[ Crazy Man @ 23.10.2014. 09:23 ] @
Napravio sam jednu stranicu za prijatelja majstora koji se bavi razno raznim poslovima (majstor za bauhaus, vodovod, plin, ugradnja klima, ventilacije i sl.). Moram reći da nisam baš neki dizajner, već programer tako da moguće da se nekima stranica neće svidjeti. Što se tiče programerske strane, najviše posla je bilo oko multijezinčnosti... I također, ako ima kakvih prijedloga, sve je dobrodošlo, kao i savjete oko optimizacije za pretraživače.

Stranica se nalazi na www.besser.hr
[ slnet @ 24.10.2014. 08:41 ] @
Odlican za ovu vrstu posla. Sasvim pristojan i lep dizajn za prezentacionu stranicu. Najbitniji je SEO, kako bi njemu ovaj sajt doneo posla. Vidim da nisi stavio neke osnove stvari kao meta 'description' i trebalo bi malo vise contenta. Alt-ove u slikama isto dodaj vezano za kljucne reci koje se traze za ovu vrstu posla.
[ Crazy Man @ 24.10.2014. 09:18 ] @
Hvala na odgovoru! Gledao sam da bude što jednostavije i da je u prvom planu čime se firma bavi, a oko SEO sam (tek sad vidim) dosta zaštekao tako da ima tu posla još... Također, backlinkanje mi nimalo ne ide, jer ima tko kakve link direktorije/kataloge gdje bi mogao stranicu prijaviti ?
[ djoka_l @ 24.10.2014. 09:32 ] @
Meni se sviđa dizajn. Možda je malo prekrupan font na stranicama, ali je malo teksta pa ne izgleda loše. Lepo se skalira na niže rezolucije.
Probao sam malo pretragu, sajt još nije lepo vidljiv, ali pogađa se iz dva pokušaja preko facebook stranice i preko enovigrad.info
Mislim da je za tu vrstu sajta najbitnije da imaš linkove na raznim poslovnim adresarima za tu regiju. Tako se najčešće dolazi do zanatskih radnji. Verovatno je na takvim sajtovima link besplatan, dok neki daju samo osnovne informacije besplatno, a za ostalo treba nešto platiti.
[ Crazy Man @ 24.10.2014. 09:49 ] @
Hvala, pazio sam na responzivni dio stranice koliko god sam mogao a da nejde previše na štetu sadržaja. Ma da, ako se ne upiše baš "besser.hr" Google ne nađe skoro pa ništa, tako da fali vanjskih linkova. Super prijedlog za poslovne adresare, to ću svakako pogledati ;)
[ slnet @ 26.10.2014. 11:19 ] @
Pocetni link building radis tako sto ubacis link sajta u par direktorijuma, par foruma, bacis post na par drustvenih mreza, nadjes par sajtova koji imaju solidan pagerank (imas besplatne tool-ove za proveru na googlu samo kucaj) i razmenis sa njima linkove. Naravno moras znati pre toga koja ti je kljucna rec sa kojom zelis da navuces posetu na sajt, uglavnom bi trebao da istrazis preko keyword-plannera sta se trazi. Na osnovu toga znas koji ce ti biti Anchor u linku. Tipa '<a href="www.besser.hr">Majstor Beograd</a> ako ti je cilj da se dobro rangiras za kljucnu rec Majstor Beograd. I cekas onda malo da te indeksira google, pa ponovis opet pricu i tako u krug dok ne sagradis dosta linkova.
[ Panajotov @ 18.02.2015. 09:04 ] @
Fino izgleda, neke stvari bi promeniom ali posto je glavna stvar SEO, probaj ovo da sredis za pocetak?