[ dgojic @ 10.10.2014. 15:39 ] @
Pozdrav

Imam jako čudan problem u poslednjih 10-tak dana. HP 840c iz Ofisa 2007 (Word ili Excel) neće da štampa tekst. Izbaci samo niz sitnih tačkica i to je to. Međutim, ako tom istom tekstu negde dodam neku sliku, on normalno odštampa i sliku i tekst?! Ludilo mozga, ne znam kako to da nazovem.

Pošto sam pomislio da mi je nešto ušlo ušlo u komp i tu umrlo, rešim da ubijem po svim propisima sistemsku particiju, instaliram ponovo win7 ultimate x64 (isti koji je tu i ranije bio), sve lepo prođe, legnu drajveri za štampač sa win update-a i posle višesatnog drndanja - naravno, ne pada mu na pamet da štampa, isto kao i pre reinstalacije. Znači, ako je samo tekst nema ni govora, ali ako se doda slika sve se odštampa... Strašno...

Da dodam da ako probam u Corelu da iskucam tekst, on odštampa sve OK. Samo ima taj problem u Ofisu. Naravno i verzija Ofisa je ista ta koju koristim godinama i legalna je.

Dajte mi neku ideju, ovo mi je skroz neverovatno, nemam pojma koji mu je.

Hvala, pozdrav.

Proverio sam, neće da štampa ni pdf fajlove iz Foxit readera. Znači, svaže instalirana mašina...

[Ovu poruku je menjao dgojic dana 10.10.2014. u 17:49 GMT+1]
[ Lavlja_Jazbina @ 10.10.2014. 18:20 ] @
Citat:
legnu drajveri za štampač sa win update-a i posle višesatnog drndanja

Odakle ti win 7 drajveri za taj stampac ? Imam prastari 930c pa me zanima.
[ dgojic @ 10.10.2014. 20:51 ] @
Pa sa win updatea, tako sam i napisao :) U pokretanju updatea posle instalacije windowsa sam ih je našao u optional updates. Inače, drajvera da se skinu uobičajenim putem sa HP-ovog sajta nema za 840c, tako čak i piše tamo.
BTW, problem sam rešio. Zezao je kertridž. A zašto to nisam shvatio? Pa zato što je u Corelu štampao tekst bez problema. A zašto to nije radio onda iz drugih programa? E, tajna leži u postupku kako Corel šalje komande štampaču za miksovanje boje. Crna boja koju Corel šalje ka štampaču nije ista ona crna koju Word/Excell... šalje štampaču, iako izgledaju potpuno isto na papiru. Kada sam tekst u Wordu promenio od crnog u 15% gray, sve je odštampao bez problema. Eto, i to je korisno znati kada vam štampač iz nekih programa štampa a iz nekih ne.
Pozz.