.

Pitanje da li je ovo resivo u vb6 ili se resenje mora potraziti u novijim verzijama vb.net-a.
[ Marko_L @ 02.10.2014. 22:35 ] @
Ni VB6 ni novije verzije VB-a nemaju nikakav ugrađeni metod za prikaz sadržaja pdf fajla. Rešenja naravno ima, a koje ćeš iskoristiti, zavisi od toga koliko si vremena i truda spreman da uložiš. Generalno, najjednostavnije, najbrže, a najčešće i najbolje rešenje je upravo ono što si sam pomenuo, tj. da generišeš fajl na disku i otvoriš u default pdf čitaču. Ako to iz nekog razloga nije odgovarajuće rešenje u tvom slučaju, sledeće bi bilo da potražiš neku biblioteku koja može da učitava i prikazuje pdf fajlove. E sad, ne bih mogao da ti preporučim neku konkretnu, iz prostog razloga što se nisam time mnogo bavio, a ono što sam isprobao daje mešovite rezultate (u smislu, neke prostije dokumente prikaže kako treba, neke potpuno deformiše, itd.). Svakako, najbolje je da sam isprobaš one koje pronađeš, pa ćeš videti kako se ponašaju sa tvojim fajlovima. Ako planiraš da pređeš na .NET, veća je šansa da nađeš nešto upotrebljivo, mada nije isključeno da ima i za VB6. Uglavnom, kucaj u google "pdf viewer vb6" ili "pdf library vb6", pa pogledaj to što ti izbaci. Sledeće i sigurno najkompleksnije rešenje ti je da proučiš pdf specifikacije i pokušaš da napraviš sopstveni viewer. Ako odlučiš da se upustiš u to, specifikacije su javno dostupne i možeš ih pronaći na http://www.adobe.com/devnet/pdf/pdf_reference.html
[ djvlajko @ 03.10.2014. 12:13 ] @
Ipak je, u ovom momentu, najisplativije da koristim falj na disku, pa da ga onda ucitam.

Zahvaljujem se angazovanju ......
[ rgdrajko @ 03.10.2014. 14:10 ] @
Citat:
djvlajko: Probao sam sa RichTextBox kontrolom, ali mi se prikaziju gomila upitnika sa jos ponekim karakterom. Nema ni naznake od sadrzaja pdf-a.

Pitanje da li je ovo resivo u vb6 ili se resenje mora potraziti u novijim verzijama vb.net-a.


Jeste, sa nekim ocr program pretvori pdf fajl u rtf fajl npr. sa OCR programom Readiris, Aby fine reader(readiris je bolji) i onda rtf fajl ucitaj u RichTextBox kontrolu.