[ pr0ceS @ 01.11.2014. 14:37 ] @
Problem sa monitorom:

Pre dve godine u WinWin-u sam kupio monitor Samsung SyncMaster S23B350HS 2ms koji je do pre par meseci radio super. Pre par meseci sam primetio da se iz gornjeg desnog ćoška ka levoj strani pojavljuju tanke linije. Prvo što sam probao je da zamenim grafičku u kompjuteru da se uverim da nije do nje. Međutim nakon zamene grafičke linije su i dalje bile tu. Monitor sam pre nošenja na reklamaciju probao na još par uređaja (laptop, sbb d3 resiver...) i linje su uvek bile tu. Takođe linije su tu i kada sam probao preko DV (Vga na DV) priključka i HDMI priključka. U međuvremenu sam se i preselio tako da isključujem i lošu struju kao mogućnost ( ako ovo uopšte može da utiče) Sve ove kombinacije jasno ukazuju na to da je u pitanju monitor.

Problem sa reklamacijom:

Monitor je dva putao bio u WinWin-u na reklamaciji. Prvi put dok je bio u servisu istekla mi je garancija od monitora i tada su mi monitor posle nekog vremena vratili sa dopisom da kvar nije ustanovljen i da monitor radi normalno. Pošto nisam hteo da preuzmem takav monitor a da ga ne proverim tražio sam na licu mesta da ga proverimo i stvarno linija nije bilo. Nakon ponovnog privezivanaj monitora na računar linija nije bilo do sutradan ujutro da bi se tokom dana pojačale i uveče već bile jasno vidljive. Po gašenju računara uveče monitor sam totalno razvezao i isključio iz struje i ujutro kada sam ga ponovo prikopčao nije bilo linija da bi se ovaj put već posle samo par sati pojavile. Kontaktirao sam ponovo WinWin i njihovu službu za reklamacije gde su mi rekli da će preuzeti monitor na servis ponovo. Monitor je ovog puta ostao preko mesec dana u servisu i navodno opet nije dijagnostikovan kvar. Pošto skoro 30 dana nisam imao nikakvu informaciju šta se dešava pre 3-4 dana sam ih nazvao i tada je neka žena koja se javila pogledala i rekla da je radni nalog zatvoren još 14. oktobra a da piše da kvar nije ustanoivljen tako da sam već unapred znao odgovor i bio spreman za dolazak monitora.

Za to vreme dok je monitor bio u "servisu" (ako je bio uopšte) ja sam kod kuće probao 2 CRT monitora i 3 LED monitora koji su svi radili bez problema na istom računaru na kome i ovaj problematičan monitor. Takođe sam uzeo i novu grafičku kartu od prijatelja da mi bude pri ruci kada mi stigne monitor. Monitor sam preuzeo preključe juče je radio bez problema da bi od jutros počele da se pojavljuju ponovo te linije. Pustio sam malo da radi i kada su se već dovoljno pojačale da se vide bez problema
privezao sam drugi monitor koji radi sasvim normalno, zatim sam vratio ovaj monitor i linije su tu. Onda sam zamenio grafičku kartu i opet probao monitor i linije su tu. Takođe sam odmah probao monitor i na SBB D3 resiver preko HDMI i linje su tu.

Dakle 1000% sam siguran da je monitor neispravan a iz WinWin-a su mi ga 2x vratili takođe neispravnog. Nisam siguran šta mi je dalje činiti. Razmišljam se da monitor odnesem u neki privatni TV servis da mi dijagnostikuju kvar i daju napismeno a onda da lepo odem u WinWin i da tražim da mi zamene panel (jer pretpostavljam da je panel u pitanju) a ako ništa ne bude od toga da zaređam po inspekcijama i podnesem prijavu. Takođe me interesuje ako je monitor stvarno ispravan kao što tvrde u servisu šta bi onda mogao da bude uzrok tih linija na njemu sobzirom da sam menjao i grafičku i portove preko kojih je privezan i uređaje na koje je privezan?
Pozdrav.
[ popusicko @ 01.11.2014. 15:24 ] @
Lici na los kontakt flat kabela i panela.Posto su ga sedam puta primali na reklamaciju,verovatno nije to.Ili ga nisu ni otvorili sto bi bio realan scenario.
[ pr0ceS @ 01.11.2014. 15:41 ] @
Primali su ga dva puta na reklamaciju, a sigurno ga nisu otvarali jer se vide originalne nalepnice i oni kao čepovi preko šrafića nisu pipnuti baš sam obratio pažnju kad sam slao drugi put kako šta stoji na monitoru.
[ Miroslav Cvejić @ 01.11.2014. 15:51 ] @
Uslikaj te linije, odštampaj sliku i odnesi monitor u win win i traži zamenu.
[ pr0ceS @ 01.11.2014. 16:01 ] @
Ma slikao sam ih i pokazivao im i samo sležu ramenima "tako su rekli u servisu" ... sada još nisu toliko primetne kao na ovoj fotki, trenutno su kao da su žilotm povučene, tanke. Ono što mene interesuje je ako je u pitanju taj flat da li ovo može da se popravi u nekom servisu i ako može da li neko otprilike zna cenu?
[ pr0ceS @ 11.11.2014. 19:28 ] @
Problem je rešen. Nakon par mejlova, slanja slika i naravno rečenicom o inspekcijama dobio sam odobrenje da mi se monitor zameni za novi. Uzeo sam Asus VS278H 1ms ali evo posebne teme za njega jer ću i njega vratiti zbog "light bleeda" i neke čudne game. http://www.elitesecurity.org/t...ding-cudna-gama-boja-pod-uglom Hvala svima koji su odgovorili.

[Ovu poruku je menjao pr0ceS dana 11.11.2014. u 21:54 GMT+1]
[ dusans @ 11.11.2014. 20:09 ] @
Ovo što si postavio na slici je image retention (nešto kao burn-in), dobro je da su ti priznali garanciju.
Kod mene slično tako na Samsungu, pojavilo se kada je monitor bio 5 godina star.
Uglavnom, kod mene je napravio Visual Studio i Firefox, linije se tačno poklapaju
sa okvirima određenih delova prozora.

Razmisli o programu/gadgetima koji ti stoje najduže na ekranu,
kladim se da im možeš raspoznati obrise prema tim linijama.

[Ovu poruku je menjao dusans dana 11.11.2014. u 21:23 GMT+1]